Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Horoscop
Ultima oră
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14876
De la 07 Ianuarie 2003
83820880

SD ia în calcul să nu participe la votul de învestire a noului Guvern

  • Orban: Să chiuleşti e un păcat care va fi sancţionat dramatic de cetăţeni
  • 11 February 2020, 18:39
PSD ia în calcul să nu participe la votul de învestire a noului Cabinet Orban, iar decizia finală va fi luată în perioada următoare, a declarat, marţi, liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis. În replică, premierul desemnat Ludovic Orban susține că "să chiuleşti de la şedinţa prin care se învesteşte un Guvern este un păcat care va fi sancţionat dramatic de toţi cetăţenii".
"Cu siguranţă, nu vom vota acest Guvern incompetent, incapabil, aservit grupurilor de interese. (...) Însă, luăm în calcul ca, până la răspunsul Curţii Constituţionale a României la sesizarea făcută cu privire la desemnarea abuzivă a premierului Ludovic Orban pentru a doua oară, luăm în calcul să nu participăm la acest vot. Nu este încă luată o decizie, rămâne să discutăm în perioada următoare", a afirmat Alfred Simonis, întrebat dacă parlamentarii PSD vor fi prezenţi în sală la şedinţa Parlamentului de învestire a noului Guvern Orban.
El a spus că este posibilă "o acţiune coordonată a PSD cu alte forţe politice", menţionând că există negocieri în acest sens.
"În fiecare zi asistăm cum PNL fuge de guvernare. Este un spectacol grotesc pus în scenă de PNL, de Guvernul Orban demis şi de preşedintele României. Înţeleg că astăzi au avut consultări cu partidele politice pentru a se asigura că nimeni nu va vota Guvernul Orban. Vă daţi seama cât de ridicoli vor fi parlamentarii PNL în ziua în care se va vota învestirea Guvernului Orban, preşedinte al PNL, aceştia nu vor vota Guvernul propus", a susținut Simonis.
Orban: Să chiuleşti de la şedinţa de învestire a unui Guvern este un păcat care va fi sancţionat dramatic de toţi cetăţenii
În replică, premierul desemnat Ludovic Orban susține că "să chiuleşti de la şedinţa prin care se învesteşte un Guvern este un păcat care va fi sancţionat dramatic de toţi cetăţenii".
"După părerea mea, orice formaţiune politică care va boicota plenul va fi taxată grav de cetăţenii României. Să fii parlamentar şi să chiuleşti de la votul de învestire a Guvernului, păi asta este principala atribuţie a Parlamentului, în afară de atributul de legiferare, în privinţa relaţiilor cu Guvernul, este să învestească un Guvern. Să chiuleşti de la şedinţa prin care se învesteşte un Guvern este un păcat care va fi sancţionat dramatic de toţi cetăţenii. Eu îmi doresc să vină parlamentarii la lucru", a spus Orban, întrebat dacă parlamentarii PSD i-au spus că nu vor veni la şedinţa de plen în care urmează să fie dat votul pentru învestirea Guvernului Orban 2, potrivit Agerpres.
El a adăugat că cei de la PSD nu pot vota noul Guvern după ce au dat jos un guvern liberal printr-o moţiune de cenzură. "PSD s-ar umple de ridicol dacă ar acorda şi măcar un singur vot pentru guvernul PNL", a afirmat Orban.
Premierul desemnat a spus că parlamentarii PNL vor fi prezenţi la şedinţa de învestire pentru asigurarea cvorumului, dar nu vor vota.
"Noi ne vom strădui să convingem toate formaţiunile politice să participe la votul de învestire, dar până la urmă fiecare decide cum doreşte. O să se umple de penibil toate formaţiunile politice şi toţi parlamentarii care vor chiuli de la votul de învestire", a conchis Orban.
Agentia HHotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Schitul Bals: Drumul credintei
Poliţistul Pintilei acuzat că ţine cu impostorul Nechifor şi mincinoşii lui
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 7 februarie 2020
Bancul săptămânii: Enigmaticul Pac! Pac!
Horoscopul săptămânii 10 – 16.02.2020
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 14.02.2020
Un proces mizerabil pus la cale în laboratorul PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Gruparea infracţională care face legea în Vama Stânca – Costeşti
Ioan Rotundu
Poliția Locală Botoșani se va dota cu fonduri transfrontaliere
Cum îşi împart vameşii şi poliţiştii de frontieră câştigul „muncuşoarei de-o zi” (II)
Ioan Rotundu
Dreptul la replică remis de Ioan Ungureanu şeful Biroului Vamal Stânca
Lumea lu' Rotundu: Scurtcircuite educationale
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă