Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22986
De la 07 Ianuarie 2003
122883053

SIE spune ca "nu exista niciun fel de sincopa sau deficienta" in relatia cu presedintele Klaus Iohannis

  • 23 June 2016, 23:00
Serviciul de Informatii Externe a comunicat joi, la solicitarea agentiei Mediafax, ca "nu exista niciun fel de sincopa sau deficienta in relatia institutionala dintre SIE si Presedintele Romaniei sau Administratia Prezidentiala". Reactia SIE vine la scurt timp dupa ce Presedintia a emis, joi dupa-amiaza, un comunicat in care a respins informatiile publicate joi de Evenimentul Zilei, potrivit carora Klaus Iohannis ar fi refuzat sa semneze un "ordin executiv" al SIE prin care romanul rapit in Burkina Fasso ar fi putut fi eliberat.
"Nu exista nici un document care sa se numeasca asa cum nu exista nici macar conceptul de , cu atat mai putin prevazut de legislatia nationala sau ordinele interne ca principalul document care guverneaza relatia dintre Presedintele Romaniei si serviciile de informatii, fiind modalitatea legala prin care acestea pot initia operatiuni speciale", a transmis SIE, la solicitarea Mediafax, cu referire la informatiile conform carora presedintele Iohannis ar fi refuzat sa semneze un astfel de document, prin care ar fi putut autoriza o operatiune speciala, in termeni legali, pentru recuperarea cetateanului roman rapit in Burkina Fassom, informatie publicata de cotidianul Evenimentul Zilei.
SIE mai arata, in raspunsul pentru Mediafax, ca "nu a inaintat Presedintelui Romaniei nici un fel de document, cu atat mai putin un pe subiectul mentionat care sa implice obtinerea unei aprobari pentru desfasurarea vreunei . Pe cale de consecinta, Presedintele Romaniei nu , pentru ca un astfel de document nu a existat".
"Activitatea SIE este organizata si coordonata de CSAT, prezidat de Presedintele Romaniei, atributiile CSAT fiind cele precizate in Legea nr. 415/ 2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare al Tarii. Situatia cetateanului roman rapit este gestionata de Celula de criza interinstitutionala, convocata de MAE, constituita conform Metodologiei de comunicare si actiune pentru institutiile si autoritatile cu responsabilitati in gestionarea situatiilor de atacuri teroriste in care sunt implicati cetateni romani aflati in afara teritoriului Romaniei￯, aprobata de CSAT in 03.04.2013. Unica autoritate care este abilitata sa comunice public pe aceasta tema, atunci cand/ daca apreciaza oportun, este Celula de criza", a mai comunicat joi SIE.
Pornind de la "informatiile publicate joi, 23 iunie a.c., intr-un cotidian central, referitoare la situatia romanului rapit in Burkina Faso", Administratia Prezidentiala a emis joi dupa-amiaza un comunicat in care arata ca "Informatiile prezentate in acest material de presa nu corespund realitatii. Utilizarea in spatiul public a temei situatiei cetateanului roman rapit in Burkina Faso pentru alimentarea unor speculatii de tip politic este iresponsabila si inadmisibila, putand afecta grav eficienta demersurilor Celulei de criza interinstitutionale care gestioneaza, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe si Serviciului de Informatii Externe, acest dosar sensibil."
In comunicatul Administratiei Prezidentiale se mai arata ca "Celula de criza functioneaza conform Metodologiei de comunicare si actiune pentru institutiile si autoritatile cu responsabilitati in gestionarea situatiilor de atacuri teroriste in care sunt implicati cetateni romani aflati in afara teritoriului Romaniei, aprobata in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din 3 aprilie 2013. In plus, specificam faptul ca notiunea de , mentionata in articolul amintit, nu corespunde niciunui tip de corespondenta institutionala existenta."
"Presedintele Romaniei nu se implica in niciun mod in activitatea curenta a Serviciului de Informatii Externe, intrucat nu are nicio atributie constitutionala in acest sens. Activitatea SIE se desfasoara in conformitate cu prevederile legale in vigoare, care ofera cadrul de functionare a serviciului in coordonarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii", se mai arata in comunicatul Presedintiei.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: O afacere bănoasă
Horoscopul zilei de 24.06.2016
Un fost director IT in Ministerul Justitiei, urmarit penal de DNA,
in dosarul lei Fenechiu, sub acuzatia ca a luat mita 239.000 euro
Presedintia dezminte informatiile publicate de Evenimentul Zilei,
potrivit carora Iohannis ar fi refuzat sa semneze un document SIE ce putea duce la salvarea romanului rapit in Burkina Fasso
Rusia ar putea amplasa rachete Iskander capabile sa poarte focoase nucleare in enclava Kaliningrad pana in 2019
Atac armat intr-un cinematograf din apropiere de Frankfurt
Atacatorul a fost omorat de politie
Recomandări de la pompieri pentru zilele fără apă
Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani: Comunicat de presă
Botoşani: Nici după un an de anchetă, comisarul Cucoreanu n-a fost trimis în judecată
Darabani: Strâmba judecată a vicarului Chirilă în biserica din Teioasa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog