Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22386
De la 07 Ianuarie 2003
87438725
STENOGRAME de la PSD Valcea.

Cum pregateste o organizatie de partid alegerile

  • Transportul votantilor si "inventarul" familiilor, "e dezastru" daca nu aducem oamenii la vot
  • 6 May 2014, 23:00
O inregistrare postata pe Youtube dintr-o sedinta a PSD Valcea ilustreaza modul in care organizatia pregateste alegerile europarlamentare din 25 mai. In sedinta din 30 aprilie, presedintele PSD Valcea si al Consiliului Judetan, Ion Calea, le trasa liderilor mai mici din organizatie sarcini precise, printre care si transportul persoanelor bolnave, care nu se pot deplasa la urne. Inainte de alegeri, PSD-istii trebuie sa stie exact cine si cati vor vota pentru ei in 25 mai,
Calea avertizand ca "populatia e necajita" si va fi "dezastru" pentru partid, daca nu va reusi sa aduca lumea la vot.
"Trebuie sa recunoastem ca populatia este necajita, se confrunta cu foarte multe greutati si daca nu actionam prin toate masurile inteligent organizatorice sa aducem lumea la vot, e dezastru. Presedintele organizatiei locale are in mana o lista si in functie de aia organizeaza cu tot ce trebuie, inclusiv aducerea oamenilor la vot, a celor care solicita acest lucru, fiind in varsta si fiind la distante mari, neputand sa se deplaseze spre sectia de votare. Trebuie toate masurile necesare si toate eforturile ca sa putem castiga aceasta batalie deosebit de importanta", le-a spus Ion Calea liderilor PSD din intregul judet Valcea, in sedinta din 30 aprilie.
Lega 33/2007, privind alegerile europarlanentare, prevede, insa, ca persoanele netrasportabile beneficiaza de urna mobila, in conditii stricte de siguranta a votului. "Pentru alegatorii netransportabili, din motive de boala sau invaliditate, presedintele biroului electoral al sectiei de votare poate aproba, la cererea scrisa a acestora, depusa cel mai tarziu in preziua alegerilor, insotita de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care sa rezulte ca persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipa formata din cel putin 2 membri ai biroului electoral sa se deplaseze cu o urna speciala si cu materialul necesar votarii - stampila cu mentiunea "VOTAT" si buletine de vot - la locul unde se afla alegatorul, pentru a se efectua votarea", prevede legea.
De asemenea, in sedinta din 30 aprilie, seful PSD Valcea le mai trasa oamenilor sai din judet urmatoarele sarcini "pana dumnica, 25 mai, in campania electorala si in ziua alegerilor":
"Cate trei responsabili pe fiecare sectie de votare sunt stabiliti in fiecare localitate care trebuie sa stabileasca la randul lor, in functie de numarul vortantilor, un numar de militanti pentru a avea evidenta tuturor cetatenilor cu drept de vot pe cartiere, blocuri, scari de bloc, sate, catune, cunoasterea pe cat posibil a preferintelor de vot ale fiecarui cetatan, mobilizare atuturor alegatorilor si simpatizantilor PSD in ziua votului"
"Noi, pe sectoarele noastre, inchidem perimetrul sectiei respective. Trebuie sa mergem la fiecare familie sa facem un inventar al membrilor familiei, al optiunilor de vot si o lista nominala a celor care trebuie sa vina la vot".
"Din experienta pe care am acumulat-o, noi stim inainte de 25 mai cine voteaza cu noi exact si stim cate voturi. Dar trebuie sa luam toate masurile ca aceste persoane sa vina la vot".
"Sa facem o adresa catre domnii parlamentari, sa se ocupe de colegiul de care raspund, in asa fel incat sa avem mai multe forte care sa actioneze pentru rezolvarea problemelor destul de grele".
PSD-istii valceni din ficare localitate a judetului au primit sarcina sa obtina un anumit procent la algrile europarlamentare, in functie de situatia din localitatea respectiva, social-democratii din comunele cu primari liberali trebuind sa ia minimum 50%. "Desigur, aceste cifre sunt minimale si de aceea va rog sa le depasiti oricat de mult", le-a mai spus Calea oamenilor sai din judet.
Social-democratii acorda de data aceasta o atentie sporita alegerilor europarlamentare, in speranta ca socialistii europeni vor castiga alegerile si vor domina Uniunea Europeana.
"Nu mai este ce a fost in 2009. Lucrurile s-au schimbat: avem mare asansa sa avem conducere soci alista, sociala la conducerea Europei si atunci lucrurile se vor schimba, 70% din legislatatia UE se transpune in legistalatia Romaniei. Sa va dau un exemplu, pana si micii, daca se pune bicarbonat sau nu, se stabileste acolo", isi mobilizeaza Ion Calea subalternii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O M U N I C A T D E P R E S A – APIA Botosani
Bancul zilei: Credinţa la români
Horoscopul zilei
Condoleanţe pentru familia deputatului Dolineaschi
Interviu cu Gelu Vlaşin - primul român candidat pe lista liberalilor spanioli
Data aderarii la zona euro, 1 ianuarie 2019 - ministrul pentru Buget, Liviu Voinea
Guvernul catre Comisia Europeana: CAS obligatoriu pentru toate veniturile persoanelor fizice cu activitati independente
CSM vrea ca magistratii care se imbolnavesc de boli psihice sa primeasca pensii speciale
Vladimir Putin a interzis cuvintele obscene in filme, concerte si piese de teatru
De ce alegerile europene de acum sunt diferite
Dan Tapalaga
Victor Ponta a trimis la Curtea Constitutionala sesizarea privind implicarea presedintelui in campania electorala
In aplicarea legii penale mai favorabile, nu se pot combina prevederi din legi succesive
Nu mai suntem foarte indepartati de o confruntare militara in Ucraina
Olimpiada Balcanica de Matematica 2014: Romanii au obtinut 2 medalii de aur cu punctaj maxim
Verzii cred că România curată începe când terminăm cu uscăturile din politică
PNL Botoşani: „Îi transmitem domnului de la Săveni că niciun primar nu este mai important decât celălalt în județul Botoșani” (P)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă