Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9900
De la 07 Ianuarie 2003
122869967

SUA deplasează un distrugător în apele Peninsulei Coreene

  • 2 April 2013, 23:00
Marina americană îşi mută o navă echipată cu capacitati antiracheta din Pacific in apele Peninsulei Coreene, in contextul retoricii belicoase proferate de Coreea de Nord, au declarat oficiali americani din domeniul Apararii, citati de NBC News.
Distrugatorul USS Fitzgerald este capabil sa intercepteze si sa distruga o racheta, in caz ca statul nord-coreean decide sa lanseze una, au spus oficialii.
Cu toate acestea, oficialii americani insista ca nu exista deocamdata nimic care sa indice ca Nordul este pe punctul de a efectua o noua lansare. Casa Alba a afirmat luni ca Statele Unite nu au vazut desfasurari de amploare ale fortelor militare nord-coreene, in urma retoricii razboinice a guvernului de la Phenian.
"As mentiona ca, in pofida retoricii aspre pe care o auzim de la Phenian, nu vedem schimbari in postura militara a Coreei de Nord, precum mobilizari pe scara larga sau pozitionari ale fortelor", a spus purtatorul de cuvant Jay Carney.
Distrugatorul USS Fitzgerald a mai fost deplasat in apele Peninsulei Coreene in decembrie 2012, pentru a fi in pozitia de aparare impotriva rachetei cu raza lunga de actiune a carui lansare a fost anuntata atunci de catre Coreea de Nord.
Duminica, Statele Unite au trimis avioane de lupta invizibile F-22 in Coreea de Sud, in cadrul exercitiilor militare comune aflate in desfasurare, o miscare menita sa descurajeze amenintarile venite din partea Nordului impotriva statului vecin. Este neclar insa daca distrugatorul USS Fitzgerald a luat parte la aceste manevre militare, precizeaza NBC News.
Vineri, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a dat ordin sa se faca pregatiri pentru atacuri cu rachete strategice impotriva continentului american, a bazelor Statelor Unite in Pacific si a Coreei de Sud, ca raspuns la zborurile de antrenament cu bombardiere "invizibile" de tip B-2, efectuate cu o zi inainte de aviatia americana.
Sambata, Coreea de Nord a anuntat ca este in "stare de razboi" cu Sudul si ca va negocia toate problemele inter-coreene pe aceasta baza. In schimb, Pentagonul a promis demonstratii suplimentare a tehnologii militare avansate detinute de SUA, in cadrul manevrelor comune cu Coreea de Sud.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Marele Bou Albastru
Gastronomie: Peşte la cuptor, în stil românesc
Câteva cuvinte despre situaţia din Cipru
Profitorii regionalizării
Ioan Rotundu
Botoşani: Tânăr primarul, prost gospodarul
Ioan Rotundu
Guvernul central are prea multe atribuţii care trebuie delegate catre regiuni
Victor Ponta: Looserii domnului preşedinte îmi fac plângeri penale
aşa se coabitează
PNL va desemna azi un nou ministru al Justiţiei
acesta va face propunerile pentru procurorii-şefi
Pieţarii au intrat în malaxorul birocratic al celor din Primăria Botoşani
Interimarul Huţu se va confrunta cu Cătălina Lupaşcu
CJ se va implica şi pe viitor în organizarea olimpiadelor naţionale la Botoşani
ANL: 18 pricopsiţi pe banii publici sunt putrezi de datori
Ciofu, deputata colecţionară de funcţii
Azi, la Prefectura Botoşani, se discută despre fondurile europene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog