Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7226
De la 07 Ianuarie 2003
122579165

SUA si UE se pregătesc pentru etapa a treia a sancţiunilor împotriva Moscovei

  • sunt vizate băncile şi companiile energetice ruseşti
  • 9 April 2014, 23:00
Statele Unite si Uniunea Europeana se pregatesc sa loveasca in bancile si in companiile energetice si miniere rusesti in cazul in care Rusia invadeaza teritoriul Ucrainei, transmite EUObserver.
Secretarul de stat american John Kerry a discutat marti cu senatorii americani, folosind termeni duri pentru a descrie evenimentele din ultimele zile din regiunile est-ucrainene Donetsk, Harkov si Luhansk.
"Tot ceea ce am vazut in ultimele 48 de ore de la provocatori si agenti rusi care opereaza in estul Ucrainei ne spune ca au fost trimisi acolo decizi sa straneasca haos. (...) Aceste eforturi sunt pe atat de stangace cat sunt transparente", a declarat Kerry.
Potrivit oficialului america, "nimeni nu ar trebui sa se lase pacalit, si crede-ma, nimeni nu este pacalit de ceea ce ar putea fi un pretext conceput pentru o interventie militara precum cea pe care am vazut-o in Crimeea".
Seful diplomatiei americane a adaugat ca "Statele Unite si aliatii nostri (UE - n.red.) nu va ezita sa foloseasca instrumentele secolului al XXI-lea pentru a face Rusia responsabila pentru comportamentul sau de secol XIX", notand ca "sunt pe masa sanctiuni noi dure pentru cei care orchestreaza aceasta actiune si pentru sectoare cheie ale economiei ruse, in energie, zona bancara, minerit".
Comisia Europeana ii va informa miercuri, la Bruxelles, pe ambasadorii statelor UE cu privire la pregatirile pentru ceea ce Uniunea Europeana numeste "etapa a treia" a sanctiunilor.
Potrivit EUObserver, proiectul de masuri intentioneaza sa limiteze presiune activitatile bancilor si serviciilor financiare ruse, comertul cu anumite bunuri, interdictii pentru companii petroliere si de gaze ruse de a avea acces la serviciile unor companii europene si posibil un enbargo asupra comertului cu armament.
Sanctiunile pentru sectorul petrolier si pentru cel al gazelor ar putea acoperi transferul de tehnologie, investitii in infrastructura si noi explorari si sevicii periferice precum asigurari sau logistica, dar nu un embargo asupra importurilor de petrol si gaze de catre Europa precum cel aplicat asupra Iranului.
UE se pregateste, de asemenea, sa completeze lista neagra a oficialilor si oamenilor de afaceri rusi sanctionati cu interzicerea accesului si inghetarea conturilor, selectand dintr-o lista 100 de nume, dintre care 33 au fost sanctionati in luna martie. Avertismentul lui Kerry vine inaintea intalnirii pe care o va avea saptamana viitoare cu seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, cu ministrul interimat de Externe al Ucrainei si cu comisarul european pentru Afaceri Externe Catherine Ashton, si inaintea unei intalniri a ministrilor de externe din tarile UE, care va avea loc luni la Bruxelles. EUObserver precizeaza ca unii diplomati se tem ca invazia Rusiei ar putea incepe inaintea weekendului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Dorinţa lui Mazăre
Reţeta zilei: Escalop de porc cu sos de ciuperci
Deficitul balanţei comerciale din februarie 2014: 1,4 miliarde lei
Distrugătorul USS Donald Cook ajunge joi în Marea Neagră
Guvernul a modificat Legea Educaţiei în favoarea unei categorii de profesori
Mii de pachete de ţigări de contrabandă ascunse în căruţă, sub vreascuri
Botoşani/Frumuşica: Cum poţi face dintr-o afacere modestă una prosperă
Ioan Rotundu
DNA: Mihail Vlasov, trimis in judecată pentru trafic de influenţă
Alune americane
Vadim Tudor poate candida la alegerile europarlamentare
SUA: Mai mulţi elevi au fost înjunghiaţi într-un liceu din apropiere de Pittsburg
Europarlamentarii PDL ii cer "socialistulului" Martin Schulz să demisioneze
Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare,
Adio, şandramalelor lui Portariuc!
Ioan Rotundu
Radu Mazăre va fi cercetat ăn stare de libertate
Preşedintele CJ, Adrian Duicu, şeful IPJ şi liderul PSD Orşova rămân în arest
Adunarea parlamentară a Consiliului Europei analizează sancţiuni pentru delegaţia Rusiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog