Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6766
De la 07 Ianuarie 2003
123394213

Să fie mitingul lui Dragnea unul de doliu al PSD-ului?

  • Ioan Rotundu
  • 19 November 2017, 23:00
Tot mai multe voci din PSDD i-au cerut lui Liviu Dragnea să fie de acord cu un miting de susţinere atât pentru persoana sa cât şi a PSD-ului. Şiret cum îl ştim deja, Dragnea s-a codit spunându-le că el nu are nevoie de susţinerea nimănui şi că el este destul de puternic să poată susţine în continuare PSD-ul şi interesele lui.
Ieri, în urma şedinţei de Comitet Executiv al PSD-ului ţinută în valea Cernei, la Băile Herculane, loc retras la vreme de iarnă, adică departe de ochii românilor (nu suficient de retras ca să scape de huiduielile unor localnici), ca să le tihnească şi chiolhanul ce precede astfel de întâlniri ,Dragnea a dat dezlegare liderilor locali şi naţionali ai partidului să organizeze mitinguri de susţinere cu condiţia ca acestea să fie anunţate din timp, inclusiv locul şi ora.
Şi pe Ceauşescu l-au sfătuit în decembrie 1989 apropiaţii săi să organizeze un miting de susţinere, miting prin care poporul să-şi manifeste adeziunea faţă de crimele deja comise la Timişoara. Iată că după 28 de ani, când în România s-a ridicat din necunoscutele căi malefice ale ideologiei socialiste un nou dictator, din nou apropiaţii îi propun un miting de susţinere. Scurtă mai este memoria istorică la politicienii români!
Ceauşescu acceptase mitingul din nevoia de a-şi legitima crimele umane comise de Armata Română din ordinul său. Dragnea a acceptat mitingul de susţinere din nevoia de a-şi legitima crimele de natură economică şi socială comise la adresa poporului român pentru a se apăra pe el şi cei din jurul său de braţul legii ca să nu fie traşi la răspundere pentru promovarea corupţiei la rang de stat.
Cu puterea financiară de care dispune, PSD-ul va putea stimula financiar şi ademeni la aceste mitinguri câteva zeci de mii de pensionari şi bugetari care, crede Dragnea şi ai lui, le sunt loiali pentru că i-a tot fericit cu diverse pomeni electorale. Problema va fi ce vor striga aceştia. „Jos corupţia şi corupţii”, „Afară cu penalii din Parlament şi Guvern” etc.? N-au cum striga astfel de lozinci pentru că ar aduce vorba de funie în casa spânzuratului. Dacă vor striga că susţin Guvernul PSD, înseamnă că susţin şi corupţia. Dacă susţin realizările Guvernului PSD, să treacă mai întâi pe la magazinele alimentare să vadă cât îi costă mâncarea şi să compare cu ce le-a oferit PSD-ul.
Posibil să strige împotriva preşedintelui Iohannis şi a statului paralel, această nouă invenţie a liderilor PSD cu care cred că-i pot prosti şi manipula pe români. Te umflă râsul, dacă nu-ţi vine să scrâşneşti din dinţi de cât de proşti ne cred, când l-auzi pe Dragnea sau pe Tăriceanu că în România există un stat paralel care vrea să preia guvernarea legitimă a PSD-ului.
Noţiunea de stat este una abstractă iar din punct de vedere juridic ea defineşte totalitatea instituţiilor şi a conducătorilor lor enumerate în Constituţie şi care administrează şi guvernează ţara. În momentul de faţă toate aceste instituţii de guvernare a statului sunt conduse de oamenii PSD-ului. Pârghiile de forţă în stat cum sunt Finanţele, Externele, Internele, Justiţia etc. sunt conduse de miniştrii PSD-ului. Cum ar putea exista un stat paralel fără a deţine aceste instituţii nu ne explică nimeni din PSD sau ALDE.
Dând dezlegare la mitinguri de susţinere, cei adunaţi vor fi puşi să strige lozinci la adresa statului paralel, la adresa abuzurilor celor din DNA, a preşedintelui Iohannis fără ca adunătura să ştie de ce trebuie să strige acele lozinci.
Cred că aceste mitinguri nu vor avea prea mare amploare pentru că mai toţi cei pe care se bazează PSD-ul au copiii care lucrează în mediul privat iar copii le vor cere să stea acasă şi să nu le mai producă noi rele cum le-au mai produs şi prin votul din decembrie 2016.
Dar există temerea că aceste mitinguri pot fi dominate de ieşirea masivă în stradă a celor tineri şi din mediul privat. Unindu-şi forţele cu mitingii, se poate întâmpla ca scopul iniţial urmărit de PSD să se întoarcă asupra lor iar furia mulţimii să-i măture aşa cum a fost măturat Ceauşescu şi ai lui în decembrie 1989.
Dragnea, Tăriceanu şi penalii din jurul lor se joacă cu focul, riscând să declanşeze o nouă revoluţie. Nemulţumirea domneşte în toate segmentele sociale, chiar şi la pensionari şi bugetari. În decembrie 1989 liderii comunişti au scăpat nepedepsiţi pentru nelegiuirile lor. De se va declanşa o nouă revoluţie, actualii lideri politici riscă să plătească cu vârf şi îndesat, să deconteze şi nota de plată rămasă de la Ceauşescu. Cine se joacă cu focul riscă să se pârlească, este o zicală pe la noi! Sunt mari şanse ca mitingurile lui Dragnea să se transforme în procesiuni de doliu pentru liderii PSD. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Invitaţie provocatoare
Horoscopul zilei de 20.11.2017
Olguta Vasilescu, dupa demisia lui Moisa: Un securist mititel.
Pentru PSD el nu exista! Prindeti viteza ca are Ciolos nevoie de un argat acolo!
Catalin Ivan despre demisia lui Sorin Moisa din PSD:
Un partid sanatos, democratic, nu ar da un Sorin Moisa nici pe 100 de Liviu Dragnea
Europarlamentarul Sorin Moisa isi da demisia din PSD si din grupul S&D:
Domnul Dragnea impinge Romania, pentru a se salva, inspre un proiect autoritar. Asocierea OLAF cu ancheta DNA este devastatoare si face ridicola teoria complotului „Statului Paralel si ilegitim”
Patronatele cer retragerea modificarilor aduse legii dialogului social,
care obliga firmele sa negocieze cu angajatii noile contracte de munca pentru mutarea contributiilor
Prognoza meteo pentru cele 3 luni de iarna:
The Lancet: Pacientii romani nu au acces la servicii medicale din cauza coruptiei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.11.2017
Poliţistul Mihai Cliveţ şi corupţia din IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodata s-o justifice
si care mimeaza grija pentru saraci
Incompetenţa directorului ITM Botoşani „poate ucide”
Ioan Rotundu
Referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoaca a esuat.
Acesta ramane primarul suspendat al Chisinaului
Surpriza la sectia de votare pentru presedintele Moldovei:
Igor Dodon a cerut buletin de vot in limba moldoveneasca, dar i s-a raspuns "avem doar in romana"
Cartea, cu adevărat, uneşte inimi la Rădăuţi-Prut
Săptămâna Educației Globale :” Lumea mea depinde de noi”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur
Ultimele articole de pe blog