Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22382
De la 07 Ianuarie 2003
122882449

Să-i eutanasiem pe beţivi!

  • Ioan Rotundu
  • 14 February 2010, 23:00
Un deputat ieşean, medic de profesie, după ce s-a bucurat de privilegiile PSD şi a obţinut în toamna anului 2008 mandatul de deputat, a părăsit partidul binefăcător pentru a deveni in(dependent) politic, până va păşi cu trup şi suflet în PDL.
Până ce visul său politic se va împlini, adică va activa în partidul aflat la guvernare, medicul deputat Tudor Ciuhodaru a pus gând rău boschetarilor şi beţivilor. El a iniţiat un proiect de lege prin care să se modifice Legea sănătăţii publice nr. 95/2006 astfel ca boschetarii şi beţivii să nu mai fie primiţi în spitale pe timp de iarnă. Dacă o astfel de iniţiativă pornea de la deputatul nostru liberal Florin Ţurcanu, mai înţelegeam, dar ea vine de la un medic, adică o persoană care a jurat ca în viaţă să lupte până la ultima suflare a sa pentru a salva vieţile celor care i-au ajuns pe mână.
Cine este, în fond, acest medic şi ce vrea el de la viaţa celor oropsiţi de soartă? Ciuhodaru este medic primar medicină de urgenţă, coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţ㠄Sf. Ioan” din Iaşi. Sau, mă rog, a deţinut această funcţie până ce a fost validat deputat.
Despre acest medic ajuns deputat, presa ieşeană ne oferă o imagine controversată. De exemplu Ziua de Iaşi din 26 mai 2009 anunţă c㠄Medicul Ciuhodaru stoarce imagine de la pacienţi”. Mai pe înţeles, profitând de funcţia sa la Urgenţe şi de faptul că era şi purtător de cuvânt, Ciuhodaru prezenta toate cazurile de vieţi salvate drept o realizare profesională proprie, punând în umbră efortul colegilor de muncă. Cu astfel de vicleşuguri, se spune că Ciuhodariu a reuşit să câştige popularitate şi mandatul de deputat.
Acum, că s-a văzut cu sacii în căruţa Parlamentului României, medicul vrea, pe lângă popularitatea ieşeană şi celebritate naţională. Iar iniţierea acestui proiect de lege pare să-l conducă pe o astfel de cale. Nu-mi dau seama dacă celebritatea va fi una pozitivă sau negativă, dar numele său va fi cu siguranţă mediatizat.
Vrea Ciuhodariu ca de boschetari şi persoanele alcoolice să nu se mai ocupe spitalele, ci Biserica, Armata şi Comunitatea locală. Este corect şi normal ca problemele sociale să fie rezolvate de către primărie, prin direcţia de resort, dar să obligi prin lege instituţii ca Biserica şi Armata să asigure adăpost persoanelor străzii mi se pare deja o aberaţie, Biserica, ca orice altă instituţie de caritate publică, poate interveni din considerente umanitare, dar nu poţi să-i creezi o astfel de obligaţie prin lege. Armata, ca instituţie a statului, prin legea de organizare are cu totul altă menire decât aceea de a asigura protecţie socială persoanelor aflate în dificultate.
Şi mai vrea medicul deputat ca boschetarii şi alcoolicii, de ajung să fie internaţi, să fie puşi la plata spitalizării. Ştim cu toţii că boschetarii sunt şi alcoolici. Mai avem apoi alcoolicii din rândul persoanelor căzute în depresie datorită pierderii locului de muncă, a unor necazuri din familie sau pur şi simplu sunt alcoolici cronici pentru că au devenit dependenţi. Aceste persoane: boschetari sau alcoolici cronici nu sunt nici asigurate la Casa de sănătate. Dacă iniţiativa medicului Ciuhodariu va primi putere de lege, toate aceste persoane sunt condamnate la moarte prin refuzul medicilor de a le interna în spital şi tarata, în lipsa posibilităţilor financiare de a putea achita costul spitalizării.
Doamne, cât de mult ne-am dezumanizat şi încâinoşat la suflet. Cum poate un medic îndrăzni numai să gândească aşa ceva, nu să mai şi facă publică intenţia. Vorbim de solidaritate umană, vorbim de drepturi constituţionale garantate. Cum rămâne cu art. 34 al. 1 din Constituţia României unde stă consfinţit c㠄Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat?”
Cum este garantat dacă se refuză internarea pentru că n-are bani să plătească spitalizarea? În ce perioadă a Evului Mediu ne aflăm? Câţi români necăjiţi trebuie să mai moară ca să devenim umani şi să ne merităm locul de a sta alături de popoarele civilizate.
În orice ţară europeană te afli, dacă ajungi într-o situaţie de urgenţă medicală te internează şi te tratează fără a verifica dacă eşti sau nu asigurat medical. Abia după ce-ţi salvează viaţa se rezolvă şi partea cu asigurarea medicală. Dar nu te lasă să mori ca un câine în stradă sau prin gurile de canal.
Îi sugerez medicului Ciuhodariu să-şi retragă proiectul de modificare a legii sănătăţii şi să iniţieze un altul prin care boschetarii şi beţivii să fie eutanasiaţi. Le curăm chinul vieţii şi nici Casa de Asigurări de Sănătate nu va mai cheltui bani cu spitalizarea lor. Cu economiile astfel realizate, CAS să facă ceva achiziţii de aparatură medicală aducătoare de comisioane grase. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Replica ţiganului către american
Gastronomie atractivă: Sos scu carne
Program TELE' M Botoşani, luni 15 februarie
Noi necazuri aduse de iarna tot mai grea
Scutul antirachetă sporeşte greutatea politică a României în regiune
Azi începe examenul de bacalaureat
Wall Street a ajutat Grecia să-şi ascundă datoriile timp de 10 ani
şi să adâncească Europa în crizî
62% dintre elveţieni se opun eliminării secretului bancar
Ţiganii de pe străzile din Paris, un deserviciu de imagine pentru România
Dacă România va ridica pretenţii teritoriale faţă de Republica Moldova
şi Ucraina, va avea probleme la hotarul cu Ungaria şi Bulgaria
Mircea Geoană, acuzat de intenţia de trucare a Congresului PSD
Moldovenii cer să nu mai fie nevoiţi să facă dovada ca dispun de 500 de euro
la intrarea în România
Premierul Emil Boc a cerut Eximbank să reducă salariul conducerii la 1.000 euro
Dmitri Medvedev vrea să facă ordine în industria petroliera a Rusiei
Avocaţii vor moştenirea profesiei în familie
decanul Baroului Brasov crede că fiii avocaţilor ar trebui acceptaţi automat în breaslă
Caricatură politică: Liber la hăcuit România
Mica publicitate
Comentariul comentariilor (XXIX)
Ioan Rotundu
În sfârşit, şi-au dat seama şi profesorii că sunt prostiţi pe faţă
Consumatorii de alcool au devenit o problemă de etică medicală
Cei care au reclamat Termica la Protecţia Consumatorilor, au făcut-o degeaba
Falşi inspectori pentru Protecţia Consumatorilor
Vicele Ghiorghiţă, avocatul din oficiu al firmei HSR
Mircea Geoană a îndemnat la unitate
„Cântă bucium pe Ceahlău”
Accident grav la Mihai Eminescu
Violare de domiciliu şi port ilegal de cuţit la Ştefăneşti
Mihaela i-a ordonat să păstreze puterea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog