Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15656
De la 07 Ianuarie 2003
122875723

Să învăţăm de la bulgari

  • 16 August 2013, 23:00
Fie printr-un fals bine regizat, fie printr-o descoperire arheologică care se întâmplă odată la câteva sute sau chiar o mie de ani, bulgarii au creat mari emoţii lumii creştine. Susţin arheologii bulgari că au descoperit, pe o insuliţă din Marea Neagră, o bucată de craniu şi un dinte ce ar aparţine Sf. Ioan Botezătorul.
Până când lucrurile se vor lămuri dacă aveam de-a face cu un fals sau cu o descoperire autentică, pelerinajul creştinilor din întreaga lume a început. Iar aceasta înseamnă pentru bulgari venituri substanţiale din turism. Imaginaţi-vă că dacă numai la auzul unei astfel de descoperiri, neatentificată ştiinţific şi nici de Vatican, pelerinajul a început, în momentul în care se va dovedi autenticitatea celor descoperite amploarea pelerinajului va fi demn de cel de la Meca.
Am mai citit că bulgarii au mai făcut un gest care să le crească imaginea în lume şi care să le atragă simpatii. Îi declară cetăţeni bulgari pe toţi străinii care au sponsorizat sau sponsorizează obiectivele şi activităţile culturale.
Aşadar, bulgarii nu scapă nici un prilej de a-şi crea în lume o aureolă de stat civilizat, de talie europeană, care are o cultură şi o civilizaţie ce merită a fi cunoscute la ei acasă. Iar această curiozitate ce-o manifestă străinii va însemna pentru Bulgaria venituri importante din turism.
Ne-au luat bulgarii turiştii de pe litoral, ne iau acum şi bruma de cultură şi civilizaţie care încercăm să ne băgăm în ochii lumii, fără succes.
Poate că bucata de craniu şi dintele respectiv sunt cu adevărat oseminte care au aparţinut celebrului personal biblic, dar noi avem descoperiri arheologice care modifică istoria culturii şi civilizaţiei lumii. Numai că aceste descoperiri ale noastre stau ascunse pe la subsoluri de muzee, fără a fi făcute cunoscute lumii. Şi aceasta pentru că arheologii noştri, istoricii sunt dominaţi de invidie profesională şi boicotează orice descoperire valoroasă dacă nu sunt făcuţi şi ei părtaşi la ea, pentru a se bucura de celebritate.
O astfel de descoperire este cea de la Tărtăria din judeţul Alba. În acest loc s-au descoperit o serie de tăbliţe de argilă cu o scriere care demonstrează că civilizaţia lumii nu începe la Ur, în fosta Mesopotamie, ci în Transilvania, provincie istorică a României. Mai mult, lângă tăbliţe a fost descoperit un schelet denumit ulterior de arheologi Miss de Transilvania.
Descoperirea a avut loc în 1061, dar ea a stat nepopularizată din cauză că istoricii şi arheologii de prestigiu au considerat descoperirea un fals şi au depozitat anteffactele la subsolul Muzeului din Cluj. Abia recent, nişte arheologi italieni, care s-au interesat de această descoperire, au făcut toate analizele ştiinţifice şi au constatat, cu uimire, că tăbliţele şi scheletul sunt autentice şi că pământul din jur, care le-a acoperit, nu este adus din altă parte, cum s-a considerat.
Nici după această certificare ştiinţifică făcută de străini nu ne-am interesat să punem în valoare această descoperire ce atestă că în spaţiul Carpaţilor a existat cea mai veche civilizaţie umană. Mai veche decât scrierile sumeriene de la Uruk.
Nu ne apreciem valorile culturale, valori care ar motiva străinii să ne calce ţara şi astfel să revigorăm turismul. Umblăm cu frunzuliţe şterpelite de pe Internet, în loc să le arătăm străinilor ce bogăţii preţioase avem. Bulgarii continuă să ne dea lecţii, dar noi nu vrem să învăţăm nimic de la ei. Ne place repetenţia!
16.08.2010

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Măritişul Alinuţei
Şarlatani profesionişti
Educaţia din jurul grătarul
Poştaşi din toate unităţile, sprijiniţi-mă! A sunat ordinul directoarei Marin
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog