Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20273
De la 07 Ianuarie 2003
122905922
Să nu fie de deochi,

Pe ultima sută de metri de mandat, preşedintele Macaleţi s-a hărnicit

  • Ioan Rotundu
  • 10 May 2020, 22:48
Săptămâna ce tocmai a trecut am primit de la Consiliul Judeţean Botoşani un comunicat de presă prin care se aducea la cunoştinţa botoşănenilor că la „DJ 208 H Baisa – Corni: se efectuează lucrări premergătoare turnării covorului asfaltic (reparaţii fundaţie drum), urmând ca la finalizarea acestora să fie turnat covor asfaltic în două straturi.”
Textul comunicatului era însoţit şi de fotografii. Cum de 4 ani de zile preşedintele Costică Macaleţi ne tot pricopseşte cu astfel de comunicate fără ca de la promisiuni să se treacă şi la faptele din teren, am considerat că o deplasare la faţa locului mă va putea convinge dacă, întra-adevăr, la acest drum judeţean au început lucrările. Vineri, 8 mai a.c.,pe când rămăşiţele socialisto-comuniste ale lui Ceauşescu sărbătoreau 99 de ani de la înfiinţarea Partidului Comunist Român, eu m-a deplasat în zonă.
Nu mică mi-a fost mirarea să constat că utilajele inscripţionate cu numele omului de afaceri Constantin Conţac râmai de zor, îndepărtând resturile de asfalt şi făcând loc unui covor de piatră spartă, operaţie premergătoare turnării stratului de asfalt de rezistenţă şi apoi a celui de uzură.
Nu-i de mirare că lucrează utilajele lui Conţac. Este un fel de reparaţie de ordin moral, la degradarea acestui drum basculantele de mare tonaj ale firmei lui Conţac contribuind din plin. Pentru că pe secţiunea acestui drum cuprinsă între localităţile Corni şi Baisa vor continua să circule maşinile de mare tonaj care transportă pietriş de la balastierele din lunca Siretului, speră că de această dată structura de rezistenţă va fi una pe măsură şi că nu se va mai repeta vechea situaţie când după ce s-a turnat asfaltul, în numai jumătate de an drumul era distrus integral.
Din comunicat se mai află că lucrări vor începe şi la segmentul de drum judeţean de la ieşirea din localitatea Dumeni cât şi la cel cuprins între localităţile Roma şi Nicşeni. Nu me-a spus nimic preşedintele Macaleţi despre DJ Coţuşca – Ghireni, Oneaga – Vorona, Ionăşeni – Măşcăteni, investiţii anunţate în tot cursul anului trecut fără însă a se finaliza vreuna.
Faptul că se lucrează la DJ Baisa – Corni este unul îmbucurător şi sper că lucrarea se va finaliza în această vară şi nu va fi abandonată aşa cum s-a procedat cu cele menţionate. Măcar pe ultima 100 de metri de mandat să-şi lege şi preşedintele Macaleţi numele de o investiţie pentru care să fie pomenit câţiva ani de acum înainte.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 11 – 17.05.2020
Catrenul sîptămânoo
Ioan mamaische
Bancul săptămânii: CFuriozitate matrimonială
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 8 mai 2020
Marcel Ciolacu a fost externat.
Medicii de la Spitalul Militar spun că a avut o cădere de calciu/ Mesajul liderului PSD
Ministrul Sănătății anunță o testare la nivel național pentru coronavirus, după 1 iunie
Cele două variantede teste luate în calcul
Tătaru: În localitate se va circula fără declarație pe proprie răspundere
În afară localității se va circula doar având motive serioase / Se menține carantina instituționalizată
Senatul a adoptat proiectul stării de alertă
PSD a modificat substanțial varianta Guvernului / Ce propun senatorii în starea de alertă
Ultima zi de stare de urgență în România. Urmează trei zile fără restricții
Anunţuri de modificare a PUD - Primăria Municipiului Botoşani
Numărul deceselor se apropie de 300.000, la nivel mondial
OMS avertizează că s-ar putea ca virusul să nu dispară niciodată
Cum arată starea de alertă în România.
Ce restricții se ridică și ce măsuri rămân în vigoare
Dosarul zilei TELE'M Botosani : Dialog cu vulcanicul Conţac
Haosul de la Vama Nădlac continuă şi după ce au fost deschise alte 10 ghişee
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog