Una dintre profesoare, dirigintă la o anumită clasă, n-a avut ore în ziua de 6 decembrie la clasa ce i-a fost dată spre a o păstori. Cu toate acestea, la o anumită oră, şi-a făcut prezenţa în clasă. Şi ştiţi de ce? Pentru a culege de la elevi cadourile ce i-au fost pregătite. În loc ca doamna dirigintă să fi cumpărat, din toată sărăcia sa de leafă, o pungă cu bomboane, pentru a-şi servi simbolic elevii de care răspunde în plan moral, că aşa se cade în ziua de Moş Nicolae, fără nici un fel de jenă ea s-a prezentat să-şi primească partea.
Tot de la acel părinte am aflat că diriginta în cauză şi-a atenţionat elevii cu ceva timp înainte că, de Moş Nicolae, se aşteaptă şi ea la ceva cadouri. A fost suficient să-şi manifeste o astfel de dorinţă, că s-au găsit imediat acei părinţi servili şi cu bani, care să preia iniţiativa unei colecte la nivel de clasă şi să-i cumpere cadouri substanţiale.
Dacă la ziua onomastică, de naştere sau a învăţătorului, poate că se cere să închidem ochii la cadourile ce le primesc, deşi este ceva ilegal, la a solicita şi accepta cadouri de la elevi în ziua de Moş Nicolae mi se pare ceva mai mult decât sfidător. Ş
i se mai miră învăţătorii şi profesorii că nu se bucură de suficient respect din partea elevilor şi a părinţilor, că societatea nu le este suficient de recunoscătoare pentru eforul ce-l depun pe linie de educaţie! Sper că ce s-a întâmplat la acea unitate şcolară în ziua lui Moş Nicolae a fost un accident şi nu o practică. Alo, Şcoala nr. 7, se aude!
Cârcotaşul
JD 8.12.2006 format electronic