Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
563
De la 07 Ianuarie 2003
112822409

Să-ţi fie ruşine, doamnă dirigintă!

  • 19 July 2010, 23:00
Ieri, am aflat cu stupoare ce s-a întâmplat, în ziua mult aşteptatului Moş Nicolae, la una din şcolile de prestigiu din municipiul Botoşani. Aproape că nu mi-a venit a crede ce-a putut să-mi relateze unul dintre părinţii ce-şi are copilul elev la respectiva şcoală.
Una dintre profesoare, dirigintă la o anumită clasă, n-a avut ore în ziua de 6 decembrie la clasa ce i-a fost dată spre a o păstori. Cu toate acestea, la o anumită oră, şi-a făcut prezenţa în clasă. Şi ştiţi de ce? Pentru a culege de la elevi cadourile ce i-au fost pregătite. În loc ca doamna dirigintă să fi cumpărat, din toată sărăcia sa de leafă, o pungă cu bomboane, pentru a-şi servi simbolic elevii de care răspunde în plan moral, că aşa se cade în ziua de Moş Nicolae, fără nici un fel de jenă ea s-a prezentat să-şi primească partea.
Tot de la acel părinte am aflat că diriginta în cauză şi-a atenţionat elevii cu ceva timp înainte că, de Moş Nicolae, se aşteaptă şi ea la ceva cadouri. A fost suficient să-şi manifeste o astfel de dorinţă, că s-au găsit imediat acei părinţi servili şi cu bani, care să preia iniţiativa unei colecte la nivel de clasă şi să-i cumpere cadouri substanţiale.
Dacă la ziua onomastică, de naştere sau a învăţătorului, poate că se cere să închidem ochii la cadourile ce le primesc, deşi este ceva ilegal, la a solicita şi accepta cadouri de la elevi în ziua de Moş Nicolae mi se pare ceva mai mult decât sfidător. Ş
i se mai miră învăţătorii şi profesorii că nu se bucură de suficient respect din partea elevilor şi a părinţilor, că societatea nu le este suficient de recunoscătoare pentru eforul ce-l depun pe linie de educaţie! Sper că ce s-a întâmplat la acea unitate şcolară în ziua lui Moş Nicolae a fost un accident şi nu o practică. Alo, Şcoala nr. 7, se aude!
Cârcotaşul
JD 8.12.2006 – format electronic

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Noi forme de manifestare ale mafiei din Sănătate (IV)
Bancul zilei: Gestul nobil al francezului
Lor să le fie primit, iar noi s-avem poftă!
tobă ca pe vremea bunicilor
Apucături dictatoriale de rang prezidenţial
Ioan Rotundu
Program Tv SOMAX
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă