Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15924
De la 07 Ianuarie 2003
122875991

Salarii mai mari şi medicamente mai puţine prin spitale

  • 23 January 2009, 23:00
După ce unii manageri de spitale au reuşit anul trecut să reducă ponderea cheltuielilor salariale pentru personalul medical din unităţile pe care le conduc, acum, bugetele reduse care li se pun la dispoziţie în prima parte a anului vor face ca ponderea cheltuielilor salariale să crească din nou, în detrimentul cheltuielilor cu medicamentele, cu materialele sanitare, hrana bolnavilor sau cheltuielilor pentru curăţenie în spitale. La Spitalul "Mavromati", cea mai mare unitate medicală a judeţului, în cursul anului trecut s-a reuşit aducerea cheltuielilor salariale ale personalului la puţin peste 60% din buget.
Acum, Doru Muntianu, directorul unităţii, susţine că salariile vor reprezenta 90% din bugetul lunar şi doar 10% vor mai rămâne pentru cheltuielile cu pacienţii. "Din salariile oamenilor nu putem tăia. Este clar că nu vom umbla la salarii şi nici nu vom disponibiliza oameni, pentru că şi aşa suntem la limită cu personalul. Dar bugetul fiind mic, va rămâne mai puţin pentru celelalte cheltuieli. Cam vreo patru luni va fi această situaţie financiară dificilă pentru spital, pentru că apoi se vor semna noile contracte cu casa pe anul 2009 şi spitalul va obţine probabil un buget care să aducă situaţia la normalitate", a declarat Doru Muntianu, managerul Spitalului Judeţean.
În ce priveşte evoluţia salariilor personalului medical, sindicatul Sanitas are promisiuni de majorări ale lefurilor. Actualii guvernanţi le pregătesc însă nişte surprize. Aceştia nu pun la cale economii doar la medicamente, ci şi la salariile unor categorii de cadre medicale. Reprezentanţii sindicatelor din Sănătate nu au primit prea bine vestea că în sistemul de urgenţă nu vor mai fi acordate majorări salariale în acest an.
Aceştia au primit deja o explicaţie la faptul că medicii şi asistenţii de la urgenţe nu vor avea salariile majorate, şi anume, aceea că în anul trecut sporurile salariale acordate personalului din sistemul de urgenţă aproape că s-au dublat prin sporurile care, în medie, sunt de 75% în orice unitate de urgenţă. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Contemplarea băşcăliei naţionale
Beţi în mijlocul flăcărilor
Quod erat demonstrandum
Poliţiştii de frontieră au sărbătorit Ziua Unirii prin activităţi culturale şi sportive
Comunicat de presă
Băncile au drepturi de investigare a vieţii noastre private
ele au puteri mai mari SRI sau SIE
Şi-a incendiat casa confundând uleiul comestibil cu benzina
Comentariul comentariilor XIV
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Diferenţă între un sex reuşit şi unul nereuşit
Românul şi poleiul
...să-l secăm dintr-o sorbire
Oferă asistenţă personală...
La butoiul plin cu miere
Se lucrează intens în Centrul Vechi
Sănătatea n-a dus lipsă de reclamaţii
„Melodii aproape uitate” – folclor muzical din Botoşani Herţa
Şi deţinuţii cinstesc Marea Unire
Concerte anti criză!
Contribuţii botoşănene la înfăptuirea Unirii Principatelor Române
Drepturi de sănătate care se câştigă numai prin procese
La ASP un şef neexperimentat, la AJOFM unul scos de la naftalină
Surpriză neplăcută pentru asiguraţii de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog