Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18314
De la 07 Ianuarie 2003
76590131

Salariile celor de la DGASPC fac gaură în bugetul CJ Botoşani

  • 2 July 2009, 23:00
În cursul zilei de miercuri, 8 iulie este programată o nouă şedinţă extraordinară în vederea aprobării unor sume menite să scoată pentru încă o dată Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din impas. Instituţia nu are de unde plăti iar salariile la oameni, şefii judeţului găsind şi de această dată soluţii, dar în dauna altor sectoare de activitate.
„Am avut o discuţie cu factorii responsabili pe zona de buget finanţe pe CJ, cu domnul vicepreşedinte Constantin Manolache, conducerea acestei instituţii şi am ajuns la concluzia că trebuie să intervenim din nou în sprijinul lor pentru că nu au asigurate fonduri suficiente nici pentru plata salariilor pe luna iulie. Am identificat sursele pentru suplimentarea fondurilor cu această destinaţie şi vom rezolva şi de data aceasta problema tot prin efortul local fiindcă nu a intervenit nicio schimbare în ciuda multiplelor noastre solicitări făcute în vederea suplimentării fondurilor de către autorităţile centrale”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, specificând că au fost identificate rezerve în special din zona învăţământului special.
Recent a fost adoptată o hotărâre prin care s-au comasat cele două instituţii de învăţământ special de la Dorohoi într-una singură, în felul acesta fiind disponibilizate nişte fonduri bugetare. De asemenea s-au înregistrat şi o serie de economii ca urmare a licitaţiilor ţinute pe o serie de obiective prevăzute ca investiţii pe anul 2009. Este vorba de circa 1.500.000 lei care ar fi suficienţi ca alipind la ceea ce oricum era alocat în bugetul instituţiei să se plătească integral şi salariile aferente acestei luni.
„Eforturile pe care le facem noi sunt în dauna bunei desfăşurări a activităţii în alte sectoare, în special în ce priveşte programul de investiţii pe care îl avem în vedere să îl susţinem. Dacă autorităţile centrale nu vor interveni şi nu vor suplimenta fondurile necesare pentru desfăşurarea activităţii în domeniul asistenţei sociale şi a protecţiei copilului vom fi nevoiţi să găsim soluţii, tăind de la alte sectoare şi afectând activitatea acolo. E limpede că dacă autorităţile de la Bucureşti nu prea zăresc Botoşaniul poate şi din cauza distanţei noi aici nu avem nicio posibilitate de eschivare. Nu ne putem permite să tratăm cu dispreţ sectorul serviciului public de interes judeţean, să nu respectăm munca oamenilor”, a mai adăugat Mihai Ţâbuleac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Medicii specialişti din policlinică nu respectă programul
De la 1 iulie preşedinţia UE este asigurată de Suedia, care vrea să ajute justiţia română
Primarul, neiertător până şi cu propriul consilier
Podul de lemn de la Chiţoveni, intenţie de reabilitare
Logică cazonă
Tensiunea Monicăi
Proba de sport la Bac s-a luat şi pe bani
S-a făcut repartiţia pe licee
Noul sistem de verificare a datelor cetăţenilor români din străinătate
2 iulie 2009- 505 ani de la moartea Marelui Domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt
„Monitorul Oficial” din România “denunţă” SIS-ului lui Voronin pe basarabenii cu dublă cetăţenie
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 3 iulie
Un bilanţ al pagubelor provocate de grindina ce s-a abătut asupra judeţului
Ţâbuleac vrea să „usuce” praful făcut de cei de la Apa Grup
Filială a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural la Botoşani
Expoziţii de grafică, pictură şi felicitări ale tinerilor din Penitenciarul botoşănean
Şeful CJ Botoşani a renunţat la mici şi hramuri pentru Ştefan Luchian
Coadă la uşa prefectului… de ziua sa
are de acum încolo cu ce să îi boxeze pe subordonaţii indisciplinaţi
Românul şi anonimatul
De cinzeci de bani regrete
în loc de cincizeci de bani plătesc 59,5 lei taxa de deblocare ca să nu plătească taxa de parcomat, proprietarii de autoturisme botoşăneni parchează alandala
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă