Salată de spanac cu slănină şi ou este o bunătate de salată sănătoasă şi savuroasă. Deosebit de hrănitoare şi energizantă salata de spanac cu slănină şi ou, nu are foarte multe calorii. Pentru reuşita acesteia, spanacul din salata de spanac cu slănina şi ou trebuie să fie fraged.
Ingrediente: 200 g ciuperci, 200 g spanac, 2 cepe verzi, 5 linguri ulei de măsline, 4 felii de slănină, 2 ouă, 1 lingură ulei, 2 linguri oţet de vin, 1 linguriţă zahăr, sare şi piper după gust.
Mod de preparare: Se Încinge uleiul Într-o tigaie şi se prăjeşte slănina pe ambele părţi, până devine crocantă. Se scoate şi se lasă să se scurgă pe şervet absorbant, se fărâmiţează apoi şi se dau deoparte. Se bat ouăle şi se condimentează cu sare si piper, se pun în tigaie şi se prăjesc până se umflă, se întoarce omleta pe partea cealaltă şi se mai prăjeşte până ce s-a întărit. Se scoate omleta pe o farfurie şi se taie felii subţiri. Se amestecă uleiul de măsline cu zahărul, oţetul, sarea şi piperul, până când se obţine un sos de salată legat. Se spală spanacul, se îndepărtează codiţele mari şi se zvântă, frunzele mari se rup bucăţi. Se curăţă şi spală ciupercile şi ceapa verde, se spală şi se taie felii. Se pun spanacul, ciupercile şi ceapa într-un castron, deasupra se presară omleta feliată şi slănina, apoi se toarnă sosul peste salată şi se amestecă bine. Se aranjează şi se serveşte. Poftă bună! (Lucullus)