De fiecare dată când auzi de salată te duce gândul la ceva cu care
nu prea te saturi, ca să spunem drept. Cel puţin dacă nu e şi fripturica alături, aburind de miresme îmbătătoare şi făcându-ţi cu ochiul într-un fel în care numai fripturica ştie. Dar îţi voi propune la prânz numai salată, şi nu te speria. E o salată demenţiala, cu de toate şi pe săturate
Ingrediente: seminţe de dovleac, decojite, prăjite - 250 g, o legătură proaspătă de pătrunjel, tocată, brânză parmezan, proaspăt rasă - 50 g, căţei de usturoi, decojiţi 4, sucul şi coaja rasă de la o lămâie, ardei iute roşu, tocat 1 bucată, cană de ulei de măsline, sare, fasole roşie, bine scursă şi spălată - 1 cutie/400 g, o salată verde, foile desfăcute şi spălate, apoi tăiate fideluţă, câteva foi de salată, pentru servit.
Facem aşa:
Pasul 1. Preparam un sos pesto procesând cu un blender o treime din seminţele de dovleac, pătrunjel, parmezan, usturoi, ardei iute, suc de lămâie şi sare.
Pasul 2. Când mixtura se omogenizează, adăugăm treptat uleiul de măsline până ce se obţine un sos de consistenţa dorită. Gustăm şi potrivim de sare.
Pasul 3. Într-un castron amestecăm fasolea cu 150-200 g din seminţele rămase.
Pasul 4. Adăugăm sosul pesto şi amestecăm bine. Adăugăm salata verde şi amestecăm din nou.
Pasul 5. Servim salata pe foi de salată verde, presărată cu coaja rasă de lămâie.
Poftă bună!