Se poate ghici că această salată roşie, după nume este foarte sănătoasă. Bazată pe legume şi zarzavaturi cu multe minerale şi vitamine, salata roşie este delicioasă şi foarte indicată. Salata roşie este pe placul tuturor şi se poate consuma din belşug în anotimpul rece.
Ingrediente: 1 kg varză roşie, 100-150 g carne de pui fiartă sau pastramă afumată de pui, 1/2 cutie de boabe de porumb, măsline, 2 roşii, 1 ardei roşu şi 1 ardei verde, 1 ceapă, verdeaţă, maioneză, sare şi piper după gust.
Mod de preparare: Varza roşie se taie fideluţă fină, apoi se frământă puţin cu sare. Se adaugă la varză carnea de pui tăiată cubuleţe mici, apoi se taie mărunt ceapa şi se amestecă totul adăugând sare şi piper. Ardeii se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe. Roşiile, măslinele şi verdeaţa se taie mărunt şi se adaugă la salată. Se amestecă încă o dată, cu grijă, adăugându-se porumbul din conservă (sau mazăre). Înainte de a se servi, se adaugă maioneza. Poftă bună!
(Lucullus)