Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
41285
De la 07 Ianuarie 2003
93993299

Salvaţi dintre zăpezi cu elicopterul

  • 19 December 2012, 23:00
Vieţi salvate ieri la Botoşani în urma intervenţiei elicopterului SMURD. Nu mai puţin de patru persoane au beneficiat ieri de sprijinul celor de la SMUR, sprijin care le-a redat speranţa la viaţă.
Prima intervenţie a avut loc în jurul orei 10.00 când elicopterul a decolat din Punctul Aeromedical Iaşi pentru executarea unei misiuni umanitare în localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni.
Intervenţia elicopterului a fost solicitată pentru transportul medical de urgenţă al unei femei, în vârstă de 79 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral acut. Elicopterul a aterizat puţin după ora 11.00, în Poligonul ACR din municipiul Botoşani, unde aştepta câte un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.
Pacienta a fost preluată de către medicii de pe ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani pentru îngrijiri medicale de specialitate. După încheierea acestei misiuni elicopterul SMURD a executat alte trei misiuni umanitare în localităţile Viişoara, Havârna şi municipiul Botoşani.
În comunele Viişoara şi Havârna, intervenţia elicopterului SMURD a fost solicitată pentru transportul medical de urgenţă a două persoane. Primul preluat de elicopter până în municipiul Botoşani a fost un bărbat de 72 de ani din comuna Viişoara.
La aterizare, acesta a fost aşteptat de un echipaj cu medic, aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Întrucât pacientul era supraponderal, medicii au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a-l transfera din elicopter pe targă şi de pe targă în ambulanţă.
O oră mai târziu, elicopterul SMURD a aterizat, pentru a treia oară, pe Poligonul ACR, aducând la Botoşani o femeie de 76 de ani din comuna Havârna, care a suferit un accident vascular cerebral acut şi care avea nevoie să ajungă urgent la spital, întrucât era în comă. Pacienta a fost preluată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Tot ieri s-a organizat deplasarea la Iaşi a fetiţei internate luni noapte la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Botoşani. Salvată cu ajutorul unui ATV pe şenile, copilul în vârstă de 3 ani, din comuna Drăguşeni, prezintă arsuri pe 15% din suprafaţa corporală şi a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul de copii „Sfânta Maria” Iaşi. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Fixism sexual
Gastronomie: Răcitură de porc
Lista miniştrilor din Guvernul Ponta
Cine este Nicolae Bănicioiu - propus ministru al Sportului şi Tineretului
De ce nu a rămas Raed Arafat ministrul Sănătăţii în guvernul Ponta 2
Dacă n-a minţit, premierul Ponta îl va demite pe prefectul Macaleţi
Licitaţia de la parcul de agrement Cornişa are un contestatar
Constantin şi Liviu Conţac îşi vor petrece sărbătorile de iarnă acasă
Botoşani: Vitejia ministrului Duşa s-a topit în faţa munţilor de zăpadă
Primăria Botoşani intră peste CJ în judeţ, cu ajutoare sociale
Ministrul Duşa tulbură la Botoşani contractele de deszăpezire
anumite voci susţin că-i doar praf în ochi
Activitatea infracţională a spărgătorilor de bancomate botoşăneni
Două gravide din Mihălăşeni, transportate la Botoşani cu elicopterul SMURD
Daruri de la pompieri pentru feti ţa cu arsuri de la Drăguşeni
IŞJ: Şefie prelungită la conducerea unor şcoli
Botoşani: Iar se taie din numărul de paturi ale spitalelor judeţului
Sindicatul Impact a dat în judecată Protecţia copilului
pentru discriminare la plata salariilor
Nu se mai fac angajările promise la Spitalul Judeţean
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă