Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11766
De la 07 Ianuarie 2003
122209709

Sănătos sau nu, pacientul va fi externat forţat

  • 16 March 2012, 23:00
Asiguraţii de sănătate care au ghinionul să sufere de diverse boli vor avea surpriza să constate în situaţia în care vor ajunge în spital pentru îngrijiri medicale că perioada de internare este diminuată drastic. Aşa cum atenţionau oficialii sistemului sanitar, s-a trecut la fapte. Se diminuează numărul de zile de spitalizare, însă nu doar pentru anumite afecţiuni, cum se anunţa cu câteva săptămâni în urmă, ci pentru toate.
„Se va modifica durata zilelor de spitalizare pentru toate afecţiunile, astfel încât acestea să nu depăşească duratele medii raportate în cursul anului trecut ca fiind realizate”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.
Această prevedere privind ajustarea duratei zilelor de spitalizare este inclusă în proiectul supus dezbaterii publice ieri, privind modificarea normelor metodologice de aplicare a contractului cadru pe 2012, de acordare a asistenţei medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.
Chiar dacă deocamdată este vorba de doar un proiect de lege, în scurt timp acesta va deveni act normativ cu puteri depline, iar directorii de spitale îşi iau de pe acum măsuri de precauţie. La Spitalul Judeţean, managerul Ovidiu Mimor a discutat deja într-o şedinţă cu şefii de secţii, cărora le-a adus în atenţie să nu depăşească numărul zilelor de spitalizare ale pacienţilor, aşa cum este prevăzut de legislaţia medicală.
Medicii şefi de secţie au fost atenţionaţi de managerul spitalului şi în privinţa numărului de internări, astfel încât spitalul să nu mai depăşească contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
„Eu le-am spus că pericolul vine de la Curtea de Conturi, care ar putea să îi pună să plătească internările făcute peste contract, cu nerespectarea unor acte normative”, a declarat managerul Ovidiu Mimor. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bamcul zilei : Aplauze la teatru
Mişcarea pentru Botoşani - o alianţă care crede în viitor
Botoşani: Protest la Psihiatrie pentru tăieri drastice la salarii
PSD-iştii au mai schimbat un viceprimar PDL
Trei primari PDL din judeţ au rămas fără sprijin politic
IŞJ: Bani pentru material didactic pentru profesori
S-au încheiat înscrierile în clasa pregătitoare
La Chisinau s-a ales Preşedintele celui de-al doilea stat romanesc
Deficitul comercial al UE a crescut în ianuarie, ajungând la 23,8 miliarde de euro
Instanţele din ţară anunţă că nu sunt pregătite pentru intrarea în vigoare a Cd.Pr.C
Legea picnicului a fost promulgată de preşedinte
Nu există o motivaţie reala pentru creşterea preţurilor la alimente
Pachetul de servicii medicale de baza, în revizuire la MS
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog