Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3143
De la 07 Ianuarie 2003
122575082

Săpun şi scutece de la UNICEF pentru copiii sinistraţi dorohoieni

  • 10 August 2010, 23:00
UNICEF trimite pachete cu produse de igienă pentru 443 de copii din Dorohoi. Pachetele conţin: săpun, şampon, periuţe şi pastă de dinţi, prosoape, detergenţi şi dezinfectanţi, ligheane, hârtie igienică şi scutece de unică folosinţă pentru bebeluşi. De asemenea, UNICEF va achiziţiona, în zilele următoare,
medicamente pentru copii pentru Spitalul Municipal din Dorohoi. Valoarea totală a pachetelor şi medicamenteleor este de peste 25.000 USD. Această acţiune face parte din campania “Digul Speranţei”, iniţiată de UNICEF şi Realitatea TV la începutul lunii iulie pentru a veni în ajutorul victimelor inundaţiilor.
Inundaţiile din luna Iunie 2010 au afectat peste 30 de judeţe din România. Campania UNICEF se concentrează asupra familiilor cu copii din trei judeţe: Bacău, Botoşani şi Suceava. Pe parcursul lunii iulie, 12 echipe de profesionişti, alcătuite din câte un asistent social şi un psiholog s-au aflat pe teren în aceste şase comunităţi. Echipele au intervenit în taberele de sinistraţi organizate de autorităţile locale acordând asistenţă psiho-socială şi consiliere familiilor şi derulând cu copiii activităţi menite să reducă traumele cauzate de inundaţii.
În acelaşi timp, rolul echipelor a fost de a strânge informaţii despre nevoile imediate şi pe termen lung ale familiilor afectate, care nu au fost deja acoperite. În urma intervenţiei lor au fost identificate familiile care primesc pachete din partea UNICEF. În următoarea perioadă, intevenţiile UNICEF se vor concentra în special asupra şcolii şi îmbunătăţirii participării la educaţie a copiilor din aceste comunităţi.
În strânsă colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, UNICEF va contribui la reabilitarea şi dotarea cu mobilier a unora dintre şcolile cele mai afectate şi va oferi rechizite pentru noul an copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară. Împreună cu alţi parteneri, UNICEF va dezvolta o serie de proiecte la nivelul familiei, şcolii şi comunităţii care vor contribui la scăderea ratei abandonului şcolar şi la prevenirea pe termen lung a acestui fenomen.
De asemenea, UNICEF va contribui la reabilitarea locuinţelor a 50 de familii cu mai mult de doi copii din Dorohoi. Campania „Digul Speranţei” va continua până pe data de 6 septembrie 2010. Se poate dona în continuare prin SMS cu valoarea de 2 euro la numărul 876 deschis în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote.
Romtelecom a pus la dispoziţie numărul de telefon, 0900.900.760 cu tarif de 2 euro pe apel. Serviciile au fost oferite gratuit de partenerii de comunicaţii şi nu se va percepe TVA la suma donată. De asemenea, se pot face donaţii la orice sucursală BRD, în contul UNICEF deschis la BRD-Groupe Societe Generale, Sucursala Mari Clienţi, RO10 BRDE 450S V434 6556 4500 (cod 04). (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Românul şi privitorul ca la teatru
Program Tv SOMAX, miercuri, 11 august
Bancul zilei: Vârsta însurătorii
Din nou se schimbă manualele şcolare
Mutarea în sediul vechi al Primăriei Botoşani amânată iarăşi
Om bătrân fraierit de un ţigan tânăr
paguba s-a ridicat la suma de 2.800 lei
Orasul Botoşani va rămâne două zile fără apă
Dizolvarea Consiliului Local Santa Mare s fost evitată
secretarul primăriei a fost pus sub atentă urmărire
De ce nu mai sunt copii la joaca in spatele blocului?
Traian Basescu: Eu mă simt bine în ţara mea...
Vladimir Putin a ajutat la stingerea unor incendii in zona capitalei ruse
Cum ar trebui pedepsiti vitezomanii romani
Blue Air a suspendat toate cursele interne, din lipsa de pasageri
Medicul Apetroiaie părăseşte şefia DSP cu sufletul împăcat
Încă se mai pot depune la APIA cereri pentru subvenţii agricole
Din nou scandal pe seama examenului de titularizare
Băncile continuă să-şi jumulească clienţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog