Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12433
De la 07 Ianuarie 2003
120749074

Sărăcia lui Şoptică şi lupta lui Ciolacu cu evaziunea fiscală

  • Ioan Rotundu
  • 22 November 2023, 20:50
Noua lege a pensiilor ar putea duce la destrămarea actualei coaliţii guvernamentale pentru că, aşa cum susţin liberalii, nu sunt bani în buget cu care să se acopere majorarea cu 13,8% de la 1 ianuarie 2024 şi cu aproximativ 40% a majorării începând cu 1 septembrie 2024.
Liberalii au început să conştientizeze că de dând s-au aliat cu PSD-ul la guvernare, n-au făcut decât să voteze în parlament pomeni electorale menite să crească cota electorală a PSD-ului şi s-o erodeze pe a lor.
Faptul că premierul şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu susţine că aceste majorări de pensii vor fi susţinute cu banii încasaţi din lupta împotriva evaziunii fiscale este doar o minciună specifică socialiştilor pentru că aceşti bani nu vor exista niciodată în buget.
Povestea cu evaziunea fiscală are o susţinere. Este o realitate, numai că marii datornici la stat, de ordinul miliardelor de lei, sunt companiile de stat şi nu cele private. Ori, de la companiile de stat nu s-au încasat niciodată datoriile, ci doar au fost şterse pentru a face loc altora. Există datorii la bugetul der stat şi din partea firmelor private, dar aceste firme sunt patronate de clientela de partid, liberală sau socialistă, iar aceste dat6orii n-au fost şi nu vor fi încasate niciodată.
Caz concret, deputatul şi preşedintele PNL Botoşani Costel Şoptică. Acesta, în peste 10 ani de zile a patronat mai multe firme, toate cu datorii la bugetul de stat, datorii pe care Fiscul nu le-a încasat niciodată.
Ultima ţeapă dată bugetului de stat de către Şoptică a fost prin firma General Topcom SRL cu sediul în Cătămărăşti Deal.
Cu ajutorul acestei firme Şoptică, începând cu anul 2010 şi până la sfârşitul anului 2021, când as fost declarată insolventă prin decizie definitivă a Tribunalului Botoşani, a înşelat furnizorii, partenerii de afaceri şi unele bănci, inclusiv bugetul de stat, datoria totală la data falimentului fiind de 13 924 760 lei, o sună uriaşă.
În ce priveşte bugetul de stat, paguba, aşa cum ne-a confirmat-o Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi, este, citez:
„Suntem în măsură să vă comunicăm faptul că obligațiile totale cu care DGRFP Iași / AJFP Botoșani figurează înscrisă la masa credală sunt cuprinse în BPI nr. 13.772 / 18.08.2021, unde instituția noastră apare cu suma de 3.275.064 lei.”
Vreme de vreo 10 ani Şoptică a furat statul apărat fiind de imunitatea parlamentară şi de umbrela politică a PNL-ului, fără teama că ar putea răspunde în faţa legii.
În momentul de faţă Şoptică, conform declaraţiei sale de avere depusă la Camera Deputaţilor, oficial, este sărac lipit pământului. Terenul de 2.000 mp şi casa în suprafaţă de 260 mp sunt pe numele copiilor Răzvan şi aterina.
Venitul din leafa de parlamentar pentru anul 2022 a fost de 137.256 lei. Nu are depuneri la bancă, nu are datorii. Mai sărac şi cinstit decât Ion Iliescu!
Cu toate acestea se plimbă cu un autoturism ce valorează peste 80 mii euro, i se atribuie o vilişoară la Zăiceşti înregistrată pe un alt nume, şi întreţine o amantă mai tânără cu vreo 30 de ani ca el, despre care, atunci când iau masa la Hotel Premier, cei care-l cunosc râd c㠄tata şi-a scos fiica la restaurant”.
Lupta pe care Marcel Ciolacu a anunţat-o c-o va da cu evazioniştii fiscali este doar o nouă gogoşică servită credulilor care vor vota cu PSD-ul. Ciolacu va lupta cu evazioniştii fiscali cum a luptat şi cu pensiile specialilor care au rămas intacte.
În ce-i priveşte pe liberalii conduşi de plagiatorul Ciucă, să nu se lepede de satana socialistă pentru că n-au trecut puntea electoratului. Dacă au a se răfui cu cineva, s-o facă cu Klaus Iohannis. El este cel care i-a înfrăţit cu satana roşie numită PSD!
Iar pe Şoptică îl aşteptăm la anul să ne ceară din nou votul. De campania sa electorală se va ocupa amanta Andreea Scripcariu (foto), ţigăncuşa din Iacobeni – Dângeni. Că-i pricepută!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămâniib
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 20 -26.11.2023
Bancul săptămânii: Cuvântul luii Nastratin
Dosare penale judecate în stil „festina lente”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă