Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11658
De la 07 Ianuarie 2003
85041102
Săracii bogaţi poliţişti de Frontieră de la Rădăuţi Prut

Contrabanda cu ţigări înfloreşte sub privirile admirative ale DIICOT Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 14 October 2020, 14:12
Despre contrabanda cu ţigări şi corupţi care domină activitatea poliţiştilor de Frontieră şi a vameşilor de la Vama Stânca – Costeşti am scris în mai multe rânduri. Iar prin cele dezvăluite am furnizat probe mură-n gură pentru procurorii de la DIICOT Botoşani dar până acum nicio reacţie din partea lor. Dimpotrivă, sunt voci prin Ştefăneşti care susţin că în urma dezvăluirilor mele sigurul lucru care a dăunat poliţiştilor şi vameşilor din acest sector a fost că li s-a majorat „taxa de protecţie” pe care, la rândul lor,o plătesc ca să nu le fie tulburată activitatea extrem de profitoare.
Cui plătesc aceştia „taxa de protecţie” dacă este adevărat că o plătesc? Firesc gândul ne duce spre instituţiile care ar trebui să facă controale şi să ia măsuri pentru destructurarea grupărilor mafie care s-au format şi să ia măsuri cu funcţionarii, cu sau fără a fi purtători de uniforma statului, dedaţi la acte de corupţie.
În reportajul de faţă voi prezenta primele informaţii am reuşit să le adun după mai multe luni de investigaţii privind contrabanda cu ţigări din zona Sectorului de Poliţie de frontieră Rădăuţi Prut, zonă în care acţionează mai multe grupări de contrabandişti şi care nu de puţine ori se răfuiesc între ele pentru unii se dovedesc a fi mai lacomi, mai hapsâni în comerţul cu ţigările de contrabandă, depăşindu-i teritoriul de acţiune prin a intra peste zona controlată de gruparea vecină.
La Sectorul de Frontieră Rădăuţi Prut şef este comisarul Marius Gavrilescu. Omul este putred de bogat. Are achiziţionate în proprietate zeci de hectare de teren, are livezi şi o fermă de vaci strategic amplasată chiar pe malul Prutului.
Despre Gavrilescu s-a mai scris în Jurnalul. Prin anul 2011, pe când era şef tot la Rădăuţi Prut, împreună cu vameşul şef Ovidiu Paşalău a ridicat ilegal o construcţie pe terenul public al Consiliului Judeţean Botoşani, clădire menită să le adăpostească afacerile. S-a iscat atunci un scandal până la nivel de ministere de resort iar prefectul de atunci, Cristian Roman, declara presei că va lua aspre măsuri. Măsurile au apărut prin anul 2013 când Gavrilescu a fost mutat şef la Poliţia de Frontieră Darabani iar şeful de aici, comisarul Rugină, adus la Rădăuţi Prut. Schimbul de şefie n-a durat prea mult timp şi Gavrilescu, graţie relaţiilor din mediul politic, a revenit şef la Rădăuţi Prut.
În urmă cu vreo lună de zile, la vreme de noapte, vacile din ferma lui Gavrilescu au fost puse să tracteze peste apa Prutului o barcă plină cu ţigarete, vreo 42 de mii, după cum se vorbeşte în zonă. Pentru că s-a creat ceva zarvă, câţiva poliţişti de frontieră s-au deplasat în zonă şi au rămas surprinşi să vadă cum vacile au tras la ţărm o barcă lină cu ţigări. Cum cei care au organizat trecerea au dispărut în întunericul nopţii, poliţiştii, descoperind că vacile sunt ale şefului lor, s-au cam muiat în a continua cercetările.
Până la urmă ţigările au fost confiscate dar fără a se găsi şi cine erau „stăpânii” lor, adică contrabandiştii. Suspectă şi tăcerea de la nivelul Poliţiei de Frontieră Botoşani care nu s-a mai lăudat cu comunicate de presă că au făcut o captură importantă de contrabandă cu ţigări.
Acum că v-am introdus în atmosfera de contrabandă, să facem cunoştinţă cu gruparea de contrabandişti condusă de Cristian Chihaia, locuitor al satului Crasnaleuca, comuna Coţuşca. Tipul controlează comerţul cu ţigările de contrabandă pe raza comunelor Coţuşca, Mitoc şi Adăşeni. Ţigările se vând la pachet pentru că aduc un câştig mult superior faţă de valorificarea pe loturi în interiorul ţării unde şi riscurile sunt mai mari să le fie confiscată marfa la eventualele controale rutiere.
Cine formează gruparea lui Chihaia? Vasilică Atănăsoaie este agent de poliţie de frontieră în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut şi subalternul lui Gavrilescu. Atănăsoaie i-a botezat lui Chihaia pe unul dintre cei trei copii, deci sunt cumetri. Atănăsoaie este coleg de muncă cu ofiţerul Geani Adăscăliţei din Coţuşca, iar Adăscăliţei, şef de tură, l-a cununat pe Cosmin Adascălui care este căsătorit cu nepoata lui Chihaia. Strânşi legaţi prin gradele de rudenie, cu toţii fac la greu contrabandă cu ţigări. De reţinut că şi Adăscăliţei, ca şef de tură, a fost mutat disciplinar o perioadă la sectorul Darabani dar a revenit din nou la „stup”.
De exemplu, ofiţerul Geani Adăscăliţei are o vilă impozantă în Coţuşca, prin zona sediului Poliţiei, dar şi un apartament în Botoşani. Acum stă izolat la domiciliu, fiind găsit infectat cu COVID. Important de ştiut este că şi Chihaia locuieşte în Crasnaleuca chiar pe malul Prutului, cu proprietatea până la limita cu albia râului, aşa că ţigările pot ajunge din Moldova direct în grădina lui, iar de aici la distribuitorii cu bucata din Coţuşca, Mitoc şi Adăşeni.
Chihaia este atât de sigur pe faptul că nimeni nu-l poate împiedica în contrabanda cu ţigări că atunci când se îmbată are obiceiul de a striga că-l doare în cur de justiţie. L-o fi durând în acel loc şi de procurorii DIICOT conduşi de către procurorul şef Ciprian Ioan Mihai (foto)? De vreme ce această instituţie ce are menirea de a destructura grupările mafiote nu a acţionat niciodată în zonă, deşi are cunoştinţă de cum este organizată contrabanda cu ţigări, înseamnă că Chihaia ştie ceva ce nu ştim noi.
Dar despre acest Chihaia, considerat putred de bogat, o să revin cu nişte informaţii care ne vor dovedi cât de corupţi sunt şefii unor instituţii ale statului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii . Defect matrimonial
Horoscopul săptămânii 12 – 18.10.2020
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 9.]0.2020
Dosarul zilei: Este socialismul o doctrină politică criminală?
Preotul betivan şi curvar
Darul vieţii tr4ebuie apărat, nu jertfit întru prosperitatea preoţilor
Ioan Rotundu
Mediul va verifica investiţiile derulate de ex-primarul Ciubotariu
Ioan Rotundu
Muntele de piatră s-a micşorat,Localnicii, noaptea, au tot furat!
Ioan Rotundu
Viaţa de nabab a contrabandistului de ţigări Chihaia
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din16.10.2020
Dosarul zilei: Prorocirile lui Conţac
Nevolnicilor, nu tulburaţi tihna morţilor!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă