Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
9522
De la 07 Ianuarie 2003
70569315

Saramură trăsnită

  • 21 July 2006, 23:00
E sâmbătă şi poate va-ţi retras undeva la ţară. Poate aveţi norocul ca prin apropiere să fie şi un iaz, dacă nu cumva aţi nimeri pe malul Prutului sau a Siretului. De n-o fi nici una, nici alta, poate aţi fost inspirat şi a-ţi cumpărat din hală, ori de la magazinul Stadion, nişte crăpcean românesc. Vă recomand să punem de-o saramură, că-i mai simplu de pregătit şi mai îmbietor la mâncat. Că avem grătar sau plita cuptoraşului din curte, nu contează. Oricum vom găsi o tablă pe care să punem peştele la fript. După ce i-am scor bronhiile şi l-am tăiat la burtă pentru a-i scoate şi intestinele, vom spăla bine peştele, fără a ne atinge se solzi. Pe tabla fierbinte presărăm sare grunţuroasă şi punem crapul cu tot cu solzi, supraveghindu-l să se frigă bine. Între timp dăm o raită prin grădiniţă şi culegem câteva roşii, coapte bine. Rupem şi un ardei iute, chiar doi. Pentru decor culegem câteva frunze de pătrunjel. Roşiile le punem la fiert în apă şi sare. Tăiem şi ardeiul iute, adăugând vreo 50 ml ulei. Gustăm din când în când ca fiertura să fie îndeajuns de sărată şi iute cât să nu ia gura foc. Când totul s-a fiert, trecem prin ciur zeama, zdrobind roşiile. Gustăm din nou, pentru a potrivi sarea, dar să avem în vedere că şi peştele, pus la prăjit, va absorbi ceva sare. Crapul, care între timp s-a fript, pătrunzându-se bine, îl curăţăm de solzii arşi şi de sarea grunţuroasă şi-i dăm drumul în vasul în care saramura aşteaptă să-l cuprindă. Presărăm frunzele de pătrunjel şi lăsăm peştele să se sărute cu saramura preţ de vreo oră, timp în care se va şi răci (să fie potrivită de fierbinte), după care ne servim cât ne pofteşte inima. Zic unii că la saramura asta trăsnită o mămăligă moldovenească este tot ce-i trebuie. Sper că n-aţi uitat de bere, c-ar fi saramura ca nunta fără lăutari. Să vă fie de bine! Dacă cumva a-ţi făcut-o lată, păstraţi niţică saramură pentru duminică dimineaţă. După ce-o veţi bea, mahmureala va dispărea ca prin farmec. (Lucullus)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Judecata dascălului
Horoscop
S-a făcut frate cu dracul, dar a trecut puntea
Ioan Rotundu
Sărbătoare la frontieră
Din cauza rectificărilor de buget, unii consilieri au dureri de cap
Consilierii locali fug de FC ca dracul de tămâie
Din gândirea economică a lui Egner
Prevenirea incendiilor în timpul recoltării cerealelor
Piaţa Griviţa, mărul discordiei în Consiliul Local
Noii penegişti iscă ironii din partea celorlalte partide
Se vor deschide nouă telecentre în judeţ
Scandal pe sema lenjeriei de pat din spital
Gradul de poluare din oraş nu va mai fi secret
* pe lângă instalaţia de monitorizare a calităţii aerului, ne-am ales şi cu o staţie de supraveghere a radioactivităţii
Dan Voiculescu cere demisia lui Traian Băsescu
Tăriceanu vrea apolitici şi civili la serviciile secrete
Secretele demisiei lui Botoş şi războaie pierdute de Parchetul General
Are loc o semilovitură de stat
În acest moment, sistemul de siguranţă naţională e paralizat
"Stolojan ar trebui să facă un pas înapoi din postul de consilier"
Sex pe o barcă pentru vizitatorii Lacului Balaton
BNR bate monedă de argint
Hayssam nu avea metastază când a fost operat
Un profesor de istorie s-a făcut de... istorie!
CV Tudor crede că doar el poate veni de hac mafiei
Iarna car şi vara ... artificii şi petarde !
Şoc la titularizare
Şeful Poliţiei, ucis de o maşină
Timişorenii o reclamă pe Shakira la OPC
Leacurile băbeşti fac din nou victime
Declaraţie de presă
Există şi o faţă neagră a imigrării – drama unei românce
Bucătăria românească explicată în Italia
Primarul dorohoian practică şantajul politic
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă