Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24991
De la 07 Ianuarie 2003
122885058

Sărbătoare pentru pompieri

  • 13 September 2007, 23:00
13 septembrie este o zi importantă pentru cei care lucrează în serviciile profesioniste. Ziua Pompierului din România a fost marcată ieri la Botoşani printr-o serie de acţiuni organizate special de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga". Cu această ocazie, noul personal al instituţiei, încadrat la data de 1 septembrie, a depus jurământul de credinţă. Evenimentul a fost găzduit de sala mare a Teatrului "Mihai Eminescu", unde au participat oficialităţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor botoşănene, precum şi cadre ale ISU.
După cuvântul de deschidere a manifestărilor susţinut de inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Radu Anton a avut loc slujba religioasă specifică ceremoniei de depunere a jurământului. La ceremonie, alături de Radu Anton, a participat şi prefectul judeţului Gheorghe Sorescu. Inspectorul şef al ISU Botoşani a solicitat spijinul autorităţilor botoşănene pentru a implementa noile norme europene, pentru ca acţiunile de intervenţie ale instituţiei să fie mai eficiente.
"Ne dorim să scădem timpul de intervenţie, să avem acele mijloace cu care să putem salva vieţile aflate în pericol. Rămânem profesionişti indiferent de limba şi de cetăţenia pe care o avem", a precizat inspectorul şef al ISU, Radu Anton.
În sala teatrului Eminescu au fost prezenţi şi doi colaboratori importanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Este vorba de un pompier din Statele Unite şi un alt colaborator din Anglia. În memoria pompierilor căzuţi la datorie toţi cei prezenţi în sala teatrului au ţinut un moment de reculegere. După depunerea jurământului de credinţă, şeful ISU a cerut personalului nou încadrat să depună eforturi pentru perfecţionarea pregătirii şi să îşi însuşească cât mai repede reglementările statului privind personalul militar şi atribuţiile ce le revin prin fişele postului.
"Suntem o structură operativă, 24 de ore din 24 şi nu avem voie să înşelăm aşteptările concetăţenilor noştri. Aţi depus jurământul militar şi v-aţi legat pentru totdeauna de ţară şi de sistemul militar", s-a adresat inspectorul şef ISU noului personal. Prezent la eveniment, prefectul judeţului a transmis felicitările sale atât celor care au depus jurământul de credinţă, cât şi întregului personal al ISU, care şi-a sărbătorit ieri ziua. "Domeniul dumneavoastră de activitate are o importanţă majoră, acum când situaţiile de urgenţă sunt din nefericire tot mai frecvente. Celor care au depus jurământul militar le revine o misiune dificilă şi periculoasă, însă vieţile şi bunurile merită salvate cu orice sacrificiu. Vă felicit pentru intrarea în acest corp de elită şi vă asigur de întreg sprijinul Instituţiei Prefectului", a precizat prefectul Gheorghe Sorescu.
Inspectorul şef a citit mesajele de felicitare venite din partea înaltelor oficialităţi ale statului precum preşedintele României, primului ministru sau al Inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
Ziua Pompierilor din România a fost marcată la Botoşani şi prin alte manifestări. În faţa Teatrului "Mihai Eminescu" a fost amplasat un cort al pompierilor, iar botoşănenii care au trecut prin zonă au putut vedea şi câteva autospeciale şi echipamente de intervenţie în caz de incendii. În acelaşi timp pompierii au distribuit trecătorilor botoşăneni pliante şi broşuri ce cuprind reguli de comportate în situaţii de urgenţă. Tot în cadrul manifestărilor de ieri au fost şi avansări în funcţie a ofiţerilor care s-au făcut remarcaţi prin activitatea desfăşurată de-a lungul timpului. Maiorul Mihai Mateiuc Flămânzeanu a trecut la gradul de locotenent colonel, iar alţi patru ofiţeri au fost avansaţi înainte de termen în baza unui ordin emis de Inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cornel Popescu – un lup politic alungat din haita liberală
Ioana Muntean prezintă Ştirile Pro Tv de weekend de la ora 13.00
Chiru îi ordonă prefectului să aducă parlamentarii la Dialog
Floareş zice că botoşănenii nu ştiu să profite de abundenţa apelor
Santa Mare intră în galeria localităţilor culturale
Oroşanu denunţă imoralitatea de la comisia persoanelor cu handicap
Încep pregătirile Festivalului de Datini şi Obiceiuri
Parlamentarii botoşăneni se luptă cu votul uninominal
Judeţul Botoşani suferă din lipsa forţei de muncă specializate
Program TELE'M Botoşani, vineri, 14 septembrie
Directorii de şcoli au puterea de a decide alegerea unor profesori
Lăcătuş zice că n-are a se teme de controlul ministrului
"A doua şansă" poate începe în februarie 2008
Minor cercetat pentru furt calificat
Bătrân accidentat grav, în faţa locuinţei
Proiectil găsit în scorbura unui copac
Prizonier rus la americani
Horoscop
O urgenţă pentru Spania
Anunţ important
Lăcătuş, teme-te, pentru c㠄Sergiu” nu iartă!
(Cârcotaşul)
Prutul a ieşit din matcă
Avem Patriarh, dar ne mai lipseşte ceva
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog