Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19618
De la 07 Ianuarie 2003
77722991

Sărbătoarea otlacanilor

  • 20 June 2008, 23:00
Satuletul bichisan Otlaca-Pusta se numara printre acele mici localitati din Ungaria, unde dorinta locuitorilor de a supravietui globalizarii si efectelor ei este foarte mare. Primaria satului a organizat la sfarsitul saptamanii trecute cea de-a doua editie a Festivalului Jumarilor, transmite corespondentul Romanian Global News in Ungaria.
Sambata si duminica, in doua zile racoroase si ploioase, insa intr-o atmosfera cu atat mai calda si vesela, s-a organizat in paralel doua programe: Festivalul Jumarilor si Ziua Romanilor. Programul de doua zile a inceput sambata, 14 iunie, de la ora 6.00 dimineata, cu taierea porcilor, pentru a servi vizitatorilor mancaruri gustoase si proaspete.
Deschiderea celui de-al II-lea Festival al Jumarilor a avut loc de la ora 12.00, pe scena ridicata in curtea scolii. Cuvintele de salut au fost rostite de primarul localitatii, Gheorghe Simonca si Eva Bocsor Karancsi, presedinta Asociatiei Culturale Romane „Mihai Purdi”. Cei prezenti au avut posibilitatea sa participe la concursul de gatit, iar iubitorii de sport au jucat fotbal pe terenul de sport al scolii. Sambata dupa-masa, in incinta scolii generale a fost deschisa expozitia de obiecte traditionale „Mostenire de la bunici”. Expozitia a putut fi vizitata pana seara la ora 6.00. In cadrul acestui festival a avut loc si darea in folosinta a noului cabinet medical.
In orele serii, atmosfera a fost dominata de muzica si dans, concerte si distractie pana in zori. In timpul festivalului, pe ulita care a dus spre scoala, au fost montate corturi, unde s-au vandut jucarii pentru copii, inghetata, dulciuri si multe alte minuni, cum se intampla la orice balci. La programul folcloric romanesc din dupa-masa zilei de duminica au urcat pe scena formatia de dansuri populare din Siria, localitate infratita cu Otlaca-Pusta. Manifestarea otlacanilor a continuat cu diferite programe distractive, iar seara tarziu, ca incheiere a programului, a avut loc foc de artificii. Programul de doua zile al otlacanilor a adunat multe sute de oameni, consateni, prieteni si cunoscuti. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românii din Spania nu pot primi ajutorul de şomaj în schimbul întoarcerii acasă
O nouă Nadie Comaneci, de 11 ani, a primit cetăţenia spaniolă
Un europarlamentar roman cere o reacţie a Europei
Instruire în managementul serviciilor sociale
Captură de… 92 pachete de ţigări
Jandarmii au prins patru hoţi minori şi… au recuperat prejudiciul
Program Tele'M Botoşani
Horoscop
Construiesc orice şi de calitate
Cum s-a împlinit dorinţa domnului Gorsky
Comentariul comentariilor (CXLI)
(Ioan Rotundu)
Cireşul aducător de moarte
Sinucigaşul scandalagiu
Bebeluş chinuit de nişte părinţi beţivi
Legături ţesute din poveştile oraşului
În comuna Roma, doar cinci consilieri s-au prezentat la şedinţa de constituire
Alexa, al doilea viceprimar de Botoşani
Dă anual 300-400 milioane pentru Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel
Stagiune estivală pentru Rapsozii Botoşanilor
Curtea de Apel Suceava a amânat verdictul la contestaţia lui Conţac
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă