Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2676
De la 07 Ianuarie 2003
81927440

Şarlatanie a lui Nechifor girată de prefectul Dan Şlincu

  • Ioan Rotundu
  • 7 October 2018, 18:37
Vineri, 5 octombrie a.c., la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi a avut loc în întâlnire a reprezentanţilor oierilor din judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Suceava şi Neamţ. Întâlnirea a fost organizată de Ionică Nechifor, director interimar al Staţiunii, cu un scop abil ascuns faţă de invitaţii şi autorităţile care au răspuns chemării lui.
La Staţiunea Popăuţi, directorul Traian Atanasiu, care a ocupat legitim funcţia în urma unui concurs organizat de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, a fost demis în urma unor demersuri de culise promovate la Academie şi Ministerul Agriculturii de către Ionică Nechifor în scopul de a-i lua locul pe care le l-a deţinut anterior venirii lui Atanasiu.
Demis în urma unei decizii nu tocmai legală a Academiei, Atanasiu a contestat demiterea din funcţie şi acum procesul este pe rol la Curtea de Apel Iaşi. Legea spune că un loc de muncă aflat în litigiu nu poate fi ocupat de o altă persoană, prin numire sau concurs, până când situaţia juridică a acelui post nu este degrevată de orice alte sarcini juridice. Cu toate acestea, Academia a scos postul la concurs. Cunoscătorii susţin că de fapt concursul este o formalitate prin care Nechifor să redevină director de drept al Staţiunii.
Ca la concurs să aibă şi o bogată activitate practică, Ionică Nechifor a organizat întâlnirea de vineri. O întâlnire la care Nechifor n-a avut ce prezenta efectiv ca muncă de cercetare, Staţiunea nemaiavând programe în derulare iar caprele au fost vândute în totalitate, rămânând doar nişte oi lipsite de valoare biologică.
Deşi se ştie că Ionică Nechifor este cel care a distrus munca de cercetare la Staţiune iar rezultatele financiare sunt dezastruoase, la întâlnirea de vineri prefectul Dan Şlincu a girat cu prezenţa sa întrunirea şi chiar l-a lăudat pe Nechifor pentru rezultatele muncii sale. Care rezultate, domn’ prefect? Cele de devalizare a patrimoniului Staţiunii sau cele de prosperitate din ferma proprie aflată peste drum de Staţiune?
La întrunire a fost prezent, cum altfel, şi senatorul Lucian Trufin, cunoscut în comuna sa de baştină Vlăsâneşti drept Papalete.
În vremea când Atanasiu era directorul Staţiunii a declarat mai multor persoane cum l-a văzut pe Nechifor băgând în buzunarul senatorului Papalete o sumă importantă de bani ca să-l sprijine politic şi să-i facă lobby la Bucureşti. Afirmaţia lui Atanasiu nu mi se parte senzaţională. Fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabără şi actualul Petre Daea au fost şi ei răsplătiţi de Nechifor cu căciuli, pielicele şi alte bunuri alimentare, mulţumindu-le astfel pentru serviciile ce i le-au adus în avantaj personal.
Potlogăriile pe care le pune la cale Nechifor nu sunt nici ele o noutate. Noutatea ar fi faptul că prefectul judeţului, cu funcţia şi prerogativele puterii cu care este investit, susţine public un personaj controversat despre care se ştie că a distrus Staţiunea Popăuţi.
Ca o concluzie, poate cireaşa de pe tortul distrugerii cercetării zootehnice din Rom\nia, sub atenta supraveghere a Academiei, o altă staţiune de cercetare din ţară este supusă devalizprii. Se pare căî şefii de aici sunt mai inventivi. Ei au umflat numărul efectivelor de animale pentru a încasa subvenţia cuvenită. Dar, spre deosebire de Botoşani unde procurorii şi poliţiştii tac complice cu Nechifor, La Staţiunea Caransebeş procurorii au deschis o anchetă.
Iată un extras dintr-un articol publicat de site-ul Ştiri din Banat: „Acum ni se atrage atenţia că metoda cu pricina, a declarării unor efective fictive de animale, dar nu numai asta, ar fi prins contur și la Staţiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Creşterea Caprinelor și Ovinelor din Caransebeş, staţiune care, spun oamenii, datorită unui management defectuos ar urma să aibă soarta Staţiunii de Cercetare Pomicolă de la Caransebeş, care a fost extrem de eficientă în perioada comunistă, dar a falimentat după 1989, deşi zona era una prin excelenţă pomicolă.”
Articolul din care am citat era intitulat „Metoda ”Sauca” brevetată de cercetători?”, metoda constând în raportarea fictivă de efective de animale pentru a primi subvenţia acordată.
Şi la Botoşani avem o „metodă Saucă” dar se numeşte „metoda Gorgan”. Este vorba de agentul de poliţie din Vf. Câmpului, Romică Gorgan, cercetat pentru că a raportat efective false de vaci şi a încasat subvenţie de la AĂPIA Botoşani, Deosebirea este că la Caransebeş Saucă a ajuns după gratii, la Botoşani, poliţistul Gorgan se bucură de protecţia prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani care îl cercetează din anul 2015 şi încă n-a ajuns la o concluzie: a încasat sau nu ilegal subvenţie de la APIA?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nelegiuirile BOR şi ale PSD spulberate prin vot de creştini
Ioan Rotundu
Ecouri botoşănene la referendumul naţional
Ioan Rotundu
Comisia Europeană cere explicații Guvernului.
Timmermans i-a transmis o scrisoare cu 18 întrebări premierului Dăncilă
Horoscopul săptămânii 8 – 15.octombrie 2018
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
ancul săptămâni: Democraţia de după Referendum
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ştiubieni
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.09.2018
Coaliţia pentru Familie invocă boicotul neputinţei
Ioan Rotundu
Dezinformarea şi lipsa profesionalismului ş-au unit împotriva lui Conţac
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 12.10.2018
La Botoşani, măcel barbar al vânătorilor italieni asupra ciocârliilor
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Durneşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă