Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8403
De la 07 Ianuarie 2003
123142143
pnl

Satana se leapădă de satana

  • Ioan Rotundu
  • 7 August 2011, 23:00
În scurta vacanţă pe care mi-am luat-o am parcurs cam o treime din România. Am admirat peisaje, am văzut oraşe, am stat de vorbă cu mulţi, foarte mulţi oameni. Nu degeaba se spune că politica este oxigenul zilnic al românului. Din Maramureş şi până în Ţara Haţegului, din Ţara Moţilor şi până în inima maghiarimii româneşti, mă refer la judeţele Mureş şi Harghita, toată lumea discută politică. Bineînţeles că n-am rata prilejul de a mă informa cum şi ce gândesc românii despre viitoarele alegeri prezidenţiale.
Aşa am aflat ceea ce bănuiam şi am comentat încă din primăvară. Deşi românii nu-l mai doresc preşedinte pe Băsescu, în lipsa unui contracandidat viabil, la toamnă îl vor vota din nou. Pe liderul social-democraţilor Mircea Geoană nu-l agreează. Aproape toţi cu care am stat de vorbă îi reproşează lui Geoană că vorbeşte mult şi dezlânat, nu spune nimic precis, concret. Şi cu cât vorbeşte mai mult, cu atât pierde mai mulţi susţinători. Îmi spunea un maramureşean din Săpânţa, social-democrat înrăit, că dacă Geoană ar apărea la televizor şi nu ar rosti nici un cuvânt, ar avea mai mulţi votanţi. Are un fel de-a vorbi care nu prinde la ascultători, care nu-i atrage simpatii.
Deşi a fost prezent la mai multe evenimente maramureşene, luând urma lui Băsescu, Geoană n-a fost primit cu aceeaşi simpatie ca preşedintele în funcţie. A fost doar tolerat, privit cu îngăduinţă. Acelaşi lucru mi l-au spus despre Geoană şi moţii, şi haţeganii din zona Topliţei. Moţii nu se dau în vând după Băsescu. Când le-a venit pe muntele Găina, în luna iulie, nu l-au huiduit ca pe ministra Elena Udrea, dar nici nu l-au primit cu înalte onoruri şi nesfârşite aplauze. L-au acceptat ca pe un oaspete obişnuit.
În Ardeal sunt mulţi liberali, mai mulţi decât social-democraţi. Numai că nici ei nu cred în şansa lui Crin Antonescu. Liberalii ardeleni, dar şi social-democraţii care nu văd în Geoană viitorul preşedinte al României, nu văd un preşedinte nici în Crin Antonescu. Ei spun despre Antonescu că vorbeşte frumos, dar că nu convinge.
Aşadar, în lipsa unor candidaţi în stare să-i convingă că-s mai buni decât Băsescu şi că vor face pentru ţară ceea ce nu face Băsescu acum, românii, indiferent de culoarea politică, dacă vor merge la vot, îl vor vota tot pe Băsescu.
Desigur, până la ziua sorocită votării se pot întâmpla multe. Cert este că un candidat minune nu va apărea. Singurul lucru care se poate întâmpla ar fi ca să apară dezvăluiri publice despre Băsescu care să-l compromită iremediabil. Acest lucru ar fi posibil numai dacă serviciile secrete nu l-ar mai susţine şi ar strecura către presă informaţii compromiţătoare. Ori, serviciile secrete nu par să-l trădeze. Or fi şi ele conştiente că între Geoană, Antonescu şi Băsescu, pentru interesele actuale ale României tot mai bun este Băsescu.
La ultima apariţie publică la TVR, preşedintele Băsescu a dat semnalul că este pregătit să se lepede şi de Guvernul Boc, dacă interesele în alegeri i le va cere. De candidat, va candida. Este vital pentru persoana sa să obţină cel de-al doilea mandat prezidenţial. Ori obţine al doilea mandat şi se pune la adăpost pentru următorii cinci ani, ori îl pierde şi, atunci, va înfunda puşcăria. Omul joacă ultima carte, şi o joacă la mare disperare.
Iată de ce nu se va sfii să se lepede de Guvernul Boc, satana creaţiei sale diabolice. Satana se va lepăda de satana, numai să obţină mult râvnitul mandat, certificatul libertăţii sale pentru următorii cinci ani
10.08.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Trofinov. - inginer sef OGA refuza dialogul cu presa - video
A avut loc conferinţa judeţeană a… PCR
Ioan Rotundu
Fii afurisită gâscă!
Alungat din haita liberală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog