Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
3511
De la 07 Ianuarie 2003
69860859

Sătenii din Frumuşica vor să meargă la minister pentru a-şi apăra drepturile

  • 28 December 2011, 23:00
Nici anul 2011 nu a adus măcar startul la lucrările pe drumul căruţelor. Botoşănenii mai au de aşteptat mult şi bine până când calea care face joncţiunea cu judeţul Iaşi îşi va merita titulatura de drum european. Botoşani - Târgu Frumos sau „Drumul căruţelor”, cum mai este numit de către localnici, este plin de gropi adânci, tranzitarea devenind o adevărată aventură chiar şi pentru şoferii cu maşini de teren.
E 58 a primit porecla de la mulţimea de căruţe întâlnite pe traseu zi de zi. Pentru că nu au altă cale de acces, căruţaşii fac şir indian punând în dificultate şoferii participanţi la trafic. Modernizarea ar aduce elemente noi care să corecteze acest lucru. Parlamentarul botoşănean al PDL, Daniel Humelnicu, a descris viitorul în termeni foarte sumbri în ce priveşte acest obiectiv.
„Un lucru este cert: nu vor mai fi deschise şantiere noi până când cele vechi nu dispar o dată cu tăierea panglicilor de inaugurare” a spus acesta.
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a precizat că a depus trei amendamente la Bugetul de stat pe anul viitor, unul dintre ele vizând alocarea de fonduri pentru drumul Botoşani – Târgu Frumos. Dacă în judeţ nu se ştie când vor începe lucrările, la Iaşi a fost desemnat constructorul, iar lucrările vor fi finalizate la jumătatea anului viitor.
Nici bine nu s-a trecut la studiul de fezabilitate că au început disputele între conducerea judeţului şi cele ale comunelor de pe traseul drumului european.
Sătenii din Frumuşica au asaltat primăria locală cu plângeri prin care au solicitat respectarea legii în ce priveşte distanţa de la gardul lor până la marginea drumului. Primarul a întocmit o documentaţie în acest sens şi a depus-o la Consiliul Judeţean, şi la Drumuri Naţionale, dar până acum nu s-a primit nici un răspuns.
Vor să lărgească ca să facă drumul şi oamenii sunt foarte nemulţumiţi. Vor să facă trei metri până la stradă? Trece un tir cu viteză vă daţi seama, poate fi accident oricând, zgomot nu mai zic. Ajungem şi la minister dacă e cazul”, a spus primarul comunei Frumuşica, Constantin Rădeanu.
Legislaţia prevede o distanţă minimă de 13 metri între gard şi carosabil şi una de 22 de metri între carosabil şi casele din zonă. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Declaraţie de dragoste
Reţeta zilei: Tocmagi cu orez prăjit
Un botoşănean a fost tâlhărit în plină stradă
Botoşani: Vor fi verificate la sânge prestaţiile sociale acordate
Adus de SMURD la Urgenţe gata drogat
Medicul Liliana Teodoriu vrea daune morale
Restanţele la bănci au ajuns la 21,9 mld lei
în creştere cu 34% în ultimele 12 luni
MAE ucrainean salută "resetarea" relaţiilor bilaterale cu România în 2011
Preoţii armeni şi grecii ortodocşi s-au luat la bătaie în Biserica Naşterii Domnului din Betleem
Nu vom tolera perturbarea traficului în strâmtoarea Ormuz
Botoşani: Tonino ne aduce brânzeturile fără E-uri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă