.Angajarea s-a făcut începând cu data de 28.04.,2017 pe durată nedeterminată şi pentru o normă întreagă de 8 ore/zi la un salariu lunar de 1.450 lei. Pentru că a fost angajat din şomaj, Bădic urma să beneficieze lunar de suma de 500 lei plătită de AJOFM Botoşani, drept stimulent că şi-a găsit un loc de muncă.
Proaspătul angajat va lucra până în data de 19.06.2017, când patronul firmei emite decizia nr. 438 pentru desfacerea contractului de muncă în baza prevederilor art. 31 al.3 din Codul muncii. Acest temei legal prevede că în perioada de probă, angajatorul sau angajatul poate proceda la desfacerea contractului de muncă fără a fi nevoit să-şi motiveze decizia. În cazul lui Bădic firma a fost cea care a iniţiat desfacerea contractului de muncă, nefiind obligată să-i explice angajatului de ce a renunţat la serviciile sale.
Pentru că Bădic, ca agent de securitate, a ,lucrat în regim de noapte urma să beneficieze şi de sporul cuvenit, Numai că patronul firmei, un anume Dragoş Slăniceanu, a refuzat să-i acorde acest drept bănesc.
Prin Sentinţa civilă nr. 65/15 ianuarie 2018 a Tribunalului Botoşani firma a fost obligată să calculeze şi să-i achite lui Savin Bădic sporul de noapte cuvenit pentru perioada lucrată, respectiv 1.05 19.06.2017.
Bucuria lui Bădic că va mai încasa nişte bani ia- fost scurtă pentru că de la AJOFM Botoşani as primit Decizia nr. 13/29.01.2018 prin care era somat să restituie suma de 500 lei primită ca stimulent pentru că s-a angajat. S-a dus Bădic la sediul AGOFM şi a discutat cu directorul Teodor Dimitriu dar acesta i-a spus că orice ban al statului primit necuvenit trebuie restituit. Ori el n-a lucrat cel puţin trei luni de zile ca să nu mai restituie suma primită.
Corect, dar în cazul lui Bădic încetarea contractului de muncă a venit din iniţiativa firmei şi nu a sa. Ce vină are bietul om că patronul n-a mai vrut să-l ţină angajat. Din nefericire pentru Bădic, n-a contestat decizia primită la Tribunalul Botoşani, aşa cum i s-a indicat, aşa că este bun de plată chiar dacă nu are nicio vină.
Revenind la directorul AHOFM Teodor Dimitriu, cel care s-a arătat că apără cu cerbicie banii statului, bine ar fi s-o facă în toate cazurile şi situaţiile care au apărut în activitatea instituţiei pe care o conduce.
Dar când Dimitriu este cel care a fost cercetat de PNA-ul Ioan Amarie în timpul Guvernului Năstase că a acordat unui patron un credit financiar fără ca acesta să fi întrunit condiţiile legale poarcă aduce a vorbă de funie în casa spânzuratului. Apoi, pe când Dimitriu a era director al Centrului de Calificare şi Recalificare a Şomerilor (CCRS) şi a fost trimis în judecată pentru că a umflat notele unor cursanţi, facilitându-le astfel promovarea examenului de calificare în meseria de brutar. De asemenea, Teodor Dimitriu a fost cercetat pentru că ar fi primit şpagă de la şomerii care se înscriseseră la cursurile de calificare şi pentru că în lunile iunie-august 1998 ar fi primit bani pentru 30 de ore de cursuri pe care nu le-ar fi efectuat.
Pentru o perioadă de un an şi jumătate, cât a durat procesul, Teodor Dimitriu a fost suspendat din funcţie, însă pentru că a fost găsit nevinovat, da fost repus în funcţia de director al CCRS.
Cu un aşa palmares, este de neînţeles de ce social-democratul Teodor Dimitriu a rămas numai director de provincie şi nu l-a propulsat partidul în plan Naţional, vreun secretar de stat în Ministerul Muncii sau chiar vreun deputat, că după tipicul impus de PSD în promovarea cadrelor întruneşte toate condiţiile de a se integra în echipa penalilor care acum guvernează România în plan legislativ şi executiv în frunte cu Liviu Dragnea.
Cert este că Savin Bădic a intrat în malaxorul corupţiei instituită de oamenii PSD-ului care sunt stăpânii instituţiilor statului şi va fi bun de plată. Chiar dacă are dreptate!