Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12340
De la 07 Ianuarie 2003
122897989

Scandal pe seama controalelor la medicii stomatologi

  • Alexandru şi Beleca au plecat la Bucureşti să dea explicaţii
  • 10 March 2008, 23:00
În urmă cu o săptămână Inspecţia Sanitară de Stat Botoşani a început din nou controalele la medicii stomatologi din judeţ. Nemulţumiţi de faptului că aplică sancţiuni prea dure şi că le închid cabinetele, stomatologii botoşăneni s-au plâns la Colegiul Naţional al Medicilor Stomatologi. Din acest motiv, inspectorul şef al Inspecţiei Sanitare de Stat, Mihai Alexandru şi inspectorul Felicia Beleca (foto) au fost prezenţi ieri la Colegiul Naţional al Medicilor Stomatologi pentru a explica în ce mod sunt făcute aceste controale.
După cum susţine directorul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, Gabrie Oprişanu, vicepreşedintele Colegiului Naţional al Medicilor Stomatologi ar fi fost invitat în judeţ pentru a vedea care este situaţia, dar acesta nu va putea veni decât în luna mai. Având în vedere că până atunci reprezentanţii ISS încheiau controalele, a fost nevoie ca ei să se deplaseze în capitală.
„Demersul nostru am vrut să fie clar înţeles, că nu este o prigonire a medicilor stomatologi, ci doar dorim respectarea unor norme care sunt impuse de către Ministerul Sănătăţii. Noi am invitat la Botoşani pe vicepreşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi, dar având în vedere că nu poate veni zilele astea, i-am rugat pe domnul doctor Mihai Alexandru şi doamna doctor Beleca să meargă să discute cu domenii de la Bucureşti pentru a le explica corect situaţia”, a declarat Gabriel Oprişanu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică.
Acesta susţine că atât timp cât cabinetele de stomatologie reprezintă un risc iminent de sănătate publică datorită manevrelor de natură chirurgicală, controalele trebuie să fie mai stricte. Cert este că zelul cu care Oprişanu dispune controale asupra medicilor stomatologi şi sancţiunile drastice aplicate, fără vreo justificare anume, a stârnit pe bună dreptate protestele acestor medici. Chiar dacă Oprişanu a încercat să braveze, susţinând că deplasarea la Bucureşti a celor de la inspecţia sanitară pare mai mult un act de curtoazie la adresa Colegiului Medicilor Stomatologi, surse din ASP ne-au declarat că scandalul a îmbrăcat forme radicale, inclusiv deputatul Liviu Câmpanu fiind supărat pe Oprişanu, care a sărit calul într-un mod total deranjant. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liberalii au recurs la fals, dar au ajuns de râsul curcilor
Pavel rupe „gâturi” prin instituţie
Cu popoul la popor
(Cârcotaşul)
Ostafie a fost prădat
Fariseii de consilieri au respins înfiinţarea unui „osuar” european
Zelosul controlor Oprişanu l-a călcat pe nervi pe Câmpanu
Comentariul comentariilor (LXXI)
(Ioan Rotundu)
Premiaţi pentru că au participat la „Adolescenţii renunţă la fumat”
Arderea miriştilor – o nouă birocraţie de rang european
APM solicită Prefecturii ca luna aprilie să fie declarată Luna curăţeniei
S-a ridicat carantina din spitale
Domnule “Azeem spunea”
Vizita la penitenciar a avut un efect şi i-a pus pe gânduri
Horoscop
Deconspirarea amantei
Program TELE’M Botoşani, marţi, 11 martie
Oportunităţi de a lucra în străinătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog