Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19390
De la 07 Ianuarie 2003
106033850

Scandal politic şi electoral la CNA.

  • CNA ar trebui desfiinţată şi înfiinţată din nou, spune un membru
  • 22 May 2012, 23:00
Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a anuntat, marti, ca se va adresa Parlamentului pentru un punct de vedere referitor la instructiunile cu privire la campania electorala in audiovizual, emise saptamana trecuta de Consiliu.
El a precizat ca va face acest demers in nume propriu. La inceputul sedintei de marti a CNA, au aparut disensiuni intre diversi membri cu privire la valabilitatea masurilor luate de acest for pentru aplicarea legii pentru alegerile locale, indeosebi cea legata de aparitia politicienilor in emisiunile de weekend. Discutiile pe aceasta tema au fost descrise de un membru CNA drept "o demonstratie a decadentei institutiei".
Campania electorala in audiovizual se desfasoara conform prevederilor Legii alegerilor locale nr. 67/2004. Considerand ca prevederile legii sunt foarte generale, la sfarsitul lunii aprilie CNA a adoptat o decizie privind regulile de desfasurare a campaniei in audiovizual. Vezi principalele prevederi ale deciziei. Saptamana trecuta, dupa alte discutii cu reprezentanti ai posturilor, CNA a mai adoptat si o serie de instructiuni pe aceasta tema.
Printre prevederile CNA se numara si interdictia aparitiei competitorilor electorali in emisiunile programate sambata si duminica. Aceasta prevedere a fost adoptata de membrii CNA in pofida opozitiei presedintelui acestui for, Rasvan Popescu, potrivit caruia ar trebui interzise doar aparitia candidatilor si tematica electorala, nu a oricarui politician (considerat reprezentant al competitorului electoral - n.r.).
Rasvan Popescu a cerut ca forul audiovizual sa ceara un punct de vedere de la Parlament, insa membrii CNA au aratat ca, pe de o parte, nu parlamentul este in masura sa interpreteze legi, iar pe de alta parte discutiile pe o tema pentru care CNA a luat deja decizii ar "demonstra decadenta institutiei".
Rasvan Popescu: "Sa cerem un punct de vedere de la Comisia juridica din Camera, cea mai in masura sa spuna asa ceva. Atribuim legiuitorului (prin decizia si instructiunile CNA - n.r.) o intentie pe care nu stiu sa fi avut-o (...) Legea se refera la candidati si tematica electorala, nu la toata scena politica. (...) Pentru mine nu e o incalcare [emisiunea] cu Elena Udrea (care a aparut in weekend la emisiunea Mihaelei Radulescu de la Realitatea TV - n.r.)"
Valentin Jucan membru CNA: "E o demonstratie de decadenta a institutiei. (...) Aceasta institutie (CNA - n.r.) ar trebui desfiintata, infiintata din nou si sa o ia de la zero, atat timp cat nu suntem in stare sa aratam un punct de vedere comun"
Ioan Onisei, membru CNA: "Instructiunea vine sa expliciteze unele articole din lege. Comisiile juridice nu dau interpretari ale legii, Aceasta e treaba instantelor judecatoresti"
Narcisa Iorga, membru CNA, adresandu-se lui Rasvan Popescu: "Inversunarea cu care faceti acest lucru nu face decat sa explice cum Realitatea TV a avut o astfel de emisiune in weekend" (emisiunea Mihaelei Radulescu, unde au fost prezenti mai multi politicieni) Narcisa Iorga, in replica la o afirmatie a lui Rasvan Popescu, potrivit caruia el nu poate apara o instructiune CNA: "Atunci dati-va demisia"
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Prezicere împlinită
Japonia este ţara mult mai îndatorată decât Grecia
USL vrea ca parlamentarele să fie organizate în octombrie
Percheziţii simultane în România şi Germania
într-un caz de evaziune fiscală
O cacealma: dragostea moldovenilor pentru Putin şi Uniunea Vamală
Traian Băsescu îl contrazice pe Andrei Marga
Impozitarea marilor averi a fost respinsă de Camera Deputaţilor cu voturile PNL
Poliţia este cu ei!
Ioan Rotundu
Botoşani: Campania electorală văzută la faţa locului (III)
Preacinstitul Portariuc îmbată electoratul
doar, doar l-o vota!
Peste o sută de poştaşi rămân pe drumuri
Guvernul Ponta nu-i capabil de fapte
avertizează Mişcarea pentru Botoşani
Prefectul Constantinescu umblă cu avertismente
La Spitalul judeţean se fac angajări
Sindicatul „Speranţa” a trimis la minister propunerile la Legea sănătăţii
Copil mort la domiciliu în condiţii neelucidate
Comisie paritară la Spitalul Judeţean, pentru lămurirea situaţiei sporurilor
Micuţul dictator creşte ca voinicul din poveste
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă