Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14942
De la 07 Ianuarie 2003
90776913

Scandalul corupţiei ia amploare în Franţa

  • 4 April 2013, 23:00
Dupa punerea sub acuzare pentru frauda fiscala a fostului ministru pentru Buget, Jerome Cahuzac, cotidianul Le Monde scrie joi ca un apropiat al lui Francois Hollande, trezorier al campaniei pentru prezidentiale, este actionar la societati offshore din insulele Caimans, dezvaluiri care ar putea slabi si mai mult pozitia sefului statului, scrie AFP.
Potrivit unei anchete Le Monde, Jean-Jacques Augier, 59 de ani, fost inspector la Finante si om de afaceri discret, care a fost trezorierul lui Hollande in timpul campaniei prezidentiale din 2012, este "actionar la doua societati din insulele Caimans prin intermediul holdingului sau financiar Eurane".
Aceste informatii fac parte din cadrul publicarii unei ample investigatii privind serviciile "offshore" din intreaga lume realizata de cotidianul francez. O retea de 36 organizatii mass-media din intreaga lume a avut acces, gratie consortiului independent de jurnalism de investigatie ICIJ, din Washington, la o scurgere majora de informatii provenind de la doua societati care ofera servicii "offshore": una era amplasata in Singapore, cealalta in Insulele Virgine britanice.
Intervievat de Le Monde, Augier a confirmat ca a constituit in 2005 si 2008-2009 doua entitati offshore in insulele Caiman, paradis financiar din Caraibe, sub suveranitate britanica, la cererea partenerilor sai de afaceri. "Nimic nu este ilegal", a spus Augier, afirmand ca nu are "nici cont bancar personal deschis in Caiman si nici investitii personale directe in acest teritoriu".
Prima societate, International Bookstores, a fost creata in 2005 la cererea unuia dintre asociatii chinezi, un anume Xi Shu, proprietar al unei retele de librarii, proprietar al revistei Books si, din ianuarie 2013, al Tetu, prima revista dedicata comunitatii homosexuale franceze.
A doua entitate offshore, constituita in 2008-2009 cu tur-operatori din mai multe tari, a fost creata la solicitarea partenerilor de afaceri, a sustinut Augier, adaugand ca de atunci a fost repatriata in Hong Kong. Aceste dezvaluiri l-ar putea stanjeni si mai mult pe presedintele socialist francez, care efectueaza in aceste zile o vizita in Maroc.
"Chiar daca aceste operatiuni sunt legale, ar fi trebuit un inspector de finante, membru al unuia dintre marile corpuri ale statului si reprezentant al valorilor Republicii sa participe la astfel de aranjamente, sustinand astfel opacitatea financiara a teritoriilor offshore?", se intreaba cotidianul Le Monde.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Juvents Torino şi… măgarul cel isteţ
Gastronomie: Omletă catalană
Credeţi că m-as uita la o femeie de 58 de ani, chiar daca e procuror DNA?
dacă ar fi avut 25 de ani, alta era treaba
Din culisele şedinţei USL
cum şi de ce au renunţat liberalii la ministerul Justiţiei
Când Ponta se va lepăda de Fenechiu, Flutur va renunţa la Ghiorghiţă
ipocrizia consilierilor municipali ai USL
În faţa complexităţii lucrărilor de la Stăuceni, Electroalfa cedează
Botoşani: Zornăitul cătuşelor DNA a creat panică în sediul CJ
Ioan Rotundu
Cine vor fi cei cinătuiţi
Ioan Rotundu
Se pare că primarul Portariuc a mirosit tărăşenia
Liliana Mincă l-a turnat pe Ţurcanu la ministrul Agriculturii
Proşti, proşti dar mulţi!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă