Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19236
De la 07 Ianuarie 2003
80012815

Schimbarea managerului la DJPD a adus un suflu nou în activitate

  • amenzi de cinci ori mai mari pentru traficul greu
  • 6 January 2010, 23:00
Echipele de verificare şi cântărire a maşinilor de mare tonaj ce traversează judeţul au aplicat anul trecut de cinci ori mai multe amenzi decât în 2008. Achiziţionarea unui al doilea sistem de cântărire de către Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani, dar şi permanenţa acţiunilor de control au dus la aplicarea în 2009 a 161 de amenzi în valoare totală de 387.000 de lei, sumă destinată bugetului central.
Taxele pentru avize şi autorizaţii fac parte, însă, din bugetul Consiliului Judeţean, încasările la acest capitol fiind anul trecut de 305.000 lei, sumă dublă faţă de cea din 2008. Un raport de activitate al DJDP arată că în anul recent încheiat instituţia a derulat două lucrări de modernizare pe distanţele Stăuceni - Roşiori şi Corlăteni - Podeni, a monitorizat aşternerea a peste 12 kilometri de covoare asfaltice, a întreţinut peste 50 de kilometri de drum judeţean prin adaos de material pietros, executând plombări pe artere judeţene cu o lungime totală de 173 de kilometri.
În anul 2009 DJDP a organizat 27 de proceduri de achiziţie publică a diverselor lucrări, valoarea contractelor atribuite fiind de 8,7 milioane de lei. În urma organizării acestora, dar şi graţie amânării începerii activităţii de iarnă, instituţia a realizat economii de 600.000 de lei. Odată cu schimbarea managerului DJDP dar şi pentru că la conducerea Consiliului Judeţean a existat o altă viziune asupra activităţii direcţiei, instituţia subordonată CJ şi-a permis noi atribuţii.
Aşa sunt marcarea rutieră a peste 260 de kilometri de drumuri judeţene, montarea a 12 indicatoare de intrare în judeţ, înfiinţarea unui dispecerat pentru sezonul rece, dar şi achiziţionarea unor echipamente de protecţie pentru angajaţi. Acestea au lipsit anterior, deşi salariaţii de teren lucrează în condiţii grele şi periculoase. „În urma reorganizării Direcţiei Judeţene de Drumuri din 2009 am încercat, şi am certitudinea că am reuşit, să schimb starea de spirit din cadrul unităţii. Au dispărut tensiunile dintre angajaţi, dintre conducere şi subordonaţi.”, a declarat managerul DJDP, Romeo Caciuc, care îşi propune pentru 2010 sporirea capacităţii portante pe drumurile judeţene, dar şi a siguranţei circulaţiei.
În acest sens se intenţionează montarea de indicatoare rutiere noi, continuarea execuţiei de marcaje rutiere şi execuţia de treceri de pietoni cu semnalizare luminoasă şi marcaje termoplastice cu efect rezonator. „Activitatea acestei instituţii s-a îmbunătăţit considerabil. Este suficient să se facă o comparaţie a stării actuale a drumurilor judeţene cu cea de dinainte dar şi cu starea drumurilor naţionale. Şi am în vedere inclusiv situaţia prezentă, din plin sezon rece. Iar acest lucru se datorează unei mai bune organizări a activităţii şi nu unui buget mărit. Dimpotrivă, bugetul direcţiei a fost mai mic decât anii trecuţi.”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Guvernul introduce standarde de cost pentru serviciile sociale
îngrijirea unui copil aflat în plasament costă 20.896 lei pe an
Românul şi duioşenia de iarnă
Ieri, miile de şomeri n-au avut oferte de angajare
Lege anapoda, interpretare şi mai anapoda, angajaţi timoraţi
Repetiţie pentru proba digitală de la Bac
Profesorii debutanţi continuă să fie prost plătiţi
În acest an, în învăţământul botoşănean vor fi desfiinţate 300 de posturi
Beţivan prins în trafic
„Vrem bani mai mulţi pentru judeţ!” strigă şefii CJ către parlamentarii de Botoşani
Anul investiţiilor finanţate din fonduri europene la Primăria Botoşani
Iavorenciuc – o familie cu probleme
Program TELE'M Botoşani, joi 7 ianuarie
Cârdăşie politică spornică în minciuni
Ioan Rotundu
Un simplu telefon şi... gata angajarea!
Horoscop
Aluzie sexuală
Bugetul lui Boc pentru Ţâbu
La moartea presei cu etaj
Comuniştii au încercat să-şi ascundă ilegalităţile secretizând documente
Arhitectul român Dan Hanganu a primit Ordinul Canadei
Traian Băsescu se va întâlni la Chişinău cu preşedintele
interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu
Parlamentarii din comisiile de muncă au votat pentru reducerea CAS în 2010
Emil Boc despre majorarea punctului de pensie
niciun amendament nu poate fi acceptat dacă nu are sursă de finanţare
Impozitul minim are o soartă incertă
orice variantă este posibilă
Un preot cazon iubit şi stimat de credincioşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă