Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1756
De la 07 Ianuarie 2003
122887405

Şcolile au la dispoziţie modelele de subiecte pentru opţionale

  • 1 November 2011, 23:00
Elevii şi cadrele didactice au la dispoziţie modelele de subiecte pentru examenele naţionale care vor avea loc la sfârşitul acestui an şcolar. În conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2011-2012 şi cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2012, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a publicat luni, 31 octombrie 2011, pe site-ul Ministerului Educaţiei, modelele de subiecte pentru examenele naţionale din anul 2012.
Modelele de subiecte pentru evaluarea competenţelor şi pentru probele scrise sunt însoţite de precizări privind scopul evaluării, statutul disciplinei, structura subiectelor, competenţele de evaluat, detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare şi de notare.
”Modelele sunt orientative şi au ca scop familiarizarea elevilor şi a profesorilor cu tipul de subiecte, precum şi cu nivelul de dificultate al acestora”, precizează şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean.
La evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a se regăsesc modelele de subiecte pentru Limba şi literatura română şi Matematică, precum şi pentru Limba şi literatura maternă (şase discipline).
Pentru examenul de bacalaureat 2012 este prezentat spre informarea elevilor, a profesorilor şi a tuturor celor interesaţi, un ghid privind desfăşurarea probelor A şi B (de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limbile materne), a probei C (de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu) şi a probei D (de evaluare a competenţelor digitale).
De asemenea, sunt publicate modele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, dar şi pentru probele scrise şi anume pentru Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă (şapte discipline), Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie şi pentru cele cinci discipline socio-umane (Economie, Filosofie, Logică şi argumentare, Psihologie, Sociologie).
Pentru proba C sunt publicate modele structurate în funcţie de conţinutul probei: înţelegerea unui text audiat, proba scrisă şi proba orală, corespunzătoare celor zece limbi de circulaţie internaţională studiate în liceu. Sunt publicate şi traduceri ale modelelor de subiecte în limbile minorităţilor naţionale. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: O familie fericită
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Sos cu pătlăgele roşii
Modificarea întreruperii furnizării apei
Băncile vor solicita un avans de minim 25% la creditele imobiliare în euro
Judecătorul dosarului Rompetrol in care două fapte s-au prescris candidează la Înalta Curte
Care sunt primele dosare de mare corupţie care se prescriu in 2013
Un Boeing 767 a aterizat "pe burtă" la Varsovia
Cum să-i dai în gât lui Filat cu mâna lui Filat
Vizită de stat în Serbia a Preşedintelui României
se va mai lăsa păcălit Traian Băsescu de Boris Tadici?
Comunicat de pres㠖 Mircea Geoană
Cum îşi dau la gioale cei din USL
Ioan Rotundu
Educaţia non-formală
Botoşasni: Liniştea municipiului va fi asigurată de sistemele video
Jandarmii donează sânge pentru România
Actor botoşănean premiat la „Aplauzele de aur”
Botoşani: Recenzare cu succes
Anchetă internă la liceul din Ştefăneşti
Procesul intentat de Sanitas consilierilor judeţeni nu mai are obiect
Botoşani: Director de liceu în funcţie cu calificativul „Nesatisfăcător”
cu tupeu politic, Marilena Mardare nu se dă schimbată
Salubrizare Urban Serv Botoşani
Fac ce-au învăţat de la bunici
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog