Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
In vino veritas
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20006
De la 07 Ianuarie 2003
122905655
Scos din Spitalul de nebuni din Socola Iaşilor

Simionovici a fost încătuşat, aseară, la Curtea de apel Suceava

  • procurorul Constantin Roman şi cu maiorul Vasile Răileanu au principalul merit în descoperirea şi arestarea lui Ducu
  • 5 August 2007, 23:00
Fostul prefect de Botoşani, Alexandru Simionovici, urmărit general pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi luare de mită, a fost identificat de poliţiştii ieşeni în Spitalul de Neuropsihiatrie Socola, joi noapte. Potrivit celor declarate de şeful clinicii drogodependenţi şi intoxicaţii din cadrul spitalului, dr. Radu Andrei, fostul prefect ţărănist a fost internat în regim de urgenţă cu diagnosticul manioaco-depresiv anxios şi probleme cardiace. Imediat ce Simionovici a fost identificat, a fost instalată pază în spital, timp în care poliţiştii din Botoşani s-au pregătit pentru a-l încătuşa. Ieri după-amiază, Alexandru Simionovici a fost arestat şi transportat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru audieri.
La Suceava Simionovici a fost preluat de procurorul prim-adjunct Constantin Roman, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi maiorul Vasile Răileanu din cadrul Poliţiei economice Botoşani. Atât procurorul Roman cât şi maiorul Răileanu vor lucra sub directa coordonare a procurorului general din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorul general de la acest parchet, Ioan Amariei, a declarat că cercetările se vor extinde şi în alte fapte penale despre care există date că acesta le-ar fi comis. Fostul prefect, care este şi preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani PNŢCD, dar şi membru în Biroul Central PNŢCD, a declarat ieri, la spitalul Socola din Iaşi, că arestarea sa are conotaţii politice şi că „actuala putere începe să-şi arate colţii“.
„Nu ştiţi că politica este o murdărie ? Declaraţiile sale au fost făcute în prezenţa reporterului nostru, care s-a deplasat special la Iaşi, pentru a-i obţine un interviu, înainte de a se produce arestarea. „Când nu ai alte argumente că eşti bun să guvernezi trebuie să arăţi că opoziţia este rea. Sunt sigur că dacă aş fi trecut la PSD astăzi nu eram arestat“, susţine Simionovici. Fostul prefect de Botoşani se declară nevinovat şi susţine că întreaga avere a dobândit-o cu sprijinul rudelor din străinătate şi cu economiile lui de-o viaţă. „Averea pe care o posed am acumulat-o în cei 30 de ani de când sunt conducător. Am avut salarii mari, provin dintr-o familie bogată şi în plus am un cumnat în Africa. Nu mă consider vinovat. Eu nu am primit nici un ban de la administratorii tipografiei. În plus nu s-a făcut nici o plată cu semnătura mea“, a mai adăugat Alexandru Simionovici.
Acesta susţine că a plecat la Iaşi pentru a-l angaja ca avocat pe Mihail Vlasov şi, în timpul discuţiei cu cel care trebuie să-i susţină apărarea, starea sănătăţii sale s-a agravat, astfel încât a fost nevoit să se interneze la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola. Simionovici a precizat că a mai avut probleme de sănătate şi până acum, însă nu s-a dus la spital pentru că, având în vedere funcţia pe care a deţinut-o, nu a vrut să apară interpretări. După susţinerea interviului de către Simionovici, la spital a ajuns echipa de poliţişti pentru a-l prelua şi duce la Suceava. Simionovici a refuzat să urce în maşina Poliţiei, pe motiv că nu posedă haine, fiind îmbrăcat numai în pijamaua vărgată. Astfel, poliţiştii s-au văzut nevoiţi să-i procure şi hainele necesare.
Până la urmă, nemaiavând nici un alt motiv pe care să-l invoce, Simionovici a fost urcat în maşină. Reamintim că ex-prefectul este acuzat că înainte de tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile de anul trecut, împreună cu Mihai Grigoriu, fostul şef al Direcţiei de Fond Funciar din cadrul Prefecturii Botoşani, ar fi majorat nejustificat preţul perceput de tipografie cu un miliard de lei. Ulterior Grigoriu ar fi primit de la patronii tipografiei „Tipo Erypan“ 700 milioane lei din care lui Simionovici i-ar fi revenit 380 milioane lei. (Dorina LUPU)

N.R. - Articolul a fost publicat în 8 septembrie 2001. De atunci, procesul s-a judecat, iar Simionovici a fost găsit vinovat, condamnat şi încarcerat, după care eliberat pe caz de boală, ca mai toţi marii demnitari ajunşi după gratii. Astăzi nu mai pare a fi bolnav, dimpotrivă, whisky-ul pare să-i priască nemaipomenit de bine.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunţ sistare apă caldă
Vrea muncitori necalificaţi
Reclamaţie referitoare la gardul parcului Eminescu
Perle de prin teze
Dedicaţie muzicală cu… schepsis
Dorinţa lui Tăriceanu
Generozitatea boschetarului
Răzbunarea lui Băsescu
Pedeapsa lui Bill Clinton
Memoria profesorului
Anunţ important
Românul şi “Hai acasă!”
Concurs cu opremii
Ghicitoare
Horoscop
Oferta educaţională a Universităţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog