Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20964
De la 07 Ianuarie 2003
115088173

Scrisoare deschisă a jurnalistului Ioan Rotundu către preşedintele PNL Alina Gorghiu

  • 18 September 2016, 23:00
Stimată doamnă preşedinte,
Sunt din Botoşani şi mă numesc Ioan Rotundu, practicant al profesiei de jurnalist din august 1993 când am fondat publicaţia Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi. În prezent realizez pentru o televiziune din Botoşani emisiunile săptămânale Lumea lu’ Rotundu – reportaje despre abuzurile politicienilor şi ale instituţiilor statului asupra cetăţeanului şi Presa-n gura lu’ Rotundu – emisiune monolog de comentarii despre faptele reprobabile ale politicienilor, ambele emisiuni fiind considerate ca având o largă audienţă la nivel de judeţ.
În perioada de când profesez ca jurnalist am publicat mai multe volume despre viaţa politică botoşăneană postdecembristă, volume apreciate de istorici de prestigiu ca fiind o cronică realistă despre faptele şi comportamentul partidelor politice şi ale politicienilor locali şi naţionali.
Începând cu anul 1993 am fost mereu în miezul evenimentelor politice care au marcat viaţa comunităţii noastre şi le-am comentat în spiritul unei corecte informări a botoşănenilor dornici să cunoască adevărul despre viaţa şi activitatea celor care le cer votul pentru a fi investiţi în diverse funţii publice. Tocmai pentru atitudinea mea de a fi cât mai aproape de adevăr în relatarea evenimentelor i-a făcut pe botoşăneni să mă respecte şi să-mi aprecieze munca, având încredere în afirmaţiile pe care le fac în emisiunile televizate şi Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi.
Am recurs la acest scurt CV pentru a v ă face să înţelegeţi că dorinţa mea şi a botoşănenilor faţă de dumneavoastră este una în scopul înfăptuirii unui act de dreptate şi nu cu gânduri ascunse sau de răzbunare asupra cuiva anume. Vă urmăresc activitatea de preşedinte al PNL de când a-ţi fost investită în această funcţie. Am cunoscut bucurii şi satisfacţii dar şi dezamăgirile pe care mi le-aţi produs prin anumite atitudini şi declaraţii politice. Am avut şi am îndoieli dacă cu adevărat sunteţi angajată alături de instituţiile statului în lupta împotriva corupţiei şi a salvării României de sub stăpânirea celui mai corupt şi compromis partid politic postdecembrist care este PSD-ul.
Dar am trecut peste aceste „scăpări” punându-le pe seama tinereţii dvs. ţi a lipsei de experienţă politică în a lupta cu infernala maşină a corupţiei pusă în funcţiune de PSD.
O mare dezamăgire am trăit-o chiar prin venirea dvs. la Botoşani în primăvara acestui an pentru susţinerea candidaţilor PNL Botoşani în campania alegerilor locale. Aţi avut o întâlnire cu candidaţii liberali în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului „Rapsodia” şi aţi vorbit despre lupta PNL împotriva corupţiei. Dar eraţi flancată de doi mari corupţi liberali botoşăneni: deputatul Verginel Gireadă, condamnat definitiv pentru acte de corupţie având pe rolul instanţelor de judecată şi alte dosare blocate de imunitatea sa parlamentară şi deputatul Costel Şoptică cunoscut ca un mare evazionist fiscal a cărui firme au ţepuit instituţiile statului şi apoi le-a declarat în insolvenţă. În spatele dvs. stătea senatorul Viorel Grigoraş şi el cercetat penal pentru că firma sa a ţepuit Ministerul Muncii cu peste 700 mii lei prin decontarea ilegală a tichetelor de transport gratuit pentru pensionari.
Cum credeţi că v-au perceput botoşănenii acele vorbe înflăcărate de luptă împotriva corupţiei când vă vedeau pe ecranul televizorului flancată de către corupţii şi infractorii din PNL?
Acel eveniment nefericit adăugat altora locale i-au făcut pe botoşăneni să-şi dea votul candidaţilor PSD iar judeţul Botoşani să rateze şansa de a scăpa de sub dominaţia „roşie” şi nefastă a PSD-ului.
În aceste zile mi-a Fost dat din nou să mă aflu, alături de zeci de mii de alegători botoşăneni, în pragul unei mari dezamăgiri . În presa locală s-a publicat lista cu potenţialii candidaţi liberali la Parlamentul României. Iar la loc de frunte au apărut din nou numele celor trei actuali parlamentari liberali ce fac parte din mafia corupţiei botoşănene: senatorul Viorel Grigoraş, deputaţii Costel Şoptică şi Verginel Gireadă. Deşi mă aflu în vacanţa de vară şi proaspăt întors din Carpaţii Meridionali unde am realizat un ciclu de reportaje la Lumea lui’ Rotundu pentru a cunoaşte şi botoşăneni frumuseţile ţării, am făcut o trecere în revistă a evenimentelor politice prin mai multe comune din judeţ.
Am fost înconjurat de săteni şi întrebat cum să viteze cu candidaţii liberali dacă din nou pe listă apar cei trei parlamentari percepuţi public ca simboluri ale corupţiei botoşănene, M-au rugat să fac ceva pentru e ca să nu fie nevoiţi să voteze din nou cu candidaţii PSD. Acesta este şi motivul pentru care m-am decis să vă adresez această scrisoare deschisă.
Doamna preşedinte, sunteţi o urmaşă a Brătenilor iar acest statut politic şi public vă cere să demonstraţi românilor că ceea ce declaraţi prin vorbe transpuneţi şi în fapte. În PNL Botoşani sunt valori umane, politicieni cu experienţă şi care se bucură de apreciere publică ce pot face cinste partidului ca numele lor să apară pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare.
Aveţi puterea politică să preveniţi apariţia pe lisa de candidaţi a numelor celor trei compromişi politic. Aveţi şansa istorică să salvaţi judeţul Botoşani de sub stăpânirea înrobitoare a socialiştilor conduşi de infractori precum Victor Ponta şi acum Liviu Dragnea. Aveţi prilejul să spălaţi ruşinea de pe obrazul judeţului de a fi arătaţi cu degetul prin ţară că suntem „roşii” şi că din cauza noastră stânga câştigă puterea în România.
Cu stimă,
Jurnalist, Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O Povestea „Grănicerului“, generalul român care n-a pierdut nicio luptă.
Şi-a vândut moşia ca să cumpere mitraliere
Reţeta de mici a bătrânilor n oştri
Ultimul TUN cu IZ ELECTORAL pe care îl pregătește Dacian Cioloș pe final de mandat
Horoscopul zilei de 19.09.2016
Bancul zilei: Ciudăţeni taximetristului
Lumea lu' Rotundu: Castelul Corbinilor
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.09.2016
„Păduchii” politicii botoşănene ies din nou în frunte
Ioan Rotundu
Dacian Ciolos: Puteti refuza sa dati copie legalizata la scoala;
Informare meteo de racire accentuata a vremii, ploi si instabilitate atmosferica
Ecaterina Andronescu, piaza rea a învăţământului, recidivează
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă