Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
45263
De la 07 Ianuarie 2003
108634087

Scrisoare deschisă către participanți la Reuniunea

  • de la Sediul Editurii AGATA din Botoșani din 30 noiembrie 2022
  • 21 November 2022, 14:32
Mă bucură faptul că în acest sfârșit de An , după Pandemie și Războiul care continuă lângă o frontieră a României , are loc totuși o asemenea Reuniune sub semnul Culturii , al susținerii Scriitorilor locali . Am putea să și spunem că se reia , continuă o tradiție specifică Botoșaniului ? Din păcate eu sunt departe de voi , unde documentez o nouă carte , dar sunt alături de voi , la lansarea unei noi ediții a Dicționarului scriitorilor botoșeneni și a unui loc de Întâlniri cu cititorii pentru care merită toate felicitările Editura AGATA .Esențial cred că este și faptul că este un semn bun că autorii locali vor avea susținere în condițiile actualei avalanșe în sus a prețurilor .
Deși nu sunt fizic prezent , vin cu o propunere proprie către decidenții de la nivel local , județean , chiar național , la diverși sponsori pentru a susține pe mai departe cultura , inclusiv pe scriitorii noștri .
Vin mereu oaspeți care vor să vadă și afle cât mai multe despre municipiu și județ , trecut , prezent , oameni și locuri . M-am străduit să las celor care vor veni un fel de cronici de istorie recentă .
Mă refer la trei cărți: mai întâi Memoriile avocatului centenar Ion I. Apăteanu ,unica rămasă privitoare la anii 1887 - 1920 , urmată de volumul Decembrie 1989 la Botoșani - rememorări și acum Secvențe botoșenene peste decenii - 1982 - 2022 .
Le-am scris și tipărit din propria pensie , dar cred că ele pot fi reeditate cu contribuția Primăriei , Consiliului Județean , Prefecturii , Camerei de Comerț , unor sponsori spre a fi oferite oaspeților care ne vizitează sau mergem noi în delegații , să fie în biblioteci publice , rămânând ca mărturii peste ani , generații , predând ștafeta Culturii , unde județul nostru , Botoșani , se mândrește ceea ce a dat Spiritualității românilor .
Vă mulțumesc ! Corneliu Filip , membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 2006 .

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Administrator vigilent
Horoscopul săptămânii 21 – 27.11.2022
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
O Istorie care va reactiva ura împotriva evreilor
Ioan Rotundu
Muţenia preşedintelui Iohannis, Comisia de la Veneţia şi adio Spaţiul Schengen
Ioan Rotundu
Ce se ascunde în spatele ridicării MCV
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu: IN ATENTIA CETATENILOR
Problemele din poliţia şi justiţia botoşănenă
Dovezi clare de corupţie în poliţia şi justiţia botoşăneană
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă