Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19033
De la 07 Ianuarie 2003
80711193

Scrisoarea prezentată de Mihai Gâdea ca fiind „absolut devastatoare” pentru „statul paralel” pare un fals grosolan

  • Judecătoarea Maria-Cristina Ștef depusese plângere penală pentru fals în înscrisuri încă de săptămâna trecută
  • 26 April 2018, 23:00
Judecătoarea Maria-Cristina Ștef de la Tribunalul Sălaj a depus o plângere penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, a precizat Parchetul Sălaj, după ce Mihai Gâdea a prezentat miercuri seara, la Antena 3, o scrisoare atribuită magistratei și în care ar fi reclamat către Guvern formarea ilegală a unei echipe mixte procuror-judecător-SRI. Mihai Gâdea a susținut că are „originalul” scrisorii, pe care a prezentat-o ca fiind „foarte, foarte tare”, „absolut devastatoare”.
Această presupusă scrisoare a fost prezentată de Mihai Gâdea la emisiunea sa, Sinteza Zilei, ca „Breaking News”.
„O scrisoare cu informații de o gravitate aparte”, a susținut Mihai Gâdea, vorbind despre protocolul încheiat între SRI și Parchetul General.
„Eu ceva mai grav de atât nu am citit cred niciodată pe un caz punctual”, a continuat Gâdea, după care a prezentat pe ecran o scrisoare fără antet, adresată Guvernului României.
„E foarte, foarte tare, e absolut devastatoare”, a clamat el, după care a întrebat regia dacă a șters datele personale din scrisoare, pretinzând că are „documentul original”
. Judecătoarea depusese însă plângere penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată încă din 20 aprilie, după cum arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj publicat joi.
„La data de 20.04.2018, doamna judecător Ştef Maria-Cristina de la Tribunalul Sălaj a formulat o plângere penală faţă de autori necunoscuţi, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 322 alin. 1 C.p. Din cuprinsul plângerii rezultă că autori necunoscuţi au formulat un memoriu în numele dânsei, contrafăcându-i semnătura”, se arată în acest comunicat.
Acest „memoriu” a fost înregistrat la mai multe instituţii publice, printre care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Senatul României, Guvernul României şi Serviciul Român de Informaţii, iar în prezent, în dosarul penal nr. 92/P/2018, se fac cercetări pentru identificarea autorilor falsului, arată Parchetul Sălaj, care precizează că „şi-a desfăşurat şi îşi desfăşoară activitatea conform legilor în vigoare, inclusiv în ce priveşte relaţiile cu alte instituţii ale statului, cele descrise în cuprinsul memoriului fiind nereale”.
Ce a prezentat Mihai Gâdea ca fiind real din această scrisoare reclamată de judecătoare ca fiind falsă:
„Întrucât în ultima perioadă în spațiul public și presă sunt realizate afirmații grave privind legalitatea acestei colaborări instituționale, am apreciat necesar să vă sesisez pentru a exprima un punct de vedere avizat, de care să ne putem servi în cazul apariției unor neplăceri din partea justițiabililor sau a avocaților din dosarele cu infracțiuni grave (...). Vă rog să lămuriți dacă transportul dosarelor la sediul S.J. Sălaj respectă dispozițiile Legii 303/2004 și 304/2004”.
Până la ora publicării acestei știri Antena 3 nu a rectificat informația.
Agentia de stiri hotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liviu Dragnea: Da, am o relație foarte bună cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Este asta o infracțiune? / Afirmațiile lui Iohannis sunt considerate antisemite / Am fost mult prea binevoitor cu președintele
SOV a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în Dosarul Asociației Salariaților Petrom
Times New Roman, reacție după amenda CNCD:
Rapiditate suspectă, urgența era doar la noi / Vom contesta în justiție \
Klaus Iohannis, despre „așa zisele” stenograme ale convorbirii cu Viorica Dăncilă:
Arată mai degrabă ce și-ar fi dorit PSD-iștii să se fi discutat
Iohannis despre vizita Dăncilă-Dragnea în Israel:
M-a îngrijorat secretomania în care s-a organizat această plecare. Premierul nu a avut niciun mandat, nu a vorbit în numele României
Iohannis, după ce s-a întrebat ce înțelegeri face Dragnea cu evreii:
Dacă cineva s-a simțit ofensat îmi cer scuze / Nu am folosit cu siguranță noțiuni peiorative
Viorica Dăncilă, în Israel: Ne-am dori mutarea ambasadei la Ierusalim, dar nu avem sprijinul tuturor părților
Inalta Curte a contestat la Curtea Constituțională legea privind executarea pedepselor
CR: Întreruperea cursului termenului prescripţiei răspunderii penale prin îndeplinirea "oricărui act de procedură" este neconstituţională
Horoscopul zilei de 27.04.2018
Bancul zilei: Calambur a la Mutu
România făcută de râs în anul Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă