Acestea fac însă acum obiectul unei expertize solicitate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Mii de servicii medicale acordate populaţiei de cea mai mare unitate medicală din judeţ, în anul 2010 nu sunt decontate nici la această dată.
Prin această expertiză se urmăreşte dacă serviciile medicale neplătite au fost efectuate, dacă au fost validate şi care este valoarea lor, dacă această valoare este la nivelul celei precizate de noi, a declarat Victor Niţu, juristul Spitalului Judeţean.
Următorul termen al procesului este planificat în luna decembrie. Instituţia judeţeană de asigurări de sănătate refuză plata acestor servicii pe motiv că au fost efectuate peste contractul încheiat cu spitalul. Doar că boala nu ascultă de regulile contractării.
Internările peste contractul încheiat cu casa sunt o veche şi spinoasă problemă pentru cea mai mare unitate medicală a judeţului care pierde anual sume importante pe care le cheltuieşte cu pacienţii spitalizaţi dar nu le mai recuperează de la casă.
Pentru că starea de sănătate a populaţiei este destul de precară, Spitalul Judeţean nu se poate plânge de pacienţi puţini şi nici nu-i poate trimite acasă pe cei care ajung la internare după ce s-a terminat numărul de servicii medicale contractate.
Şi anul trecut, dar şi în cursul acestui an s-au înregistrat mii de servicii medicale pe care casa nu le-a plătit spitalului. (Doina Marcu)