Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7612
De la 07 Ianuarie 2003
92449755

Se anunţă nun nou Bac plin de „teroare”

  • 9 April 2012, 23:00
Va fi şi în acest an „teroare” pentru absolvenţii de liceu care se vor prezenta la Bacalaureat fără să fie pregătiţi pentru acest examen. Dacă la examenul de anul trecut au mai fost absolvenţi care au avut norocul să cadă în clase nesupravegheate video în timpul susţinerii probelor de examen, anul acesta ministrul Educaţiei a avertizat că nu va exista în niciun judeţ examen fără monitorizare cu camere video.
Botoşaniul a fost anul trecut printre judeţele care nu au avut în prima sesiune de examen camere video în toate centrele, însă anul acesta conducerea Ministerului Educaţiei a atenţionat că nu va mai accepta excepţii de la regulă.
„Anul trecut au existat câteva judeţe în care, din diverse motive, nu au existat camere de supraveghere. Am stat de vorbă cu inspectorii şcolari generali şi am cerut ca în toate locurile în care se va susţine examenul să existe supraveghere video", a anunţat ministrul la începutul acestei săptămâni.
În ciuda criticilor cu care a fost asaltat de către opoziţie Ministerul Educaţiei după rezultatele proaste ale liceenilor la examenul de bacalaureat de anul trecut, şi în 2012 examenul se va desfăşura sub aceeaşi stricteţe, atenţionare care a fost transmisă din timp absolvenţilor din acest an, pentru a se pune pe învăţat dacă vor diplomă de bacalaureat.
„Bacalaureatul trebuie să devină ce a fost odată, nu o simplă formalitate, şi pentru acest lucru Ministerul Educaţiei nu trebuie să cedeze. Dacă va ceda sub presiunea atacurilor politice, se va face un mare rău învăţământului, copiilor acestora, tinerilor care în ultimii ani s-au cam obişnuit că diploma de bacalaureat se obţine prin furt, cu ajutorul fiţuicilor, şi nu prin muncă, prin învăţat”, este părerea exprimată de profesorul Tudor Mariniuc.
În ce priveşte materia, structura, forma de prezentare, examenul de bacalaureat din acest an nu va fi diferit faţă de cel de anul trecut. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Educaţia copilului
Modern Calor vă informează
Petru Grozavu: În Eurasia, cu Ştefan cel Mare
Unii oameni pleacă la USL pentru a scăpa de cercetările penale
Vom reorganiza ANAF pe baza unei evaluări a Băncii Mondiale
Pentru prima dată iau în considerare foarte serios demisia din PNL
Botoşani: Liberalul Bursuc caută susţinere la Primăria Dorohoi
Angajaţii Primăriei Botoşani n-au prea strălucit la examen
PSD-iştii folosesc câinii împotriva lui Flutur
asta pentru că duc lipsă de alte argumente
Târg de produse tradiţionale pe Pietonalul Unirii
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează :
Ţiprigan se luptă cu decontarea cheltuielilor de transport
Botoşani: Profesorii vor locuri în comisiile electorale
Botoşaniul are, oficial, 5.700 de şomeri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă