Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10131
De la 07 Ianuarie 2003
122895780

Se apropie ziua sentintei pentru Voiculescu sau dosarul se amana din nou?

  • 6 June 2014, 23:00
Florica Duta, unul din judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti din dosarul Voiculescu, si-a depus la Consiliul Superior al Magistraturii cererea de pensionare incepand cu data de 1 iulie, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Urmatorul termen in dosarul Voiculescu este programat pentru saptamana viitoare, marti, 10 iunie iar miza pentru Voiculescu este extrem de mare.
Dan Voiculescu ar putea scapa definitiv de dosar in luna decembrie daca instanta nu pronunta o sentinta pana atunci, deoarece potrivit noilor coduri faptele de care este acuzat se prescriu
Judecatorii ar urma sa se pronunte pe o serie de exceptii ridicate de avocatii lui Voiculescu. Daca le admit partial sau in totalitate, dosarul se amana. Daca le resping, atunci dosarul va fi scos in pronuntare, ceea ce inseamna ca Dan Voiculescu va afla in curand daca va fi mentinuta sentinta de 5 ani la inchisoare cu executare pronunta de Tribunalul Bucuresti sau va fi achitat. Sentinta Curtii de Apel este executorie, daca Voiculescu ar fi condamnat ar intra in inchisoare.
Judecatorul Florica Duta si-a depus cererea de pensionare la inceputul acestei saptamani. Daca cererea va fi aprobata, judecatorul Florica Duta ar putea trage de timp pentru a evita pronuntarea unei sentinte in cele cateva saptamani ramase pana la pensionare. Daca va scoate totusi dosarul in pronuntare, ar iesi la pensie cu un mare dosar solutionat.
Teoretic, chiar daca se va pensiona inainte sa judece dosarul Voiculescu, pensionarea lui Florica Duta n-ar trebui sa produca efecte si nu exista motive de noi amanari, au explicat specialisti in drept consultati de HotNews.ro. Viitorul judecator care va intra in locul sau ar trebui sa pronune o solutie dupa judecarea exceptiilor, deoarece pana acum recursul formulat de avocatii lui Voiculescu nu s-a judecat, procesul suferind amanari din diferite motive (fie nu s-a prezentat Voiculescu, fie judecatorul a formulat cerere de abtinere).
La data de 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu lla 5 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi civile. Sentinta, care a venit la peste 1.700 de zile de la trimiterea in judecata, a fost atacata cu recurs. Primul termen la Curtea de Apel a fost 7 martie 2014, cel din 10 iunie fiind al sapte-lea termen.
In dosarul Voiculesu s-a mai schimbat un judecator, dupa ce judecatorul Stan Mustata a ridicat de procurorii DNA pentru mai multe fapte de coruptie. La ultimul termen, pe 29 aprilie, nici judecatorul Florica Duta nu a intrat in complet. Potrivit luju, "acesta nu a putut lua parte la sedinta de judecata din cauza unui eveniment nefericit in familie". Mustata a fost trimis deja in judecata si, asa cum reiese din rechizitoriu, complicii sai incercau sa scape de dosarul Voiculescu pentru a a-si proteja activitatea si pentru a nu intra in atentia publica.
Jurnalistul Liviu Avram a analizat rechizitoriul anonimizat in cazul Stan Mustata, trimis in judecata la data de 26 mai, si concluzioneaza intr-un text publicat vineri pe site-ul Adevarul: "Rezultă de aici, cu o aproximaţie mulţumitoare, că apropiaţi de-ai lui Dan Voiculescu au fost cei care au căutat ca dosarul acestuia să ajungă la un complet favorabil de la Curtea de Apel, mai exact la cel din care făcea parte şi Stan Mustaţă. Şi asta ar putea explica şi uluitoarea reacţie a lui Dan Voiculescu din ziua arestării lui Mustaţă, când a cerut în scris Parchetului General anchetarea DNA pentru modul în care l-a săltat pe judecător."
Judecatorul Stan Mustata a fost inlocuit de judecatoarea Luminiţa Cirstiu-Ninu, numita recent la conducerea secţiei a II-a penală a Curţii de Apel Bucureşti. Aceasta este cel de-al doilea judecator care, alaturi de Florica Duta, face parte din completul care judeca dosarul ICA.
Potrivit ziarului Gandul, judecătoarea Luminiţa Cirstiu-Ninu a promovat la CAB de la Tribunalul Teleorman. Soţul ei este angajat în cadrul CJ Teleorman, mai arata Gandul. Potrivit sursei citate, CSM a avizat numirea ei la conducerea secţiei a II-a penale, în ciuda faptului că a promovat la CAB doar de un an, deoarece nu ar exista un criteriu de vechime.
In dosarul ICA, Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA ca si-a utilizat pozitia politica pentru a cumpara pachetul majoritar de actiuni al Institutului de Cercetari Alimentare la un pret mult mai mic decat cel rea. DNA a inceput urmarirea penala impotriva lui Voiculescu la data de 24 septembrie 2008, liderul PC la acea vreme fiind acuzat de "folosirea de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pledoaria lui Păstorel
Anunț Urban Serv
Horoscopul zilei
O planeta telurica cu o greutate de 17 ori mai mare decat cea a Terrei, descoperita de astronomi
10 lucruri de stiut despre finala Halep-Sharapova
Angela Merkel i-a cerut lui Vladimir Putin, intr-o atmosfera vizibil glaciala, sa-si asume responsabilitatile in rezolvarea crizei ucrainene
DNA l-a retinut pe fostul sef al RATB pentru un prejudiciu de 820.000 euro
Micii romanesti, fabricati dupa reteta traditionala, vor putea fi exportati in UE
Premiera in justitia din Romania
Senatorul Marius Isaila va fi eliberat pe cautiune si cercetat sub control judiciar
Privatizarea Oltchim a esuat
Din curvă politică nu mai poţi fi virgină
Ioan Rotundu
Escrocul în sutană numit Pimen
Ioan Rotundu
Drumul Județean Pădureni- Coșula- Buda, gata pe trei sferturi
Botosani: Probleme pentru Gheorghe Ciubotaru, patronul Electroalfa, reţinut de DNA
Viorel Iliuță condamnă declaraţia lui Liviu Dragnea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog