Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Decese
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12061
De la 07 Ianuarie 2003
122897710

Se cere partidelor româneşti guvern fără UDMR

  • 5 December 2008, 23:00
Aducand ca argument declaratiile extremiste ale liderilor UDMR, precum si scopul declarat segregationist ale acestei struto-camile a politicii romanesti, Forumul Civic al romanilor din Covasna si Harghita cere Presedintelui Basescu, precum si celor trei presedinti ai PD-L, PSD si PNL, gasirea unei formule de guvern in care UDMR sa fie exclusa de la guvernare, transmite Romanian Global News. Reamintim ca aducand argumente de tipul:” mai bine sa-i aducem la guvern pentru ca in felul acesta fac mai putin rau”, din 1990 pana in prezent, partidele romanesti au cooptat permanent la guvernare formatiunea maghiara.
Compromisul, imbacsit de complicitati economice, a facut ca fiind la guvernare extremistii din UDMR sa reuseasca despartirea copiilor romani de de cei maghiari in scolile din Transilvania, acumularea de averi impresionante, introducerea limbii maghiare in localitati ale romano-catolicilor din Modova care nu au vorbit niciodata maghiara, sa tina ostateca unei presiuni informationale segregationiste, intreaga populatie a secuilor din Harghita, Covasna si a unei parti din Mures, sa indeparteze de zona orice fel de investitie alta decat cea venita din Ungaria, sa provoace un adevarat exod al romanilor din zona sub o presiune asimilationiosta specifica Regiunii Autonome Maghiare impusa de Stalin.
„Cooptarea acestei formatiunii la guvernare ar fi interpretata ca o incurajare tacita a atitudinilor publice segregationiste promovate in ultimul timp de liderii sai”, se arata in scrisoarea Forumului. Le pasa celor trei partide vizate de apel, de interesul national sau de soarta celor 100.000 de mii de romani care incep sa se simta in propria tara ca niste straini? Sau la indicatia pretiosilor analisti de la diverse televiziuni si vor reintroduce calul troian in noul guvern? Romania este acum o democratie functionala. Iar institutiile sale sunt capabile sa stopeze orice fel de extremisme care ar atenta la valorile democratice sau la Constitutie. Atunci de ce sa ne mai temem sa lasam patru ani liderii UDMR sa se mai odihneasca pe banca de rezerve? Vom vedea zilele urmatoare ce conteaza pentru partidele care vor forma noul guvern!

SCRISOARE DESCHISA
Catre:
Domnul Traian BASESCU, PRESEDINTELE ROMANIEI, Domnul Emil BOC, Presedintele PARTIDULUI DEMOCRAT LIBERAL, Domnul Mircea GEOANA, Presedintele PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT, Domnul Calin POPESCU TARICEANU, Presedintele PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL

Pe umerii Domniilor Voastre sta in aceste momente povara grea a desemnarii unei noi guvernari de care va depinde daca vom trece sau nu cu bine peste anii dificili de criza ce ne asteapta pe toti. Ne rugam la Dumnezeu sa va lumineze cugetele pentru a trece peste animozitati si a decide numai si numai in interesul public general, pentru ca noi toti cetatenii Romaniei sa depasim cu bine aceasta perioada grea.
Avem nevoie de un guvern, care prin oamenii ce il vor forma si prin programul de guvernare, sa fie o forta puternica, unita in jurul acestui interes national.
Avand in vedere ca in urma alegerilor, electoratul roman a oferit celor trei partide parlamentare - PD-L, PSD si PNL - oportunitatea de a forma, intr-un formula sau alta, o majoritate parlamentara si un guvern stabil, coerent si puternic, fara a mai apela la uniunea culturala etnica separatista UDMR, credem ca o astfel de solutie se impune, in acest moment, ca necesara si benefica tuturor.
Cooptarea acestei formatiunii la guvernare ar fi interpretata ca o incurajare tacita a atitudinilor publice segregationiste promovate in ultimul timp de liderii sai.
In conditiile in care UDMR urmareste sa intre in noul guvern cu scopul declarat public de a dobandi in urmatorii patru ani autonomia teritoriala etnica a asa-zisului „Tinut Secuiesc”, este lesne de presupus ca prezenta in guvern a acestei formatiuni ar reprezenta un factor de permanenta perturbare a coerentei si eficientei actului de guvernare, care ar afecta, intr-o perioada de criza globala, stabilitatea politica si sociala, ducand la o deturnare sterila si paguboasa a preocuparilor si energiilor guvernantilor de la problemele de interes major ale natiunii.
Credem ca este momentul ca dupa atata timp la guvernare, daca nu renunta la proiectele sale nationaliste separatiste, UDMR sa ramana in opozitie pentru a beneficia de un ragaz in care liderii sai sa reflecteze daca nu ar fi mai bine pentru toata lumea sa aleaga conlucrarea si convietuirea interetnica in spiritul european al unitatii in diversitate, al respectului fata de Constitutia si legile tarii, in locul obstinatiei pentru separatism etnic si teritorial.
Sf.Gheorghe,
4 decembrie 2008
Cu deosebita consideratie,
PRESEDINTE, Ioan SOLOMON


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi surdul
Mai inteligent decât recepţionerul
Horoscop
Oferte de mică publicitate
Comentariul comentariilor (CCLVIII)
(Ioan Rotundu)
Comunicat de presă
Cum l-a preparat Raluca pe Stolo, pentru Cotroceni
Programul festivităţii de acordare a premiului „Nicolae Iorga”
Nicolae Iorga – valorificări patrimoniale
Luptătorul anticomunist Ticu Dumitrescu a plecat la cele veşnice
Anca Parghel s-a dus să cânte printre stele
Guvernul strânge cureaua cheltuielilor publice
Judecătorii au apreciat că imaginea i-a fost ştirbită în limita sumei de 5.000 de lei
reparaţia imaginii o va suporta Constantin Conţac
Proaspeţii aleşi susţin că merg în Parlament pentru a ne asigura nouă binele
Europenii sunt interesaţi de exponatele Muzeului judeţean
Zece tineri interpreţi de muzică populară se vor concura în semifinală
Muzeul judeţean are aceleaşi mijloace de expunere de acum 30 ani
O nouă premieră pentru iubitorii de teatru
O altfel de soluţie imorală
Ioan Rotundu
E greu să scoţi ţiganii la muncă!
Investigaţiile la aparatul RMN vor costa, şi încă bani mulţi
CJAS se codeşte să încheie contractul cu firma prestatoare
Sindicatul din Sănătate o lasă mai moale
Lapte acrit şi corn vechi, asta primesc elevii de la firma „Five Continents”
CFR-ul schimbă din categoria trenurilor şi dă preţul mai jos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog