Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
17383
De la 07 Ianuarie 2003
78506213

Se încing spiritele între principalele forţe politice

  • 6 June 2008, 23:00
Liderul liberal botoşănean, Liviu Câmpanu apreciază că cei care au obţinut anumite succese în aceste alegeri locale nu ştiu să-şi gestioneze victoria. Referirea este la noul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac ce este mai preocupat să arunce cu invective, decât să încerce să realizeze o coeziune a echipei de consilieri judeţeni. „Mihai Ţâbuleac încearcă pe toate căile să-şi mascheze neputinţa gestionării acestei funcţii, aruncând acuzaţii nenumărate şi nefondate asupra PNL în special şi a celorlalte forţe de pe scena politică, în general”, a declarat Liviu Câmpanu. Acesta îi reaminteşte pedelistului Mihai Ţâbuleac că a fost ales de două ori preşedinte al PNL, în 2001 şi în 2005, cu sprijinul neprecupeţit al său şi al lui Florin Ţurcanu, cele două persoane care îi stau în momentul de faţă în gât. „El era preşedinte al PNL când a semnat candidatura lui Florin Ţurcanu pentru Primăria Suliţa şi a mea pentru Darabani. Mă întreb când a avut o mai mare limpezime neuronală? Atunci sau acum?”, a mai adăugat Liviu Câmpanu. Din punctul său de vedere, Mihai Ţâbuleac vrea să aducă bani europeni, dar nu pentru judeţ, ci pentru buzunarele proprii.

„Trebuie făcută o reformă din interior”
De cealaltă parte, pedeliştii susţin că Consiliul Judeţean a fost condus cu autoritate de PSD. De la ieşirea de la guvernare în 2006 a PD s-a văzut clar alianţa din CJ dintre PSD şi PNL. „Timp de doi ani de zile au condus singuri CJ şi nu s-a întâmplat nimic vizibil şi palpabil pentru judeţul Botoşani. Acum vin cu poveşti de adormit copiii că ei fac o alianţă spre binele judeţului. Gogoşi. Acolo nu mai sunt decât doi sau trei oameni care se gândesc că pot să rămână cu samavolnicie să roadă din osul Consiliului Judeţean”, a subliniat coordonatorul special al PD-L Botoşani, Cătălin Flutur.
Acesta susţine că cel puţin pe fostul preşedinte al CJ Botoşani, Constantin Conţac îl înţelege. „Plecarea din acea instituţie este un lucru grav pentru dumnealui fiindcă o mare parte din fărădelegi vor ieşi la iveală. Nici dacă rămâne acolo nu se va putea astupa ce s-a întâmplat la CJ în cei 6-8 ani de domnie absolută”, a specificat Cătălin Flutur.
În ce-l priveşte pe Florin Ţurcanu, Cătălin Flutur apreciază că accederea în funcţie a acestuia va fi un dezastru pentru judeţul Botoşani. Marea problemă a celor două partide, PSD, respectiv PNL este cea internă. „Sunt doi dictatori care cred că pot să-şi impună punctul de vedere în faţa membrilor de partid prin presiuni. Sunt convins că în ambele partide trebuie făcută o reformă din interior. Dacă membrii de partid vor să mai salveze ceva din cele două partide, cel puţin la nivel de Botoşani, trebuie să scape de nişte conduceri care nu îi reprezintă”, a concluzionat coordonatorul special al PD-L Botoşani. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXX)
(Ioan Rotundu)
La Flămânzi, încăierarea politică s-a acutizat prin forme mişeleşti
Comunicat de presă
Instruire în domeniul serviciilor sociale comunitare
Program Tele'M Botoşani
Există o „diaspora moldovenească”?
SUA iau în discuţie eliminarea vizelor pentru români
Romanii din Italia “faultaţi" de propriul consulat
Interzic cărţile care contestă “statul şi poporul moldovenesc”
Berlusconi gafează din nou
Înţelepciunea paznicului de cimitir
Imaginea României, făcută ţăndări în Europa
Român bătut şi tâlhărit de poliţişti
Horoscop
Marinarul novice
Modificări importante privind A.F. şi P.F.A
Ajutor umanitar
Generalului Rusu au început să-i tremure chiloţeii
Poliţia Comunitară participă si ea la turul de ciclism
Progenitura eroului comunist rodeşte din nou
Se tem ca pedeliştii să nu-i mituiască pe consilierii judeţeni
Câmpanu cere ca Bogdan Olteanu să-l apere de ameninţarea cu moartea
Trec la represalii împotriva liderilor de filiale cu rezultate proaste
Parcul Mihai Eminescu va fi inaugurat duminică
Peremiştii se vor bate în turul doi pentru 3 primării
Consideră că Flutur a fost reales pe fondul unui bâlci electoral
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă