Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21933
De la 07 Ianuarie 2003
122882000
Se încinge treaba la Termica

Diaconu a declanşat răfuiala cu fostul primar Egner

  • Egner are posibilitatea de a alege între puşcărie şi spitalul de psihiatrie
  • 9 February 2009, 23:00
Directorul SC Termica S.A, Ioan Diaconu este indignat de faptul că unii răuvoitori, mânaţi de interese, fac tot posibilul să pună beţe în roate, denigrând eforturile făcute în aceşti ani de colectivul societăţii de termoficare botoşănene. Până la această dată din fonduri de la bugetul de stat, bugetul local, dar şi din fonduri proprii, societatea a realizat circa o pătrime din volumul total al obiectivelor de investiţii, pentru a se ajunge la un sistem de termoficare complet modernizat.
Împreună cu executivul Primăriei se fac eforturi importante pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile care să permită finalizarea programului investiţional.
În municipiul Botoşani, lucrările realizate până în prezent au condus la diminuarea cu peste 40% a pierderilor de agent termic şi au asigurat un grad de continuitate în funcţionarea sistemului de 100%, din anul 2003 neexistând nici o întrerupere în asigurarea încălzirii şi apei calde menajere.
Înlocuirea unor tronsoane importante din reţeaua primară şi secundară a fost impusă în primul rând de vechimea foarte mare a conductelor, în 14 cartiere ale municipiului reţelele secundare de energie termică existând din perioada 1968-1979. O altă cauză a declinului societăţii este şi faptul că peste 9.000 de apartamente, adică aproape o treime din total, s-au debranşat de la sistemul de termoficare după perioada ianuarie – martie 2003, perioadă în care botoşănenii au suferit de frig în apartamente din lipsa asigurării păcurii în ritm constant în rezervoarele societăţii.
„În acea perioadă fostul primar Egner, care a condus direct societatea de termoficare, a stabilit ca prioritate, achiziţionarea a fel de fel de materiale, servicii, studii şi mai puţin păcura necesară încălzirii apartamentelor în iarna 2002-2003. Printre aceste materiale se regăseşte şi ţeava achiziţionată din Suedia, parte din ea aflându-se în stocurile societăţii la această dată şi pentru care în 2005 a fost angajat un credit care grevează exerciţiul financiar în fiecare an. Totodată la indicaţia preţioasă a domnului Egner au fost dirijate sume importante în mod preferenţial pentru realizarea unor studii ce nu au putut fi puse niciodată în practică. O altă gogoriţă a domnului Egner a fost şi instalarea a două turbine de 35 Mw/oră, un proiect total nerealist şi păgubos pentru societate dacă ar fi fost demarat”, a precizat Ioan Diaconu.
Pe aceste considerente, anul trecut, acţionarii societăţii de termoficare au depus o plângere penală, cu solicitarea recuperării prejudiciului, respectiv de 1.000.000 lei, de la cei care se fac vinovaţi de administrarea dezastruoasă a societăţii în perioada 2000-2004.
Directorul Diaconu este de părere că toate acuzele sunt făcute pentru a promova firme ce comercializează centrale pe gaz şi care în aceste vremuri de criză au probleme financiare şi merg clar spre faliment. În ce îl priveşte pe fostul primar, directorul SC Termica apreciază că acesta se află într-un con de umbră total din 2004, de când populaţia l-a sancţionat, lucru pentru care încearcă să iasă în evidenţă.
„Periodic încearcă să ridice capul din această groapă de mizerie, dar habar nu are de legea care guvernează această societate. Termica este o societate comercială cu un statut şi obiect de activitate clar şi riguros stabilit de Consiliul Local şi nu obiectul de divertisment al lui Florin Egner. Voi face toate demersurile ca toţi incompetenţii din sistem care mănâncă banii publici să fie daţi afară. Din păcate, Egner nu e singurul incompetent de la ANRSC Botoşani care ar trebui ori să fie în puşcărie, dacă organele abilitate s-ar mişca natural, ori să fie clientul doctorului Vlad de la Psihiatrie. Numai un nebun poate spune ce spune fostul primar gargară, Florin Egner”, a mai adăugat Ioan Diaconu, specificând că societatea îşi rezervă dreptul de a se adresa Instanţei de judecată pentru daunele create societăţii, prin publicarea în mijloacele media locale a unor opinii de rea credinţă şi neconforme cu realitatea.
În replică, Florin Egner, actualmente consilier local spune că nu primarul a gestionat societatea. „Trebuia să se înceapă cu producţia şi apoi să se redimensioneze reţeaua de distribuţie în funcţie de numărul de consumatori. Nu au nicio treabă pierderile de acum cu ţeava de dinainte. Şi apoi, nu primarul a gestionat Termica. Florin Pietraru a avut un bilanţ echilibrat. E de vină Cătălin Flutur că societatea are pierderi? Au trecut cinci ani de atunci. Părerea mea e că am făcut un lucru de bun simţ când am spus să se încaseze la oameni preţul conform OUG 57/2006. La un apartament cu două camere nu ai voie să facturezi mai mult de 1,43 gigacalorii, 1,99 la 3 camere şi 2,6 la patru camere. De ce suntem consilieri, să apărăm drepturile oamenilor. Lucrul trebuie făcut echilibrat şi nu cu patimă pentru om, dacă se poate”, a subliniat Florin Egner. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tăriceanu ar putea rămâne fără imunitate, după scandalul Sterling
Geoană , PSD şi Mefisto!
Mircea Geoană a pus capac Parteneriatului pentru România
Noul sezon “O-la-la” incepe la Pro Tv chiar de Ziua Indragostitilor
Politicienii ungurii instigă bisericile maghiare împotriva românilor
Ultimul ministru de externe al Germaniei de Est în vizită la Chişinău
Comentariul comentariilor XXVII
(Ioan Rotundu)
Senatorul italian Piergiorgio Stiffoni denunţat de români
Moş Ion Roată are strănepoţi la Harvard
Prima de casare: în România - sub 1.000 de euro, în Belgia - 4.000
PC vrea să fie factor de echilibru între PSD si PDL
Horoscop
Ca între popi
Afacei în care totdeauna unul va pierde
Hai să importăm poliţişti maghiari
Bilanţ al misiunilor pirotehnice desfăşurate de ISU
Ţâbuleac nu glumeşte, sancţionează!
Românul şi fe-mart
Primarul Viţel se uită la bugetul local ca la poartă nouă
Criza economică îi va ţine acasă şi pe actori
Conducere nouă la Direcţia Veterinară
Pensionarii mereu au de spus câte ceva
Cu şomajul stăm prost, dar vom sta şi mai prost
Medicii cardiologi vor putea pune diagnostice mai corecte
Dacă loaza nu învaţă, profesorul va avea probleme la leafă
Cod roşu va însemna internarea pacientului
Munca profesorilor din comisiile de examinare va fi plătită
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog