Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26780
De la 07 Ianuarie 2003
122912429

Se întâmplă în şcoala mea!

  • 29 November 2009, 23:00
„Hrana să fie medicamentul tău, şi nu medicamentul hrana ta” Platon

Dreptul la sănătate, la dezvoltarea fizică şi psihică armonioasă constituie unul din drepturile fundamentale înscrise în Convenţia cu privire la Drepturile Copilului, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la data de 29 noiembrie 1989. În contextul schimbărilor majore şi accelerate ale lumii contemporane, asigurarea unei stări de sănătate a tinerilor şi copiilor reprezintă una dintre direcţiile prioritare ale strategiei educaţionale.
În perioada 16-21 noiembrie 2009 declarată Săptămâna Educaţiei Globale, cu tema „Hrană pentru toţi”, în cadrul Grupului Şcolar „Demostene Botez” din comuna Truşeşti au avut loc numeroase activităţi în cadrul proiectului ”Hrană pentru viaţă”. Proiectul a urmărit implicarea elevilor, părinţilor, comunităţii locale în acţiuni de voluntariat, dezvoltarea conştiinţei şi a conduitei. Pe fondul crizei mondiale, resursele de hrană ale fiecărei ţări s-au diminuat, rata şomajului este în creştere, nivelul de trai scade.
Ţara noastră parcurge această perioadă plină de provocări, se iau măsuri anti-criză, însă acestea sunt insuficiente pentru categoriile defavorizate . Mai ales în mediul rural, rata şomajului a atins cote alarmante, astfel încât aproximativ 45% dintre elevii din învăţământul liceal se află în programul pentru burse sociale („Bani de liceu”). În aceste condiţii, participanţii la proiect au dorit formarea unui climat în care elevii şi profesorii se motivează reciproc pentru a lucra împreună în vederea înţelegerii problemelor sociale cu care se confruntă şi identificării soluţiilor potrivite, capabile de aplicabilitate.
Proiectul a avut ca tehnici de lucru şi forme de organizare: work –shop-uri, activităţi practice şi sportive, concursuri, jocuri de rol, scenarii metaforice , dezbateri, prezentări PowerPoint, prelegeri, filme documentare, studiul unor documente scrise (legislaţie) , realizarea de colecţii de informaţii şi imagini (desenarea spaţiului existenţial), studiu de caz , consiliere de grup.
Prin parteneriatele încheiate cu Parohia „Sf. Nicolae”Truşeşti, Direcţia de sănătate publică Botoşani, Direcţia judeţeană de tineret şi sport Botoşani, A.J. „Sportul pentru toţi”, Asistenţa sociala Truşeşti, Centru Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Botoşani am reuşit să sprijinim activităţile de informare cu privire la un stil de viaţă sănătos prin alimentaţie corectă şi mişcare, schimbarea atitudinii la elevi, tineri, în ceea ce priveşte valorile umane, cunoaşterea de tehnici/metode de a face faţă stresului. Cu ajutorul partenerilor am asigurat o parte din premiile participanţilor la concursuri.Şcolile arondate grupului şcolar au făcut numeroase activităţi.
În perioada următoare vor mai avea loc activităţi de voluntariat pentru sărbătoarea lui Moş Nicolae şi a Crăciunului, realizarea de pachete cu dulciuri şi distribuirea acestora către copiii nevoiaşi.
Echipa de proiect: director prof. Ionel Doncilă
Consilier educativ Cătălina Adochiţi
Profesor psiholog Fecioru Catemir Daniela
Prof. Simona Doncilă


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi noile efecte ale gripei porceşti
Lecţie de viaţă la ospiciu
Ţelină cu măsline (reţetă de post)
Program TELE' M Botoşani, luni, 30 noiembrie
Horoscop
Baciul şef şi-agăsit băiat de mingi
Încheie asigurări avantajoase
Se poate plăti apa şi de 1 Decembrie
Despăgubiri pentru distrugerile cauzate de grindină
Oportuniştii sărută mâna naşilor Marcu şi Ţurcanu
Ioan Rotundu
Experimentat în a cumpăra voturi, Ţurcanu strigă acum hoţii
Azi cade ghilotina la Consiliul Judeţean
Bilderbergerii trădării naţionale
sau tabloul celor care pun România pe tavă Rusieiodată cu ea şi Republica Moldova
Salariul minim pe economie - dispută între patronate şi sindicate
Cei de la „Spiru Haret” nu se dau învinşi
„Cornul şi laptele” iscă mari nemulţumiri
Ambulanţele devenite rable ar putea primi întrebuinţare
Constantin Conţac - De ziua Sfântului Andrei
Moftul lui Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog