Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
10148
De la 07 Ianuarie 2003
75010628

Se primesc cereri pentru mărirea indemnizaţiei de creştere a copilului

  • 1 December 2008, 23:00
Reprezentanţii Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială primesc din această lună cererile pentru acordarea, de la anul, a indemnizaţiilor de creştere a copilului în cuantum mai mare decât cel actual. Femeile cu copii sub vârsta de doi ani pot să se adresează, din această săptămână, Direcţiei de Muncă, cu actele doveditoare ale veniturilor realizate în ultimele 12 luni dinaintea naşterii, dacă aceste venituri le permit obţinerea unei indemnizaţii mai mari.
Sebastian Tocariu, directorul DMPS, afirmă că de la 1 ianuarie există posibilitatea ca mamele aflate în concediu pentru îngrijirea copilului mic să beneficieze de o indemnizaţie în cuantum de 85% din media veniturilor pe ultimul an. În cazul în care veniturile mamelor au fost mari înaintea intrării în concediul pentru copil, cele 85 de procente din media veniturilor pe ultimele 12 luni dinaintea naşterii le pot aduce o indemnizaţie mai mare decât cele şase milioane de lei vechi acordate în prezent.
Pentru mamele cu venituri mici, la nivelul salariului minim pe economie sau ceva mai mare decât acesta, indemnizaţia de creştere a copilului până la doi ani rămâne la nivelul de şase milioane de lei, la care se adaugă alocaţia pentru copilul până la doi ani, alocaţie care este de două milioane de lei vechi. "Le aşteptăm pe mame începând de săptămâna aceasta să vină cu dovezile de venituri pe baza cărora li se va recalcula indemnizaţia de creştere a copilului" a declarat Sebastian Tocariu. Dacă mamele primesc deja indemnizaţia de creştere a copilului până la doi ani, vor depune cererile pentru majorarea acesteia la Agenţia judeţeană de prestaţii sociale. În cazul în care este vorba de începerea plăţii indemnizaţiei, cererea se depune la primărie, cu dovezile de venit pe ultimele 12 luni dinaintea naşterii copilului. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCLIV)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Soluţia resetării
Gestul disperat al lui Funar
Strigătul lui Iliescu către Geoană
Are multe calităţi care o recomandă să fie angajată
Sinistraţii nu se dau duşi de la module
ei au descoperit că viaţa pe banii altora este dulce şi frumoasă
1 Decembrie marcat prin discursuri scurte şi depuneri de coroane
Ţurcanu promite ca va fi un parlamentar activ
Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare
PSD în fruntea clasamentului la Botoşani
PSD îşi cam face probleme că nu-i băgat în seamă
Aproape 200.000 lei economie la alegerile parlamentare
Incendiu la societatea Lonfil
Bucurie, furie şi neputinţă
Ioan Rotundu
Se acordă subvenţiile la soia
În unele comune profesorii ar putea rămâne fără salarii
Unii medici de familie rurali încasează lunar sute de milioane de lei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă