Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Mediu
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12999
De la 07 Ianuarie 2003
122873066

Secretarul de stat Botămoiu a pus cruce cercetării ştiinţifice de la Popăuţi

  • Ioan Rotundu
  • 16 February 2018, 23:00
Aflat la Iaşi în zilele de 23 – 24 ianuarie a.c. pentru a promova brandul naţional al şefului său, ministrul Agriculturii Petru Daea, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu (foto 1), a făcut o declaraţie tranşantă: „La Staţiunea de Cercetare Popăuţi nu se mai face muncă de cercetare ştiinţifică”. Declaraţia a făcut-o în emisiunea „Matinal agrar” din 28 ianuarie a.c. difuzată pe postul Radio România Iaşi.
În vizita sa la Iaşi, Botănoiu, în loc să fie însoţit de personalităţi ale vieţii agrare ieşene, a fost flancat de botoşănenii Ionică Nechifor şi senatorul PSD Lucian Trufin, cum se poate observa şi din fotografia de faţă (foto 2). Am încercat să aflu ce se ascunde în spatele declaraţiei secretarului Botănoiu şi ce căutau la Iaşi cei doi impostori botoşăneni care şi-au asumat rolul de gazdă într-o casă în care nu aveau ce căuta.
Că la Staţiunea Popăuţi Botoşani nu se mai face muncă de cercetare ştiam, am mai scris şi am explicat că acesta era de fapt scopul lui Ionică Nechifor ca un prim pas în a deveni proprietarul pe patrimoniul Staţiunii. În ce priveşte prezenţa lor în jurul secretarului Botănoiu, dacă informaţiile oferite sunt corecte, Ionică Nechifor s-a înhăitat cu senatorul Lucian Trufin pentru a-şi uni forţele în vederea accesării de fonduri europene pe agricultură.
Ionică Nechifor este tămâie în acest domeniu al fondurilor europene dar Lucian Trufin poate fi considerat un specialist nu numai în accesarea lor dar şi în domeniul cheltuirii lor. Câtă vreme a fost primarul comunei Vlăsâneşti,. Trufin a deţinut şi funcţia de preşedinte al Grupului de Acţiunea Local㠄Başeul de Sus” Săveni. În această calitate a accesat mai multe fonduri pentru comuna Vlăsâneşti.
Într-una din dimineţi a primit şi vizita mascaţilor, fiind supus unor percheziţii. Oamenii din sat vorbesc că a luat fonduri pentru o împădurire dar că banii au dispărut ca şi arborii plantaţi. Se mai vorbeşte că şi cu APIA Botoşani a avut o serie de probleme dar că l-ar fi acoperit un jurist fost militar.
Prin unirea forţelor, între cei doi, este greu de apreciat de pe acum cine va fi cel fraierit. Cert este că aceste fonduri europene nu pot fi accesate de Staţiune până ce aceasta nu va deţine autorizaţia de mediu. Acum avem şi explicaţia la reportajul de ieri de ce se face Nechifor luntre şi punte să obţină această autorizaţie prin presiuni politice făcute asupra şefului de la Agenţia de Mediu Botoşani, inginerul Eugen Mateiciuc, de către subprefectul Mihaela Lozneanu, Costică Macaleţi şi Doina Federovici, senator şi preşedinte al PSD Botoşani.
În ţara asta numită România actualii guvernanţi şi baroni locali fură în draci. Cum să nu-şi unească forţele s-o d ea jos de la şefia DNA pe Laura Codruţa Koveşi care le strică socotelile! Numai procurorii de la DNA Suceava moţăie în birou şi nu vor să finalizeze cercetările legate de devalizarea patrimoniului Staţiunii Popăuţi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cinism matrimonial
Horoscopul zilei de 17.02.2018
Va rezista Eugen Mateiciuc presiunilor politice să n-o elibereze
Ioan Rotundu
De ce trenează cercetările în dosarul poliţistului Gorgan?
Ioan Rotundu
Tehnica fabricării dosarelor folosită de fostul prim-procuror Raluca Stâncescu
Ioan Rotundu
Şefi de instituţii racolaţi de Raluca Stâncescu în câmpul său infracţional (II)
Ioan Rotunduy
Cum l-a racolat Raluca Stâncescu pe Bogdan Buliga, şeful DGA (III)
Superimunitatea, curat neconstituţională, dar o primesc!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.02.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog