Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10254
De la 07 Ianuarie 2003
85309797

Secretarul general in Ministerul Sănătăţii, Gheorghe Sârb, trimis în judecată

  • el ar fi luat mită 600 de euro, produse alimentare şi nealimentare
  • 9 November 2011, 23:00
Secretarul general in cadrul Ministerului Sanatatii, Gheorghe Sarb, a fost trimis in judecata de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti, pentru luare de mita in forma continuata si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata, informeaza DNA. Potrivit informatiilor, Sarb a luat mita 600 de euro si produse alimentare si nealimentare pentru a aranja un concurs.
DNA a precizat ca, alaturi de Sarb, au mai fost trimisi in judecata Anca Elena Alexandrescu, director executiv in cadrul Directiei de Sanatate Publica (D.S.P.) Arges, Mioara Bucur, director executiv adjunct de sanatate publica in cadrul D.S.P. Arges si Octavian Iordache, director executiv adjunct economic in cadrul D.S.P. Arges. Cei trei sunt acuzati de dare de mita si complicitate la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata.
Ce se afirma in rechizitoriul DNA:
In zilele de 11, respectiv 13 octombrie 2010, la Agentia Nationala a Functionarilor Publici a fost organizat un concurs pentru ocuparea functiilor publice de conducere vacante de director executiv, director executiv adjunct de sanatate publica si director executiv adjunct economic in cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges, concurs la care s-au inscris si inculpatii Alexandrescu Anca Elena, Bucur Mioara si Iordache Octavian ce detineau deja functiile publice de conducere mentionate in baza unor ordine de delegare a functiei.
In acest context, in zilele de 9 si 13 octombrie 2010, inculpatul Sarb Gheorghe, in calitate de secretar general al Ministerului Sanatatii si de membru al comisiei de concurs pentru ocuparea functiilor mentionate mai sus, a primit de la inculpata Alexandrescu Anca Elena, pentru toti cei trei candidati, suma de 600 de euro si produse alimentare si nealimentare. Banii si bunurile au fost primite pentru a le furniza candidatilor subiectele propuse de reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru ambele probe (scris si oral) ale concursului si pentru a le acorda un punctaj favorabil.
Ca urmare, inculpatul Sarb Gheorghe le-a furnizat tuturor candidatilor, prin intermediul inculpatei Alexandrescu Anca Elena, subiectele de concurs astfel ca, dupa examen, toti cei trei candidati au fost declarati admisi, fiind ulterior numiti in functiile publice de director executiv, director executiv adjunct de sanatate publica si director executiv adjunct economic in cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges. In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 600 de euro apartinand inculpatilor Alexandrescu Anca Elena, Bucur Mioara si Iordache Octavian".
DNA precizeaza ca Anca Elena Alexandrescu a mai fost trimisa in judecata de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA in legatura cu remiterea unei sume de bani, cu titlu de mita, presedintelui Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale.
Dosarul celor patru inculpati a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Arges.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Nevasta furioasă
Reţeta zilei: Zalatină de portocală
Nedreptatea şi revolta celui fără vină
Statul poliţienesc poate fi ultima măsură anti-criză
Războiul Prostănacilor sau cum se bate PSD singur
Ponta va demisiona, dacă Geoană nu va fi schimbat de la Senat
Profitul Petrom s-a dublat în primele nouă luni, la 2,92 miliarde lei
Cine e prostănacul acum?
Economia Germaniei va creşte cu doar 0,9% în 2012
Botoşani: Karatişti de performanţă
Parlamentarii botoşăneni au îngropat propunerile legislative culese de prefect
Concurs la Poliţie
Prefectul a scos la raport Direcţia de Drumuri
Unde se ascunde omul de afaceri Constantin Cuciureanu?
Prefectura Botoşani la Curtea de Apel Suceava
Şcoli construite pe banii Băncii Mondiale închise
Cei de la Psihiatrie se plâng de colegii care prescriu reţete greşite
Directorii de şcoli răspunzători pentru integritatea copiilor navetişti
Oprişanu a demisionat, din urmă vin amenzile
Urban Serv şi curăţatul străzilor
Baronii locali şi nesimţirea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă