Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16332
De la 07 Ianuarie 2003
122901981

Secretul bauturilor bune

  • 12 April 2007, 23:00
Pentru a pregăti cele mai bune băuturi, în afară de un reţetar bun şi de amestecarea cu grijă a dozelor, este necesar să se folosească ingrediente de bună calitate. Lichiorurile, distilatele, vinurile, şampania şi sucurile de fructe trebuie sa fie întotdeauna de marcă bună, pentru ca rezultatul final să nu fie compromis chiar şi de un singur ingredient de calitate inferioară. Vă vom prezenta lista tuturor ingredientelor necesare pentru a prepara un cocktail bun. În ce priveşte distilatele de bază, vor fi date unele informaţii despre originea lor, despre învechire ca şi despre denumirile oficiale pe care producătorii le stabilesc pentru distilatele lor. În cazul lichiorurilor, va fi indicată, în majoritatea cazurilor, marca sau denumirea cea mai reprezentativă. De asemenea, vom arunca o privire şi asupra tuturor celorlalte ingrediente (vinuri, şampanie, siropuri, sucuri de fructe etc.) care intră, cu o frecvenţă mai mică sau mai mare, în componenţa celor mai importante reţete.

Distilate de bază
Armagnac
Distilat din vin produs în Franţa, in regiunea Midi-Pyrenees, departamentul Gers, parţial în departamentul Tarn-et-Garonne şi parţial în Haute-Garonne. Acest vast teritoriu se împarte în trei zone de producţie. Prima este cea care produce aşa-numitul Bas-Armagnac, sortimentul cel mai frecvent folosit în Occident, şi are în cuprinsul său zona cea mai preţuită, Grand-Bas. Acest sortiment şi subsortimentul respectiv reprezintă elita acestui preţios distilat, cu rachiuri foarte fine şi parfumate. În a doua zonă, numită Tenareze şi situată mai în centrul ţării decât cea dinainte, se produc sortimente de ţuică parfumate şi dense. A treia, cea mai întinsă, situată în sud, este Haut-Armagnac, unde se produc distilate mai puţin preţioase, dar mai agresive, destinate utilizării în producţia de lichioruri sau ca rachiu pentru conservarea fructelor în alcool. În funcţie de zona de producţie şi de timpul de învechire a distilatului, pe eticheta de comercializare a produsului există diferite menţiuni: Trois Etoiles, Coronnes, Monopole, Selection de Luxe, când rachiul este vechi de cel puţin 3 ani; V.O., V.S.O.P., când rachiul este vechi de cel puţin 5 ani; Extra, Hors dge, Napoleon, Vieille Reserve, X.O., când produsul depăşeşte 5 ani (10, 15, 20 etc). Tot pe etichete poate fi menţionată amestecarea unor distilate cu vechime diferită: în aceste cazuri, denumirea folosită se referă la rachiul cu vechimea cea mai mică. (Va urma)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă
Sprijin financiar pentru bisericile din Botoşani
Reabilitarea clădirii Teatrului „Mihai Eminescu” necesită bani din bugetul local
Căminul Indagro intră în reabilitare
Spectacol gratuit pentru botoşăneni
Se pregăteşte premiera unui spectacol inedit
Viceprimarul Eram vrea să îşi consolideze poziţia în partid
Termica îşi caută directori
Grupuri de iniţiativă în cinci comune din judeţ
Eveniment editorial, de excepţie, la Casa Armatei
Deţinut dat în urmărire
Operatori economici prinşi pe picior greşit
Încadrări în muncă după cursurile de formare
Învăţătorii fac două ore de muncă patriotică
Nitraţii în atenţia APM
Scandalagiu cercetat de poliţişti
Peste 1.000 pachete de ţigări confiscate
Termica - un autoturism cu mai multe volane
Ioan Rotundu
Maxime şi cugetări ale autorilor englezi
Bucătar de război
Horoscop
Noi oportunităţi
Comentariu la comentarii (LXXIV)
(Ioan Rotundu)
Un nou spectacol de teatru
Trocurile politice de la Bucureşti şi iredentismul unguresc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog