Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8669
De la 07 Ianuarie 2003
76500129
Secvenţe uluitoare din sala de judecată de la Curtea de Apel Tg. Mureş

Inculpata Raluca Stâncescu şi maliţiozitatea judecătorului

  • Ioan Rotundu
  • 21 February 2019, 12:25
Vineri, 15 februarie a.c., la Curtea de Apel Tg. Mureş a avut loc o nouă şedinţă de judecată în dosarul 657/39/2017 , avându-şi ca inculpaţi pe Raluca Stâncescu – fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Cătălin Stavără zis Borcoi – membru al lumii interlope botoşănene şi amantul Ralucăi asociat în comiterea unor infracţiuni de şantaj, Constantin Batcă – agent judiciar de poliţie şi asociat la comiterea infracţiunilor de către Stâncescu şi Stavără şi Bogdan Buliga – fost şef al Direcţiei Anticorupţie din IJP Botoşani asociat la infracţiunile comise de cuplul Stâncescu – Stavără.
Din dosar mai fac parte Ioan Jijie în calitate de parte civilă şi Mihaela Merticaru în calitate de parte vătămată, cu precizarea că asupra averii personale a inculpatei Raluca Stâncescu s-a aplicat sechestru asiguratoriu.
La termenul din 15 februarie s-a continuat administrarea probaţiunii încuviinţate, respectiv audierea de martori şi prezentarea publică a unor înregistrări video din care rezultă cum Raluca Stâncescu a pus bazele unei grupări infracţionale organizată care avea drept scop fabricarea unui dosar de evaziune fiscală împotriva lui Ioan Jijie pentru că acesta refuza să cedeze dreptul de proprietate asupra unei garsoniere şi a unui apartament situate în municipiul Botoşani în favoarea lui Cătălin Stavără, fostul său ginere.
Audierile au generat şi situaţii care i-au oferit judecătorului de dosar prilejul de a deveni maliţios iar imaginile rulate public pe un ecran au stârnit uimire şi stupoare. Dar să trec în revistă câteva secvenţe care au stârnit uimirea şi maliţiozitatea judecătorului.
În primul rând precizez că unul dintre martorii audiaţi a fost biologul dr. Gheorghe Hrincă, consătean cu Ioan Jijie, ambii din Vorniceni. Mărturia sa despre ce a cunoscut direct şi indirect din atitudinea Ralucăi Stâncescu faţă de familia Jijie a fost una coerentă, sintetică şi edificatoare pentru judecător în aflarea adevărului despre activitatea infracţională a Ralucăi Stâncescu.
S-a rulat apoi imagini din biroul Ralucăi Stâncescu, camera de filmat fiind montată în lustra din tavan. S-a putut vedea cum Stâncescu l-a strigat pe Dumitru Aioanei – şeful Serviciului de Criminalitate Economică din cadrul IJP Botoşani şi i-a cerut să întocmească un dosar fictiv de evaziune fiscală pe numele lui Ioan Jijie. „Mitică”, cum l-a strigat Raluca, a intrat umil în birou şi şi-a notat conştiincios pe o agendă ce are de făcut. La percheziţia procurorilor DNA făcută în biroul lui Aioanei din sediul IJP Botoşani s-a găsit şi acea agendă care a devenit acum o solidă probă în dosar.
Raluca Stâncescu a încercat să-l convingă pe judecător că s-a implicat în dosarele de evaziune fiscală precum cel al lui Jijie pentru că erau multe dosare. Judecătorul a remarcat maliţios că în atare situaţie „la Botoşani procurorii lucrează la greu” de vreme ce sunt aşa multe dosare nefinalizate. Ca să fie convingătoare, Raluca i-a servit judecătorului o metafora că „Dosarele vechi sunt tot aşa de bune ca şi vinul vechi”. Judecătorul a sancţionat-o cu promptitudine spunându-i că „vinul vechi este bun în toată lumea, nu numai la Botoşani”
S-a mai putut observa de către cei prezenţi în sala de judecată, din imaginile difuzate pe ecran, limbajul „libidinos şi pornografic” folosit de Raluca Stâncescu în dialogurile cu ofiţerii de poliţie şi persoanele din anturajul său. De altfel şi în rechizitoriul de trimitere în judecată stă consemnată remarca Ralucăi „când umbli în curul gol pe lângă (….) sculată, la ce te poţi aştepta?!”, remarcă făcută într-o convorbire telefonică înregistrată de procurorii DNA.
În cadrul procesului, comisarul şef Bogdan Buliga, fostul şef al DGA din IJP Botoşani, a cerut judecătorului să fie audiat ca martor pentru că el recunoaşte colaborarea infracţională cu Stâncescu. Judecătorul i-a explicat că are calitatea de inculpat şi nu poate fi audiat ca martor dar că recunoaşterea faptelor îi va uşura situaţia când se va da verdictul final.
Când s-a pus problema difuzării imaginilor video, Raluca Stâncescu a încercat să-l convingă pe judecător să renunţe pentru că unul dintre martorii aflaţi în sală are contract cu Jurnalul de Botoşani şi îi oferă informaţii. De oferit informaţii mi se oferă, dar contract pentru aşa ceva, în cei 26 de ani de presă n-a practicat. Responsabilitatea civică a fiecăruia dintre noi a fost principiul valoric după care m-am călăuzit şi mă călăuzesc în activitatea mea de jurnalist publicist.

Foto: Cătălin Stavără şi Raluca Stâncescu în momentul arestării


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Partidul lui Ponta cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale, Daniel Barbu,
după ce acesta a participat la o reuniune ALDE: A încălcat principiul
Cioloș, despre Dragnea
E nevoie de mult tupeu să te duci la Timmermans și să vorbești despre valori comune, după ce ți-ai pus slugile să-l dea în judecată
Invidia directorului şcolar Vasiliu pe munca profesorului Manolache
Ioan Rotundu
Lupul paznic la oi:
solicităm retragerea propunerii lui Mircea Drăghici pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente
Impostorul ticălos Tudorel Toader trebuie canonizat sfântul infractorilor
Ioan Rotundu
O ticăloşie menită să distrugă cariera unei învăţătoare
Ioan Rotundu
Baronul de Drăguşeni ştie să scoată câştig şi din apa chioară
Ioan Rotundu
Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar
Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi
Ministru iranian: Există un risc mare de război cu Israelul
Ce drepturi și obligații avem în timpul unei percheziții domiciliare
sau a sediului social și ce avem de făcut?
Horoscopul săptămânii 18 – 24.02.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii
Lumea lu' Rotundu: Fabrica dispărută
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.02.2019
Şoferul ministru Budăi conduce abil pe autostrada propagandei PSD
Ioan Rotundu
Lupaşcule, şi un mincinos profesionist s-ar fi ruşinat!!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 22.02.2019
În lipsă de poliţişti la sate, hoţii fură şi violează în zori de zi. Cazul Lişna
Ioan Rotundu
Huiduit de Gomes, urecheat de Timmermans., Dragnea îşi vede de-ale sale
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă