Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7785 lei
1 USD = 4.3069 lei


Număr accesări
Astăzi:
6751
De la 07 Ianuarie 2003
72477394

Şedinţă organizată de viceprimarul de Dângeni în biserică

  • 13 October 2008, 23:00
La Biroul Electoral Judeţean Botoşani a ajuns un fel de sesizare referitoare la faptul că lăcaşurile de cult din comuna Dângeni sunt folosite în cu totul alte scopuri decât cel pentru care au fost destinate. Preşedinta BEJ, judecătoarea Rodica Dascălu precizează că este vorba de o sesizare făcută de Organizaţia Judeţeană PSD Botoşani, prin liderul Constantin Conţac.
„Nu contestă nimic. Ne solicită doar să atenţionăm factorii de răspundere fiindcă s-a acceptat organizarea unei şedinţe în incinta Bisericii din satul Iacobeni. Ni se cere să atragem atenţia Protopopiatului ca să se ia măsuri fiindcă Biserica este lăcaş de cult şi trebuie folosită ca atare şi nu în alte scopuri”, a declarat preşedinta BEJ Botoşani (foto).
Judecătoarea Dascălu mai precizează că de fapt sesizarea a ajuns iniţial la Instituţia Prefectului, ulterior fiind transmisă şi către BEJ Botoşani care va lua azi (marţi) o decizie. Sesizarea are ataşată o copie a procesului verbal încheiat la 5 octombrie 2008, orele 18.40, de primarul comunei Dângeni, social democratul, Trofin Stelică şi anunţul afişat în satele comunei Dângeni de viceprimarul pedelist, Cătălin Rotundu, în care invită cetăţenii la o şedinţă deschisă, în incinta Bisericii din satul Iacobeni.
În replică, viceprimarul consideră că acţiunea sa a fost una legală şi democrată. „Satul Iacobeni n-are cămin cultural. Conform Legii 215 privind administraţia publică locală, art. 51 al. 3, consilierii locali trebuie să informeze cetăţenii despre activitatea lor. Informarea prezentată a fost un document oficial, fiind înregistrat la registratura primăriei. Au fost şapte consilieri de la diferite partide, care au dat seamă sătenilor de activitatea lor. Primarul Trofin şi consilierii PSD, în cele două mandate ale sale, n-au prezentat nici un raport de activitate cetăţenilor. L-am scos din amorţeală şi nu-i convine. Apoi, acţiunea s-a desfăşurat la biserică pentru că trebuia să discutăm şi problemele cu care se confruntă preotul şi să stabilim măsuri de viitor. Cetăţenii au fost mulţumiţi, numai primarul nu” – a declarat viceprimarul de Dângeni, legat de reclamaţia ce i-a făcut-o primarul. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Wass Albert, medaliat al Crucii de Fier, omagiat, pe bani publici
Basarabia la mezat
Asistenţii medicali comunitari sunt pasaţi cu leafa la primării
Extinderea sistemul de distribuţie a gazelor naturale în municipiul Botoşani
în urma lucrărilor de extindere, blocurile ANL Bucovina vor fi alimentate cu gaz
Comentariul comentariilor (CCXIV)
(Ioan Rotundu)
Monstruoasa coaliţie ne împinge către PSD
Ioan Rotundu
Horoscop
Secretul preotului
Doar pentru cei bolnavi după sex
Fixul lui Năstase
Votul uninominal e pentru tine!
La Hudeşti, constructorii cam bat pasul pe loc
Preludiu electoral
Buletinele se schimbă greu sau deloc
Prigoana ciupercarilor
Sala Cinematografului „Unirea” închiriată moca
Criza medicamentelor ia proporţie
Începe vaccinarea contra gripei
Asistenţa socială lăsată pe mâna nepricepuţilor
Teledon – o gogoaşă răsuflată pentru sinistraţii botoşăneni
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă