Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19750
De la 07 Ianuarie 2003
90425261

Sediul de campanie al lui „Gelu Străjeru” a fost cuprins de vâlvătăi

  • 20 de tineri puteau să ardă de vii
  • incendiatorul a fost văzut şi descris poliţiştilor
  • 2 November 2008, 23:00
Aseară, o mână criminală a pus foc la sediul de campanie al candidatului liberal de deputăţie pe Colegiul 5 Botoşani, Gheorghe Ciubotaru. Cel puţin aşa reiese din primele cercetări făcute la faţa locului de către pompieri, poliţiştii botoşăneni, dar şi din spusele martorilor prezenţi la incident. În urma incendiului a ars doar un banner, în valoare de 2.000 lei, dar nu în asta constă gravitatea faptei săvârşite de cei responsabili. Grav este că s-a pus în pericol viaţa celor 20 persoane aflate în imobil. Dacă tinerii din staff-ul de campanie nu aveau prezenţa de spirit de a stinge în timp util bannerul cuprins de flăcări, incendiul putea căpăta accente mult mai grave, fiindcă lipit de sediul de campanie situat în Calea Naţională este şi imobilul în care îşi desfăşoară activitatea o instituţie publică, respectiv Garda de Mediu.
Directorul de campanie al candidatului Gheorghe Ciubotaru, Marinela Ciornei, povesteşte că în momentul producerii incendiului se afla în sediu împreună cu echipa de tineri, când, o femeie a venit şi i-a anunţat că unul din bannere este cuprins de flăcări. „Ne-a anunţat că afară arde banner-ul din exterior, de pe partea laterală. Când am ieşit din sediu am văzut că flăcările erau cam la un metru şi jumătate faţă de înălţimea clădirii. Şi acum tremur. Nu ştiam ce să salvez mai repede. Am luat laptopul şi ce am mai apucat şi le-am pus pe scări la Garda de Mediu. Televizorul nu aveam cum să îl iau”, a spus Marinela Ciornei, specificând că totuşi a avut tăria să acţioneze conform normelor PSI, sunând totodată la 112, la Pompieri.
Când au venit la faţa locului, aceştia au constatat doar urmările incendiului fiindcă tinerii, eroi, le putem spune, au acţionat foarte repede, desfăcând banner-ul şi stingând focul în totalitate. Iată că tineretul nu e chiar aşa de rău, precum adesea îi cataloghează pe nedrept adulţii. După ce spiritele s-au mai liniştit, doi tineri din staff-ul de campanie i-au spus Marinelei Ciornei, apoi organelor de intervenţie că o persoană necunoscută, îmbrăcată cu o bluză galbenă şi pantaloni negri se deplasa, în sus către Bulevard, întorcând capul din când în când spre locul incendiului.
Tinerii au precizat că persoana se deplasa pasiv ca şi cum nu s-ar fi petrecut nici un eveniment în zonă. „Ca director de campanie consider că această mână criminală a pus în pericol viaţa celor care locuiesc în imobil, cât şi viaţa tuturor celor aflaţi în momentul respectiv în sediul de campanie. Consider că ar fi trebuit să facem o campanie civilizată, prin acţiuni cu care să arătăm alegătorilor că merităm să câştigăm şi nu prin astfel de fapte care pot duce la victime umane”, a mai adăugat Marinela Ciornei.
Liberalul Gheorghe Ciubotaru se afla în drum către Bucureşti, când a aflat că i-a fost incendiat sediul de campanie. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCXXX)
(Ioan Rotundu)
Românul şi cafeaua de dimineaţă
Horoscop
Numai ofiţer de credite la bancă să nu fii!
Preferinţele blondei Băsescu
Tânăr cu aspiraţii parlamentare
Onest om de afaceri, onest viitor parlamentar
Mai mult adevăr, mai multă dreptate!
Senatorul de care avem nevoie!
Noi isprăvi ale lui Gelu Străjeru
Suceveanul Flutur cere botoşănenilor să voteze cu PDL
Casa Memorială „Nicolae Iorga” în urmă la capitolul „vizitatori”
Întâlnire cu arta şi literatura la Stăuceni
Stolojan înfierează liberalismul cu adâncă mânie democrat-liberală
Adulţii botoşăneni nu se înghesuie la Muzeu
Boc vrea o Românie portocalie, începută de la Botoşani
Răfuieli politice între Ghiorghiţă şi Ostafie
Medicii, taxaţi de politic drept o gaşcă de criminali
Pedeliştii botoşăneni sunt hotărâţi să instaureze „Codul portocaliu”
Noua clădire a Colegiului Naţional „A.T. Laurian” a fost inaugurată
Deşi nu sunt medici de medicina muncii, patronii sunt amendaţi
Medicii tineri nu se simt atraşi spre Botoşani
Vaccinul împotriva cancerului de col uterin poate produce drame
Şi-a bătut nevasta cu sălbăticie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă